Сьогодні 19 вересня 2024 р.

Верес – Кривбас 1:2. Україна, 19-й тур. Звіт

Новий стадіон «Авангард» у Рівному залишається заколодованим для його господарів: дев'ять матчів – і жодної перемоги. Ну а три очки у скарбничку команди з Кривого Рогу забезпечили голи Клима Приходька та Андрія Понєдєльника. Причому другий м'яч гості забили, граючи у меншості.

Вже у дебюті команди обмінялись моментами. Спочатку Хомченовський до останнього зіграв у відборі, й після його прострілу зліва мав пробивати по воротам Приходько з вигідної позиції, але затягнув й шанс було змарновано. Й через хвилину флангова відповідь господарів: мʼяч ледь у свої ворота не зрізав Бескоровайний – лише кутовий для суперника.

«Верес» заволодів територіальною перевагою. Й перший по-справжньому небезпечний момент створили саме рівняни. В.Шарай після чергової подачі з флангу хитро пробивав спиною до воріт впритул, пʼятою, але виручив Кліщук.

Ближче до середини тайму «Кривбас» вирівняв гру: на 20 хвилині Якімець промчав півполя та видав гарну передачу на хід Устименку, який вийшов майже віч-на-віч. Денис вирішив не пробивати, а прострілити у воротарський – Хомченовський з декількох метрів примудрився пробити над воротами…

Господарі відповіли напівшансом на 27 хвилині, коли після подачі зі стандарту неприємно головою пробивав у дальній кут Кльоц – поруз зі стійкою, хоча Кліщук усе контролював. Тут же швидкий розіграв кутового та удар низом від С.Шарая – Кліщук на місці. Рівняни знову заграли активніше за криворіжців, й декілька разів довелось понервуватись після гострих атак та дальніх пострілів по воротам Кліщука.

Але закінчувався перший тайм на половині поля «Вересу». Двічі після подач зі стандартів було небезпечно: після ударів Бескоровайного та Хомченовського – трошки неточно. Й відзначимо гарматний постріл Микитишина здалеку – поруч з девʼяткою.

Другий тайм розпочався з неприємного моменту біля воріт гостей, коли тільки самовіддані дії захисників допомогли запобігти проблемам. А от відповідь криворіжців стала результативною на 51 хвилині. Задерака увімкнувся зліва, після чого увірвався у карний майданчик у ідеально викотив мʼяча на лінію воротарського – Приходько розстріляв ворота – 0:1

Червоно-білі взяли мʼяча під свій контроль, але залишились у меншості на рівному місці. Устименко впродовж двох хвилин заробив два попередження за фоли у єдиноборствах. Звісно, у більшості «Верес» почав зʼявлятись на половині поля команди гостей все частіше. Небезпечно стріляв С.Шарай – повз ворота. Блізніченко, який вийшов на заміну, пробивав низом – Кліщук на місці. 

Тиск на ворота гостей все ж таки дав своє, коли на 80 хвилині після однієї з численних високих подач та скидки мʼяч, як здалось арбітру після перегляду VAR, влучив у руку Задераки. Удар з пенальті виконав Блізніченко, який пробив у протилежний від Кліщука кут. Але криворіжці у меншості вже через хвилину організували другу гольову атаку: Задерака подач зліва, а Понєдєльнік (ще один гравець з лави запасних) точно пробив головою у ближній кут: 2:1  є друга перемога «Кривбаса» у 2023 році. 

ВЕРЕС – КРИВБАС – 1:2
Голи: Блізніченко (82, з пенальті) – Приходько (51), Понедельник (84).
Верес: Когут, Г.Пасіч, Курко, Вовченко, Гагун, Кльоц, Кучеров (Лебеденко, 43), Дахновський (Блізніченко, 65), Ст.Шарай (Шестаков, 77), В.Шарай, Гайдучик.
Кривбас: Кліщук, Якімець, Бескоровайний, Дібанго, Рябов, Банада, Приходько (Луньов, 76), Хомченовський, Микитишин (Понєдєльнік, 70), Задерака (Стецьков, 90+1), Устименко.
Попередження: Дахновський (41), Г.Пасіч (54), В.Шарай (62), Вірт (63, за межами поля), С.Шарай (75) – Задерака (24), Устименко (57), Вернидуб (63, за межами поля).
Вилучення: Устименко (59, друге попередження).

 

1 квітня 2023 16:08







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Прес-конференція головного тренера «Динамо» Олександра Шовковського після перемоги над «Ворсклою»

 

18 вересня 2024 22:01

Україна, 4-й тур. Динамо – Ворскла. Огляд матчу

 

18 вересня 2024 20:00

«Динамо» та Money 24/7 підписали угоду про співпрацю

 

18 вересня 2024 17:52