Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Беньо: «Перехід у «Шахтар» був несподіваною новиною»

Тренер «Шахтаря» Юрій Беньо розповів про те, як відбувся перехід у донецький клуб із «Дніпра-1», й яким бачить футбол у виконанні команди новий наставник гірників Ігор Йовичевич.

«Я є першим асистентом головного тренера. По суті, в мої обов’язки входить майже все. Координую всю роботу, починаючи від фітнесу і закінчуючи тактикою, стандартами і так далі. Тобто все що є в футболі – все пов’язано зі мною.

З Йовичевичем ми грали за «Карпати». Це був не дуже тривалий період. Якраз тоді ми познайомились. А пізніше він працював в «Карпатах», коли починав тренерську кар’єру. Я тоді був спортивним директором «Карпат» і допомагав йому, тому що у нього був брак кадрів.

Пізніше разом працювали в Словенії, в «Дніпрі-1». Так що я з ним, по суті, всю дорогу. Тільки коли він у Загребі працював, мене не було. Я тоді працював у Маріуполі.

Перехід в «Шахтар»? Це була несподівана новина. Ми готувались зі своєю попередньою командою. Було незрозуміло, чи почнеться чемпіонат. Але було планування, всі збори були узгоджені. Це сталося практично за тиждень до початку тренувального збору з попередньою командою.

Десь було неочікувано. Хоча до цього багато писали в пресі, але конкретного такого нічого не було. Це відбулось дуже швидко.

Ми розуміємо, що всі гравці в різній фізичній, психологічній формі. Це наше найперше завдання – всіх привести до одного знаменника, щоб вони більш-менш виглядали на одному рівні.

Якою Йовичевич бачить ідеальну гру «Шахтаря»? Сподіваюсь, ми це побачимо. Хоча цей процес не такий швидкий. Він завжди є прихильником домінантного стилю. Тобто щоб команда завжди володіла м’ячем. Ми маємо диктувати умови на футбольному полі, а не нам», – сказав Беньо в ефірі ютуб-каналу «Шахтаря».

17 липня 2022 22:13







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35