Сьогодні 16 вересня 2024 р.

ТМ. Шахтар – Динамо (Загреб, Хорватія) 2:2. Підготовку завершено

«Шахтар» зіграв другий контрольний матч із загребським «Динамо». Чемпіони України та Хорватії зустрічалися в спарингу напередодні, і зрозуміло, що обидва наставники повністю змінили склади своїх команд.

Головний тренер гірників Маріно Пушич сьогодні обрав такий старт: Різник – у воротах, на флангах оборони вийшли Конопля та Азаров, у центрі захисту – Матвієнко й Бондар, у середині поля діяли Степаненко, Бондаренко та Судаков, на позиціях вінгерів грали Кевін та Зубков, центрфорвард – Траоре.

Команди розпочали у невисокому темпі, шукаючи ігровий ритм та підлаштовуючись під суперника, тож у дебюті гостроти біля обох воріт майже не виникало. Поступово ініціативою заволоділи «оранжево-чорні» й після 20-ї хвилини створили перші серйозні моменти. Спочатку Бондаренко знайшов у центрі штрафного Траоре, буркінієць прибрав опонента й потужно пробив, але влучив у голкіпера. А невдовзі схожу нагоду мав Судаков, який бив на виконання метрів з десяти – голкіпер потягнув м’яч з правого кута.

Цей спалах активності значно пожвавив гру, суперники почали обмінюватися небезпечними атаками. Одразу ж могли відзначитися хорвати, але чудово зіграв Різник: парирував удар Ходжи та зреагував на добивання Петковича впритул. Судаков у контрвипаді взяв гру на себе і з лінії штрафного бив у лівий нижній кут – Невитич знову дотягнувся. Дві нагоди мав Зубков, коли спершу не зумів замкнути головою подачу на правий кут воротарського, а потім із майже тієї ж позиції вже ногою пробив значно вище цілі.

Насамкінець лідер загребців Петкович заробив небезпечний штрафний у напівколі й сам же пробив у дев’ятку, але Різник усе контролював та перевів на кутовий.

У перерві у складі донеччан відбулася одна заміна: замість Степаненка вийшов Педріньйо. Гірники одразу провели небезпечну атаку, що завершилася падінням Бондаренка в карній зоні після контакту із суперником, проте арбітр не відреагував. Але українського півзахисника це не зупинило, і на 54-й хвилині саме він відкрив рахунок: красива комбінація команди завершилася скиданням Коноплі на лінію штрафного, й Артем Бондаренко чудовим за виконанням ударом з лівої ноги поклав м’яч у дальню дев’ятку – 0:1.

А вже за 5 хвилин «оранжево-чорні» забили вдруге і зробили це також надзвичайно ефектно: Судаков неймовірним пасом зі своєї половини розрізав усю оборону хорватів та вивів віч-на-віч Кевіна, бразилець фінтом перекинув м’яч через голкіпера та головою вразив порожні ворота – 0:2. Утім, господарі доволі швидко один гол відіграли: м’яч у штрафному влучив у руку Бондаренку, і Бруно Петкович з пенальті скоротив відставання. На якийсь час гра заспокоїлася, але загребці не полишали спроб відігратися і врешті зробили це на 83-й хвилині: Петкович заробив ще один одиннадцятиметровий і знов упевнено реалізував його.

Могли «сині» оформити й повноцінний камбек, але за хвилину до кінця зустрічі після удару Качавенди українців врятувала стійка. 2:2 – «Шахтар» завершує внічию контрольний матч із загребським «Динамо».

Це був заключний спаринг команди Маріно Пушича на цьогорічних літніх зборах. Наступного тижня «гірники» вже в Україні продовжать підготовку до першого офіційного матчу нового сезону.

ДИНАМО (Загреб) – ШАХТАР (Донецьк) – 2:2
Голи: Петкович (66, 83, обидва – з пенальті) – Бондаренко (54), Кевін (59).
Шахтар: Різник, Конопля, Бондар, Матвієнко, Азаров, Степаненко (Педріньйо, 46), Бондаренко, Судаков, Зубков, Кевін, Траоре (Егіналду, 76).

27 липня 2024 23:09







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 6-й тур. Колос – ЛНЗ. Огляд матчу

 

16 вересня 2024 22:01

Україна, 6-й тур. Полісся – Верес. Огляд матчу

 

15 вересня 2024 20:50

Україна, 6-й тур. Лівий берег – Кривбас. Огляд матчу

 

15 вересня 2024 18:09