Сьогодні 18 жовтня 2024 р.

ТМ. Мурсія (Іспанія, D3) – Полісся 1:2. Назаренко – на полі, Гомес – на трибунах

«Футбольний клуб»

Іспанську програму спарингів «Полісся» відкрило грою з «Мурсією» – представником третього за силою місцевого дивізіону. 

Юрій Калитвинцев з перших хвилин виставив склад, наближений до бойового, знайшовши в ньому місце для двох потенційних новачків. Мова про прекрасно відомого нам лівого оборонця Богдана Михайличенка, який першу половину сезону провів у загребському «Динамо», а також про центрального півзахисника Таллеса Косту – молодого бразильця, що приїхав на оглядини із «Сан-Пауло».

До перерви було створено не так вже й багато моментів, однак рахунок господарям відкрити вдалося. Під час однієї з атак «Мурсії» м’яч влучив у стійку, і хоча потім ним заволодів Денис Бойко, лайнсмен вирішив, що зробив це 35-річний голкіпер уже за лінією. Згодом «Полісся» мало гарну нагоду відновити рівновагу, проте удар головою Бені Макуана, якому асистував Артем Козак, прийняла на себе поперечина.

На другий тайм житомиряни вийшли з повністю оновленою кадровою обоймою і доволі швидко перевернули гру. Спочатку Еміль Мустафаєв заробив пенальті, а Богдан Кушніренко, підійшовши до «точки», з другої спроби пробив голкіпера. Ну а потім Микита Кравченко на всі сто використав поперечну передачу Дмитра Шастала.

Підопічним Калитвинцева, які, нагадаємо, завершили першу частину чемпіонату на третій позиції, вдалося довести матч до перемоги, а їх наступним суперником 27 січня стане польська «Сталь» із Мелеця.

Наостанок два важливі нюанси. По-перше, за спарингом з «Мурсією» спостерігали Унаї Мельгоса та Вісенте Гомес – наставник української «молодіжки» та один із тренерів нашої головної збірної відповідно. По-друге, після перерви у складі «Полісся» з’явився Олександр Назаренко. 23-річний вінгер не виходив на поле протягом чотирьох місяців після важкої травми, якої зазнав у кубковій зустрічі з «Дніпром-1». Для житомирської команди це – суттєве підсилення.

МУРСІЯ – ПОЛІССЯ 1:2
Голи:
Кармона (23) – Кушніренко (49), Кравченко (58).
На 49-й хвилині Кушніренко не реалізував пенальті (воротар).
Полісся (1 тайм): Бойко, Тейлор, Чоботенко, Шабанов, Михайличенко, Таллес, Танковський, Грицук, Козак, Макуана, Будківський. (2 тайм): Кудрик, Кравченко, Чечер, Мозес, Смоляклов, Кушніренко, Крушинський, Мустафаєв, Фортюн (Назаренко, 65), Шастал (Янаков, 65), Аріелсон.

23 січня 2024 14:55







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Карпати готуються до львівського дербі

 

17 жовтня 2024 20:44

Ігор Краснопір. Про тренувальний процес, життя у Львові та футбольні мрії

 

17 жовтня 2024 14:20

Оболонь готується до поєдинку проти Динамо

 

16 жовтня 2024 13:41