Сьогодні 17 жовтня 2024 р.

Оболонь – Інгулець 2:1. Україна, 8-й тур. Звіт

У стартовому матчі недільної програми «Оболонь» здобула свою першу перемогу та залишила останню сходинку турнірної таблиці.

Перший небезпечний епізод у матчі виник на шостій хвилині: під час атаки Інгульця м'яч після серії рикошетів прилетів до Кисленка і той з лівого флангу пробив по центру прямо в руки голкіперу Оболоні. За трохи «пивовари» відповіли двома моментами поспіль: Мединський скинув на дальню стійку і Блізніченко двічі розстрілював Паламарчука – кіпер Інгульця самовіддано кинувся під удар і врятував команду.

В середині тайму Сад змарнував чудовий шанс з меж штрафного, пробивши над поперечиною. Суханов у відповідь сильно пробив, але влучив у захисника – після рикошету м'яч пролетів над воротами «Інгульця». На останній хвилині тайму Козак на лівому фланзі ефектно обіграв захисника Оболоні й рабоною навісив у воротарський – Кисленко головою пробив над поперечиною.

Кияни кинулись у контратаку і вийшли вперед, забивши кумедний гол. Шершень віддав надто слабку передачу на голкіпера, тому довелось виходити далеко з воріт і вибивати, м'яч влучив у Суханова і закотився у сітку. Однак за мить радість гравців «Оболоні», які не забивали майже 600 хвилин (в останніх 6 матчах), згасла – VAR помітив, що сфера влучила у руку Суханову і від неї влетіла у ворота. Як наслідок, взяття воріт було скасовано.

На 58-й хвилині «Оболонь» забила вдруге, і цього разу без порушення. Суханов отримав передачу з центру на лівий фланг, пройшов декілька метрів і прострілив у воротарський – Груша в дотик переправив сферу у сітку, оформивши дебютний гол в УПЛ. Шалена безгольова серія перервана!

За п’ять хвилин до завершення основного часу «Оболонь» подвоїла свою перевагу. Богунов втратив м'яч у центрі поля у боротьбі з Мединським, той віддав на Тарануху праворуч, той прорвався до штрафного і пробив з гострого кута. Паламарчук у падінні дотягнувся, але відбив перед собою – Блізніченко був першим на добиванні.

На останній хвилині «Інгулець» повернув інтригу у матч, скоротивши відставання. М'яч після навісу з лівого флангу перелетів через всіх захисників і Козак на дальній стійці головою спрямував сферу у сітку. Вже у доданий час «Оболонь» втікала у контратаку – Мисик зніс суперника, але за фол отримав лише «гірчичник».

Перемогла дозволила «Оболоні» набрати 5 очок і помінятись з «Інгульцем» місцями у турнірній таблиці – петровці тепер із 4-ма пунктами останні.

ОБОЛОНЬ – ІНГУЛЕЦЬ – 2:1
Голи:
Груша (59), Блізніченко (85) – Козак (90).
Оболонь: Федорівський, Грисьо (Карась, 88), Приймак, Дубко, Стасюк (Осман, 66), Груша (Курко, 85), Вітенчук (Мороз, 88), Черненко, Мединський, Блізніченко, Суханов (Тарануха, 62).
Інгулець: Паламарчук, Малиш, Шершень, Вілівальд, Мельничук (Мисик, 82), Пушкарьов (Богунов, 70), Волохатий, П’ятов (Лісняк, 87), Козак, Сад (Козиренко, 70), Кисленко (Резепов, 46).
Попередження: Черненко (37), Курко (90+3), Тарануха (90+5), Приймак (90+5) – Вілівальд (18), Пушкарьов (54), Мельничук (72), Козак (76), Мисик (90+5).

29 вересня 2024 17:03







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Оболонь готується до поєдинку проти Динамо

 

16 жовтня 2024 13:41

Україна, 9-й тур. Огляд усіх матчів

 

07 жовтня 2024 15:33

Україна, 9-й тур. Динамо – Кривбас. Огляд матчу

 

06 жовтня 2024 21:12