Сьогодні 19 вересня 2024 р.

Металіст – Колос 0:0. Україна, 19-й тур. Звіт

Зустріч в Ужгороді вийшла напруженою, але не дуже багатою на яскраві моменти. А головним героєм на «Авангарді» став голкіпер гостей Євген Волинець, який відбив пенальті у виконанні Максима Прядуна.

Якісний старт сезону не дорівнює якісному фінішу, і «Металіст» із «Колосом» це можуть підтвердити. На першу міжнародну паузу, яка спіткала УПЛ за підсумками чотирьох турів, ковалівці йшли як одноосібний лідер, водночас як у харків'ян було лише на три бали менше через поразку «біло-чорним».

Перед останньою міжнародною паузою у сьогоднішніх суперників усе було інакше. Номінальні господарі вже 15-ті, і щоб утриматися в еліті, їм доведеться йти максимально акуратно по дистанції, що залишилася. Особливо після поразок «Інгульцю» та «Руху», становище яких не сильно краще. У «Колоса», який нині шостий, наче справи йдуть краще, але так тільки здається. Останніми роками ковалівці звикли до боротьби за єврокубки, проте їх нинішній максимум – бути найкращим серед середняків.

Склади команд не дуже здивували громадськість, хіба що несподіваним видалося повернення Вишняка до класичних для команди 4-2-3-1. І поклавши руку на серце, це рішення читалося давно, у два форварди (4-4-2) «Колос» грати не вміє. У «Металіста» ресурс куди менший, а тому їхній стартовий набір гравців був читаним.

Ми не чекали від команд майже нічого, проте перший тайм подарував нам багато емоцій. Здебільшого позитивних. «Металіст» діяв набагато сміливіше, ніж зазвичай, намагався йти вперед і активно пресингував суперника на чужій половині. Особливо активно грали Панасенко та Коркішко, проте їхня яскравість нічого не коштувала без точних ударів. А таких не було. «Металіст» намагався довести атаку до вірного, однак із цим були проблеми. Захисники гостей діяли максимально компактно, до Прядуна м'яч майже не доходив, а кілька ударів Панасенка пройшли вище.

 

«Колос» акцентовано грав другим номером, проте це не заважало їм виглядати навіть небезпечніше за суперника. Міг карати кіпера суперника за помилку Ільїна, здалеку класно цілив Богданов, а Безбородько під час однієї з контратак нагадав себе найкращих років. Оріховський та Кравченко класно розібралися на чужій половині, Безбородько зачепився за м'яч у чужому штрафному майданчику, виграв битву корпусів у Мизюка, проте пробив поруч із ближньою. Напевно, найякісніший момент тайму. На обидві команди.

Перша половина пройшла без голів, проте харків'яни щонайменше двічі могли отримувати право пенальті. Особливо після того, як Смирний наступив на ногу Романюку у штрафному майданчику. Арбітр промовчав тоді, проте правосуддя відбулося одразу після перерви. Кравченко сфолив на Демченку, суддя вказав на точку, а всі завмерли в очікуванні першого голу. Але усьому завадив Волинець, який відбив не найкращий удар Прядуна.

У принципі, на цьому все закінчилося. Ні, команди справді старалися, особливо це стосується номінальних господарів, які активно бігли вперед ще хвилин 10-15, після чого гра все далі відсувалась від володінь Волинця. Наприкінці ж ініціатива перейшла до «Колоса», однак і вони не змогли вичавити з цього нічого конкретного.

МЕТАЛІСТ – КОЛОС – 0:0
На 47-й хвилині Прядун (Металіст) не реалізував пенальті (воротар).
Металіст: Єрмолов, Картушов, Мізюк, Порох, Романюк, Панасенко (Багачанський, 71), Чайковський (Самуел, 83), Коркішко (Наумець, 33), Демченко, Бойчук (Рязанцев, 83), Прядун.
Колос: Волинець, Чорноморець, М. Кравченко, Чоботенко, Гончаренко, Мілько, Богданов (М'якушко, 63), Смирний, Оріховський, Ільїн (Велетень, 85), Безбородько (Лисенко, 63).
Попередження: Чорноморець (25)

1 квітня 2023 15:01







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Прес-конференція головного тренера «Динамо» Олександра Шовковського після перемоги над «Ворсклою»

 

18 вересня 2024 22:01

Україна, 4-й тур. Динамо – Ворскла. Огляд матчу

 

18 вересня 2024 20:00

«Динамо» та Money 24/7 підписали угоду про співпрацю

 

18 вересня 2024 17:52