Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Зоря – Минай 2:0. Україна, 20-й тур. Звіт

«Футбольний клуб»

Суперники, які напередодні старту чергового туру перебували в нижній частині таблиці, потужно розпочали весняну частину сезону, здобувши по одній перемозі та нічиї.

Утім, на полі стадіону «Лівий Берег» господарювала одна команда. «Зоря» зі старту пішла на штурм закарпатських воріт і не скидала обертів фактично до перерви.

Якби не проблеми луганців із останнім пасом, «Минай» міг би програвати з розгромним рахунком уже після першого тайму. Але гостям «пощастило» пропустити лише одного разу. Номінальні господарі виграли боротьбу в центрі поля й організували зразковий випад, поставивши мат у три ходи з майстерним ударом Дениса Антюха під дальню стійку.

Єдине, чим зміг гідно відповісти опонент, так це «постріл» вище воріт від Дениса Устименка з лінії штрафного майданчика.

Другий момент стався невдовзі після початку другої половини, коли Олександр Сапутін у стрибку потягнув удар у дальній кут від Артура Ременяка. Щоправда, до цього «Минай» ледь не пропустив удруге – м’яч після спроби Олександра Яцика «з повітря» влучив у поперечину.

Тим не менше, створений гольовий епізод додав сміливості закарпатцям, котрі все частіше стали гостювати на території луганців. Разом із цим, побільшало вільних зон у їх власних володіннях, що призвело до гри на зустрічних курсах. За переваги в рахунку такий розвиток подій був тільки на ногу «Зорі», й урешті-решт вона довела справу до перемоги.

Спрацювала й заміна від Юрія Коваля. Трохи більше п’яти хвилин перебування на полі вистачило Владиславу Бугаю, аби подвоїти перевагу своєї команди. Рафаел Герреро, в якого вистачало можливостей відзначитися самому, виступив у ролі асистента, на замаху прибравши захисника й вивівши «джокера» фактично сам-на-сам із Олександром Кемкіним.

«Зоря» завдяки цій перемозі піднялася на 11-ту сходинку таблиці, а підопічні Желько Любеновича залишилися останніми в п’яти очках від виходу з зони прямого вильоту.

ЗОРЯ – МИНАЙ – 2:0
Голи:
Антюх (18), Бугай (73).
Зоря: Сапутін, Жуніор Рейс (Вантух, 76), Батагов, Боль, Бутко, Яцик, Башич, Кирюханцев (Бугай, 67), Чурко (Мічін, 76), Антюх (Горбач, 67), Герреро (Слесар, 80).
Минай: Кемкін, Корнійчук, Прокопчук, Нємчанінов, Чуєв (Кисіль, 82), Дмитрук (Кораблін, 46), Семотюк (Гунічев, 70), Вітенчук, Вакула, Устименко (Демиденко, 82), Ременяк (Матюшенко, 70).
Попередження: Вітенчук (14), Семотюк (53), Корнійчук (84).

Олег ВОСТРЯКОВ

7 березня 2024 17:30







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35