Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Ворскла – Динамо 1:2. Україна, 24-й тур. Звіт Ваната та Беніто

«Футбольний клуб»

Пропустивши в середині першого тайму, кияни здобули дебютну вольову перемогу в чемпіонаті.

Полтавці небезпідставно розраховували розжитися очками у грі з фаворитом. Чому б ні, адже у чотирьох останніх турах команда здобула три перемоги, які підкріпила однією нічиєю, натомість динамівцям навесні відверто бракує впевненості, що й вилилося в низку незапланованих ними втрат.

Як би там не було, перша гостра ситуація виникла саме біля воріт господарів. Все почалося з помилки Василя Кравця, а продовжилося жорстким зіткненням Владислава Ваната і Павла Ісенка. У підсумку – «гірчичник» для нападника, допомога лікарів – для голкіпера, який, втім, згодом продовжив гру без ознак пошкодження.

А ось дебютна вилазка підопічних Віктора Скрипника виявилася результативною. Після виносу від воріт Руслан Степанюк виграв боротьбу у Олександра Сироти, і, обігравшись із Ібрахімом Кане, легко втік від динамівського центрбека, щоб так само легко переграти Руслана Нещерета – 1:0.

Варто сказати, що захисні ланки обох команд поводилися цього дня вкрай лояльно по відношенню до суперників, надаючи тим і вільний простір, і час на роздуми, що в підсумку і стало запорукою виникнення багатої кількості моментів.

На гол Степанюка кияни відповіли небезпечними, але неточними ударами того таки Ваната та Беніто, який розпочав у «основі» вже сьомий матч поспіль. Після цього прийшла черга Нещерета рятувати «Динамо» після «пострілу» найкращого бомбардира «Ворскли» Тауляна Сефері, котрий цілив під поперечку.

Відновити рівновагу «Динамо» вдалося завдяки контратаці, яку, класно розібравшись біля свого карного майданчика, розпочав Беніто, а продовжив Віталій Буяльський. Зрештою Ванат наважився на удар метрів з 23-х і був нагороджений за сміливість – м’яч кулею встромився в сітку біля дальньої стійки.

Обмін уколами, відверто не притаманний грі біло-синіх, продовжився – тепер довелося хапатися за голову полтавцям. І якщо коли на ворота вивалився Кане, гостей врятувала реакція Нещерета, то Олександр Скляр має докоряти лише сам собі за те, що як слід не влучив по м’ячу, опинившись перед порожньою «рамкою».

Другий тайм активніше та агресивніше розпочали підопічні Олександра Шовковського, і до цього спалаху «Ворскла» виявилася не готовою. Уже на 48-й хвилині Беніто вперше відзначився за столичний клуб, скориставшись невпевненими діями Ісенка. Голкіпер не зміг втримати м’яч після флангової передачі Олександра Тимчика, якого гострим пасом відправив у прорив Сергій Сидорчук, і нігерієць виявився тут як тут.

undefined

  
А якби незабаром свій момент використав Ванат, якому асистував невгамовний Беніто, гру з великою вірогідністю можна б вважати закритою. Одначе цього разу 19-річний кіпер діяв бездоганно.

Кияни, вочевидь, втілюючи в життя тренерські вказівки, прихоплювали опонентів на чужій половині, не даючи тим можливості підготувати власні атаки. Лише ближче до фінального свистка, коли сил залишилося менше, біло-сині відсунули лінію оборони ближче до власних воріт.

Півгодинна пауза, викликана повітряною тривогою, за великим рахунком не вплинула на хід подій, хоча, відпочивши, футболісти видали надзвичайно насичений фінальний відрізок часу. Врешті-решт команда Шовковського мінімальну перевагу відстояла, здобувши другу звитягу поспіль і відновивши 5-очкове відставання від «Зорі». Щодо «Ворскли», то вона залишилася шостою, змарнувавши можливість обійти «Кривбас».

ВОРСКЛА – ДИНАМО 1:2
Гол:
Степанюк (13) – Ванат (24), Беніто (48).
Ворскла:
Ісенко, Феліпе (Скляр, 38), Пердута, Кравець, Бацула, Павлюк, Челядін, Олійник (Лопес, 79), Кане, Сефері, Степанюк.
Динамо: Нещерет, Тимчик, Дячук, Сирота, Вівчаренко, Сидорчук, Андрієвський, Беніто, Буяльський (Царенко, 80), Кабаєв (Н.Волошин, 80), Ванат (Рамірес, 71).
Попередження: Челядін (26), Бацула (84) – Ванат (7), Дячук (79).
Арбітр – Олександр Шандор (Львів).
4 травня. Полтава. Ст-н «Ворскл». +20’C.

4 травня 2023 17:40







Матеріали на тему

«Ворскла» – «Динамо»: останні новини перед грою
4 травня 2023 11:22


Україна, 24-й тур. Ворскла – Динамо. Анонс матчу
4 травня 2023 09:30


Чемпіонат U19. «Ворскла» – «Динамо» 3:4: числа та факти
3 травня 2023 21:38




Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35