Сьогодні 16 вересня 2024 р.

Гузь: «Якщо ван Леувен захоче піти – це повинно бути цивілізовано»

Начальник «Зорі» Ігор Гузь в інтерв’ю для «Українського футболу» поділився свіжими новинами із табору луганчан.

– Давайте поговоримо про ваших футболістів, про тих чиї контракти закінчуються влітку. Зараз можете назвати з ким проходять переговори і на якому етапі вони знаходяться?
– Цей процес зараз іде і зараз ми не можемо сказати, зараз ідуть перемовини з усіма. Ми точно знатимемо до 30 червня з ким у нас продовжиться співпраця, а з ким ми розійдемось.

– А щодо Едуардо Герреро? Оренда завершується, але у вас є опція викупу – будете її активувати?
– Герреро на сьогоднішній день ‒ гравець «Зорі». Ми цю опцію застосували.

– Розкажіть про збори Зорі, де вони будуть проходити і з ким будете грати?

– Зараз з командами підписуємо контракти. Почнемо в Україні, а потім поїдемо до Любліну в Польщі.

– На даний момент є інформація про п’ять товариських зустрічей «Зорі» – з «Ресовією» (4 липня), «Сталью» із Мелеця (8 липня), «Земпліном» (11 липня), «Гурніком» з Ленчни (17 липня) та «Ружомбероком» (22 липня). Ця інформація відповідає дійсності?

– Так, ми зараз контрактами обмінюємось. Ще будуть спаринги. Про них – пізніше. Можливо, в один день зіграємо два матчі.

– Яка зараз ситуація по вашим легіонерам, які скористались правилом ФІФА і покинули команду. Хтось з них може повернутися в новому сезоні?

– Це складний процес, вони не дуже хочуть їхати в Україну. Це дуже відкрите питання і поки ніякого просвіту в цьому питанні ми не бачимо. Розраховуємо на свої сили. Вони всі наче збираються повертатися, а як до діла доходить – одні запитання.

– Останнє питання. Чутки не просто запевняють у переході вашого головного тренера Патріка ван Леувена до «Шахтаря», а й підкреслюють, що тренувальний процес «Зорі» на зборах веде вже Чижов. Розкажіть, яка у вас позиція.

– У нього діючий контракт. Якщо ван Леувен захоче піти в якусь іншу команду – це повинно бути цивілізовано з урахуванням інтересів обох сторін. 

В житті все буває. Люди приходять і відходять: футболісти, тренери, співробітники. Головне щоб не було образ і залишалися приємні спогади про співпрацю.

А взагалі, сьогодні головне – наша перемога та мир у нашій країні. З цією думкою потрібно прокидатися і лягати спати, а все інше прийде.

23 червня 2023 12:14







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 6-й тур. Колос – ЛНЗ. Огляд матчу

 

16 вересня 2024 22:01

Україна, 6-й тур. Полісся – Верес. Огляд матчу

 

15 вересня 2024 20:50

Україна, 6-й тур. Лівий берег – Кривбас. Огляд матчу

 

15 вересня 2024 18:09