Сьогодні 18 жовтня 2024 р.

Пушич: «Полісся» не просто так перебуває угорі таблиці»

Головний тренер «Шахтаря» Марино Пушич розповів до підготовку до матчу 15-го туру УПЛ проти «Полісся», який пройде сьогодні, 24 листопада.

– Наскільки ваша команда готова до матчу з «Поліссям»?
– Ми готові, працюємо усі разом, збірники долучилися. Радію, що гравці повернулися здоровими. Також для них це завжди новий досвід. Мали тільки два дні перед майбутнім поєдинком, проте змогли підготуватися.

– У яких фізичних кондиціях приїхали збірники?
– Звісно, є певна втома, адже дехто з них багато грав. Також хлопці провели багато часу в дорозі. Ми надали їм додатковий день для відновлення, а сьогодні вже усі були на полі, провели гарне тренування. Ми готові до поєдинку.

– Передматчеве тренування ви провели на «Арені Львів». Чому ви вирішили провести його саме на стадіоні?
– Тому що завжди відчуваєш різницю, коли змінюєш місце. До того ж, ми грали тільки раз на цьому стадіоні відтоді, як я став тренером. Хотілося відчути арену разом з командою та відпрацювати певні моменти. Поле тут краще, ніж на нашому тренувальному майданчику – ось у чому річ.

– Ви проводите особисті бесіди з відеоаналізом з кожним гравцем. До чого це призводить і як це працює у вашій тренувальній системі?
– Я вважаю, що дуже важливо індивідуально показувати футболістам уривки ігор, а також те, що в них вийшло добре, а що слід поліпшити. Це такий тип візуального тренування – так я працюю з окремими гравцями. Тренуємося не тільки на полі чи в спортзалі, а також розбираємо відео. На мою думку, їм важливо бачити себе в дії, щось із цього виносити, мати відчуття того, що можна зробити в наступному матчі в аналогічній ситуації, яке рішення ухвалити і таке інше.

– Які уроки над помилками були зроблені після офіційного матчу з «Дніпром-1» та товариського матчу з «Рухом»?
– Один момент може змінити перебіг усього поєдинку, тому слід грати гостро весь час, щоб не дати супернику такий момент, надто якщо ти домішуєш, а ми домінували. Це футбол, потрібно постійно викладатися на сто відсотків. Саме про це ми й говорили. Сподіваюся, ми перейняли досвід.

– «Полісся» – досить непростий суперник. Які сильні якості можете виділити у цієї команди? Як «Шахтар» діятиме проти них»?
– Справді, вони не просто так перебувають угорі таблиці. Складний опонент. У сучасному футболі немає легких ігор, надто коли протистоїш команді, яка вже набрала таку кількість балів. Ми повинні готуватися на всі сто, і ми готові на всі сто. «Полісся» часом віддає перевагу атакам від власних воріт, переважно грає через довгі передачі, через другий м’яч. Маємо бути готовими. Це гарний суперник.

24 листопада 2023 13:20







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Карпати готуються до львівського дербі

 

17 жовтня 2024 20:44

Ігор Краснопір. Про тренувальний процес, життя у Львові та футбольні мрії

 

17 жовтня 2024 14:20

Оболонь готується до поєдинку проти Динамо

 

16 жовтня 2024 13:41