Сьогодні 8 вересня 2024 р.

«Чорноморець»: кадрові втрати міжсезоння

Для футболістів «Чорноморця» відпустка розпочалася 5 червня. Скільки саме вона триватиме, поки невідомо, адже про це команда не була проінформована. Причина пов'язана з клубними справами одеситів, в яких є низка невирішених питань.

Зокрема, це торкається фінансових можливостей «Чорноморця» на сезон-2023/24 та кадрового потенціалу. За інформацією ЗМІ, по завершенні минулого чемпіонату команда традиційно може недорахуватися 8-10 футболістів.

Крім орендованого в луганської «Зорі» нападника Даниїла Алефіренка, який напрочуд ефективно проявив себе у ролі голеадора «моряків» у весняній частині минулого сезону й тепер повернувся до свого клубу, в списку найвірогідніших втрат «Чорноморця» фігурують воротар Дмитро Непогодов, захисники Євген Селін, Максим Білий, півзахисники Сергій Політило, Євген Задоя та нападник Олександр Гладкий. Троє із шести останніх (Селін, Білий і Задоя) рідко з'являлись на полі в чемпіонаті, тож цей фактор говорить сам за себе. Непогодов, Політило та Гладкий хоч і відіграли більшу кількість матчів турніру, все ж не виглядали як у свої найкращі роки. Взяти хоча б досвідченого Гладкого, який у 21 грі спромігся забити лише... 1 м'яч.

Досить високою є ймовірність втрати командою Романа Григорчука двох провідних виконавців – 20-річних Володимира Салюка та Максима Брагару, на яких звернули увагу селекціонери різних клубів. Перший із них разом з Алефіренком потрапив у символічну збірну другого кола, а другий у символічну збірну усього сезону-2022/23.

Що цікаво: впевнена гра цих футболістів не залишилась непоміченою наставником молодіжної збірної України Русланом Ротанем, який залучив їх до червневого тренувального збору його команди в Австрії. Цей збір передуватиме фінальному турніру чемпіонату Європи-2023 (U-21), який відбуватиметься в Румунії та Грузії. Виступ на цьому футбольному форумі може значно розширити список потенційних покупців талановитих хлопців, що, безумовно, змусить тренерський штаб «Чорноморця» замислитись над можливими замінами Салюку та Брагару.

9 червня 2023 21:13







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35