Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Шовковський: «Не можу бути задоволений усім: завжди є, що покращувати»

Олександр ПОПОВ

У четвер, 4 квітня, у відкладеному матчі 6-го туру чемпіонату України київське «Динамо» з рахунком 3:0 обіграло луганську «Зорю». Зустріч проходила в Києві на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. До вашої уваги післяматчева прес-конференція головного тренера киян Олександра Шовковського.

– Вітаю всіх уболівальників «Динамо» з перемогою! Можна сказати, що гра нам сьогодні давалася. І, в принципі, я задоволений діями команди. Так, не обійшлося без помилок, але це футбол, завжди є, над чим працювати.

Також хочу подякувати нашим захисникам і захисницям, які відстоюють незалежність нашої країни, які дарують нам ці важливі футбольні миті. А ми будемо прагнути дарувати їм позитивні емоції від нашої гри.

– Коли Ярмоленко буде готовий грати повний матч?
– У нас у команді 24 гравці, й усі вони розраховують опинитися в стартовому складі. І в будь-який момент можуть у ньому опинитися. Коли Андрій буде готовий і ми побачимо, що його необхідно випускати в стартовому складі, тоді це і станеться.

– Які тактичні установки ви давали вашій команді під час матчу?
– Те, що відбувається в нашій у роздягальні, залишиться в нашій роздягальні. Ви не можете і не будете знати про якісь наші тактичні напрацювання. Більшою мірою ми сьогодні виконали те, про що домовлялися перед матчем. Ми розуміли, який на нас чекає суперник, вивчали його і, звісно ж, усвідомлювали те, що сьогодні буде зовсім не така гра, як та, що була в нещодавньому нашому матчі із «Зорею».

– Як оціните гру Бущана?
– У нас у команді всі готуються до матчу і всі мають можливість вийти на поле. Бущан, Нещерет і Моргун – це три воротарі, на яких розраховуємо, й які будь-якої миті можуть підмінити один одного й вийти в стартовому складі. Я ніколи не буду дивитися на індивідуальності. Найголовніше, щоб кожен футболіст виконував свої обов’язки на полі. Неважливо, хто заб’є гол, я хочу, щоб усі забивали. Але головне, щоб команда виконувала установку на гру, доставляла м’яч у штрафний майданчик суперника, забивала голи і дарувала позитивні емоції нашим уболівальникам.

– Чи можна говорити, що ваша команда сьогодні повністю реалізувала те, чого ви від неї чекали в цій грі?
– Я задоволений тим настроєм, з яким хлопці вийшли на гру, задоволений результатом, але я не можу бути повністю задоволений усім: завжди є, що покращувати. Якби я був усім задоволений, то мені треба було б закінчувати тренерську кар’єру, а я її тільки почав. (Посміхається).

4 квітня 2024 20:40







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35