Сьогодні 16 жовтня 2024 р.

Полісся – Ворскла 2:1. Україна, 9-й тур. Звіт

«Полісся» з диво-голом Смолякова здолало «Ворсклу» й очолило УПЛ – безвиграшна серія команди Долганського сягнула 6 матчів.

«Полісся» у поточному сезоні ще не програвало і підійшло до протистояння з «Ворсклою» у статусі фаворита і третьої сили в українському футболі. Натомість полтавці не знали смаку перемог вже у п'яти матчах поспіль і кожен наступний поєдинок розглядали як шанс перервати невтішну статистику.

Перший небезпечний момент у матчі створили гості: Ієде хитнув фінтом Віалле на лівому фланзі, увірвався у штрафний і цілив у дальній кут – Смоляков п'ятою на самісінькій лінії зупинив м'яч. Згодом Мельниченко стріляв метрів з 20 – над воротами «Ворскли».

В середині тайму Ієде прострілював з правого флангу – Волинець у підкаті встиг вибити м'яч, який вже готовий був відправити у ворота Кане. На 30-й хвилині «Полісся» дивом не забило: Крушинський віддав п'ятою на Луїфера, той примудрився розвернутись і пробити вже у порожні ворота, але Чорноморець головою вибив з лінії.

У наступній атаці житомирці вийшли вперед: Назаренко наздогнав сферу і з лінії навісив у воротарський – Луїфер головою переправив у сітку.

За трохи Назаренко фактично вибігав сам на сам, але Ісенко стрибнув у ноги й забирав м'яч.

На 40-й хвилині «Ворскла» зрівняла: Пердута отримав передачу від Бацули праворуч, протягнув м'яч по флангу повз двох захисників і прострілив у штрафний – Кане в дотик переправив у сітку. Таллес міг забивати у роздягальню стріляючи здалеку з правого флангу по центру воріт, однак Ісенко не без проблем перевів на кутовий.

Одразу по перерві «Ворскла» мала шанс вийти вперед: Кане з лівого флангу вирізав діагональ на Крупського і той у дотик пробивав повз Волинця – Смоляков у підкаті дотягнувся. У відповідь Луїфер, перебуваючи спиною до воріт, красиво п'ятою замикав навіс від Назаренка – м'яч летів під поперечину, але кіпер у стрибку врятував.

На 71-й хвилині «Полісся» втілило кількість у якість і Смоляков нарешті пробив оборону суперника, добивши сферу після відскоку з кутового з-за меж штрафного в дев'ятку без шансів для Ісенка. Долганський відреагував миттєвими замінами, які, однак, не принесли результату.

Перемога дозволила «Поліссю» набрати 20 очок і очолити турнірну таблицю УПЛ. «Ворскла» з 9 пунктами – 12-та.

ПОЛІССЯ – ВОРСКЛА – 2:1
Голи:
Луїфер (32), Смоляков (71) – Кане (40).
Полісся: Волинець, Михайличенко, Віалле, Чоботенко, Смоляков, Таллес Коста (Мустафаєв, 70), Мельниченко (Кушніренко, 70), Крушинський (Лєднєв, 63), Гуцуляк (Тейлор, 84), Назаренко, Луїфер (Пайшао, 63).
Ворскла: Ісенко, Крупський (Ковталюк, 72), Гучек, Чорноморець, Бацула (Корнієнко, 86), Ізотов, Пердута, Нестеренко, Ндукве (Черниш, 46; Скляр, 72), Кане (Островський, 86), Ієде.
Попередження: Таллес Коста (58) – Ізотов (82).

6 жовтня 2024 15:19







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 9-й тур. Огляд усіх матчів

 

07 жовтня 2024 15:33

Україна, 9-й тур. Динамо – Кривбас. Огляд матчу

 

06 жовтня 2024 21:12

Україна, 9-й тур. Динамо – Кривбас. Повний матч

 

06 жовтня 2024 17:55