Сьогодні 18 жовтня 2024 р.

Від Ваната до Карабіна: 8 наймолодших бомбардирів УПЛ

Футболісти, які починають забивати вже у наймолодшому віці, завжди в особливій ціні. Ті, хто забиває багато, цінуються ще більше. Розповідаємо, хто в чемпіонаті України-2022/23 з гравців у віці 21 року і молодше забив 3 голи і більше...




Владислав Ванат («Динамо») – 12 голів
У загальному списку бомбардирів Ванат посів четверте місце, що для 21-річного форварда, який проводив перший повний сезон у еліті, дуже непогано. А за середньою результативністю (0.48 голів за матч) він поступився лише Артему Довбику. Цього сезону Ванат поступово перетворився на головну ударну силу «Динамо». Показово, що більше половини цих голів (7) він забив навесні, точніше – з початку квітня, ще точніше – у 9 останніх турах, в яких нападник брав участь.

Михайло Мудрик («Шахтар») – 7 голів
Це смішно, але так, Мудрик потрапив до підсумкового бомбардирського рейтингу УПЛ у категорії U-21. Втім, чому дивуватися? Всі ми пам’ятаємо, яку феєричну гру Михайло демонстрував в осінній частині сезону, перш ніж вирушити на несолодкі хліби в «Челсі». Напевно, якби він залишився, то забив би більше. Але історія умовного способу не знає... Просто зазначимо ще, що усі забити м’ячі Михайла припали на 12 проведених матчів – більш ніж пристойний показник середньої результативності.

Володимир Бражко («Зоря») – 7 голів
Стільки ж забив і гравець «Динамо», що на правах оренди захищав кольори луганської «Зорі», Володимир Бражко – щоправда, у 28 матчах. Начебто нічого видатного. Але врахувавши, що він опорний півзахисник, ми побачимо його результат уже дещо в іншому світлі. Так три з семи його голів проведені з пенальті, але для «опорника» і чотири голи з гри, проведені за такий проміжок – дуже пристойний показник. Бенефісом Бражко став матч із «Ворсклою». «Зоря» в ньому програвала 0:2, але на 57-й хвилині Володимир забив гол у відповідь, а на четвертій компенсованій реалізував пенальті, принісши команді перемогу 3:2.

Назар Волошин («Динамо», «Кривбас») – 7 голів
Цього молодого героя трохи, як кажуть, помотало. Загалом він належить «Динамо», але першу половину сезону провів як орендований гравець у «Кривбасі». Там він забив більшу частину своїх голів – 4. Один з них став переможним (у матчі з «Металістом» – 1:0), а другий був, напевно, ще ціннішим, тому що Волошину вдалося зрівняти рахунок у матчі з «Дніпром-1», що лідирував» (а в результаті, «Кривбас» виграв 2:1). Повернувшись до «Динамо», він довго не міг поповнити свій бомбардирський рахунок, але на фініші роззабивався, вражаючи ворота суперників у трьох зустрічах поспіль (всі вони закінчувалися для киян великими перемогами).

Георгій Судаков («Шахтар») – 5 голів
Судаков у нинішньому «Шахтарі» фігура вже настільки важлива, що здається – він грає цілу вічність. Тим часом йому всього 20 років, і цей сезон був першим повноцінним для нього в УПЛ. Справа Георгія – роздавати розумні паси, конструювати дії команди. Але й завершальні удари завдавати він вміє. Іноді це у нього поєднується: у двох матчах (проти «Мінаю» та «Кривбасу») він і голи забивав, і асисти робив. Два з його п’яти голів виявлялися переможними. Цікаво, що відбувалося це у матчах, які «Шахтар» вигравав з рахунком 3:0 – у «Кривбасу» та «Зорі». Другий був особливо цінним, у ньому донецька команда фактично забезпечила собі чемпіонство.

Кевін Келсі («Шахтар») – 5 голів
Цей венесуельський хлопчина поповнив «Шахтар» у лютому, і якось одразу вписався. Втім, тренери йому поки що довіряють обережно, як на головного форварда на нього не розраховують. 15 разів він фігурував у протоколах матчів УПЛ, лише 4 – у стартовому складі. При цьому голів забити встиг достатньо, причому у двох випадках йому для цього вистачало 10 хвилин. Найбільше запам’яталося, як він приніс перемогу «Шахтарю» у матчі проти «Львова», забивши на 5-й компенсованій хвилині. А випустили його тоді за 19 хвилин до закінчення основного часу.

Пеглоу («Дніпро-1») – 3 голи
Ще один південноамериканець, який прийшов підкорювати УПЛ цього року взимку. 21-річний Пеглоу виглядає років на п’ять старше за свій реальний вік, але за грою спочатку часом справляв враження якогось 15-річного новачка. Толк із нього тренери навчилися отримувати далеко не відразу. Перелом стався у смішному матчі з «Металістом», який «Дніпро-1» виграв з рахунком 3:0. Пеглоу як прорвало – він активізувався, йшов уперед, шукав шансів і несподівано для всіх зробив хет-трик. Більше у чемпіонаті України бразильський вінгер не забивав, хоча у чотирьох останніх матчах виходив у стартовому складі. Що з нього буде далі, сказати дуже складно.

Ярослав Карабін («Рух») – 3 голи
В УПЛ цей центральний півзахисник дебютував уже досить давно – восени 2020 року. Але перші голи забив лише у сезоні-2022/23. Є у Карабіна цікава фішка – він вражає ворота виключно наприкінці поєдинків. Свої три голи, які поки що є на його рахунку в УПЛ, він провів на 76-й, 84-й та 88-й хвилинах. У всіх трьох випадках його голи приносили команді очки (дві нічиї та перемога). У двох із цих випадків він забивав, виходячи на заміну. Така ось з’явилася у «Руху» «зброя судного дня».

7 червня 2023 10:31







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Карпати готуються до львівського дербі

 

17 жовтня 2024 20:44

Ігор Краснопір. Про тренувальний процес, життя у Львові та футбольні мрії

 

17 жовтня 2024 14:20

Оболонь готується до поєдинку проти Динамо

 

16 жовтня 2024 13:41