Сьогодні 16 вересня 2024 р.

ТМ. Аякс – Шахтар 3:0. Привіт від Кудуса

Гірники зіграли свій третій спаринг у рамках підготовки до нового сезону у Нідерландах і вдруге поступилися з великим рахунком.

У третьому спарингу літнього міжсезоння наставник донеччан Патрік ван Леувен знову провів ротацію складу: уперше в старті з’явився голкіпер Дмитро Різник, у лінії оборони діяли Георгій Гочолеішвілі (праворуч), Валерій Бондар та Микола Матвієнко (у центрі), Дмитро Топалов (ліворуч), у середині поля вийшли герої молодіжного Євро – Артем Бондаренко, Георгій Судаков і Дмитро Криськів, на флангах атаки грали Олександр Зубков і Олексій Кащук, центрфорвард – Данило Сікан.

Господарі реалізували свою перевагу

У перші хвилини амстердамці виглядали активніше, але поступово «гірники» перехопили ініціативу й провели кілька небезпечних атак. Бондаренко шикарним пасом розрізав оборону господарів і вивів на ворота Гочолеішвілі, проте удар Георгія блокували захисники. Слідом за цим Криськів не менш класною передачею з власної половини поля організував вихід сам на сам для Зубкова – того на м’ячі на мить випередив голкіпер.

Господарі стримали тиск і провели швидкий випад, на 19-й хвилині відкривши рахунок: Ренч прокинув м’яч на хід у штрафному й був збитий Топаловим – Кудус реалізував пенальті потужним ударом майже по центру воріт. За кілька хвилин «червоно-білі» могли подвоїти перевагу, але Різник перевів на кутовий постріл Бергвейна із меж карної зони.

Нідерландська команда продовжувала діяти першим номером, і якщо після удару Кудуса врятували реакція голкіпера та штанга, то на 32-й хвилині ніхто не завадив Бергвейну розстріляти сітку метрів з 12. А ще за дві хвилини вже Кудус відгукнувся на пас партнера, увірвався з правого краю штрафного і переграв воротаря, оформивши дубль.

Тайм на рівних

У перерві Патрік ван Леувен зробив 5 замін, випустивши Дениса Твардовського у воротах, Олега Очеретька в центрі поля, Хусрава Тоірова та Богдана В’юнника на флангах атаки й Кевіна Келсі у центрі нападу.

На старті другої половини команди обмінялися ударами Очеретька з-за меж штрафного (до рук воротарю) і Тейлора (сейв Твардовського). У середині тайму «гірники» мали чудову нагоду відіграти один гол: В’юнник запресингував останнього захисника, відібрав м’яч і вийшов на голкіпера, проте Пасвер ногою парирував удар Богдана.

Загалом «оранжево-чорні» виглядали впевненіше та намагалися більше комбінувати на половині поля опонента. Додали команді свіжості й чергові заміни: на поле вийшли Ярослав Ракіцький і Віктор Корнієнко, а згодом Деніл Кастілло, Едуард Козік та Лассіна Траоре.

Одразу ж Кастілло ледь не вивів на побачення з кіпером Келсі, але того корпусом стримав захисник амстердамців. Самі господарі відповіли гострим проривом правим флангом з ударом Дарамі над поперечиною. Міг відзначитися Броббі, однак переможцем у дуелі з бомбардиром «Аякса» вийшов Денис Твардовський. Закінчували гру суперники в невисокому темпі й можливостей змінити рахунок більше не створили.

0:3 – «Шахтар» поступається в контрольному матчі «Аяксу».

АЯКС – ШАХТАР – 3:0
Голи: Кудус (18, з пенальті, 34), Бергвейн (32).
Аякс (1 тайм): Гортер, Ренсх, Артссен, Гато, Салах-Еддін, Тагірович, Классен, ван ден Бомен, Бергвейн, Расмуссен, Кудус.
Аякс (2 тайм): Пасвер, Вейндал, Бейссі, Мілованович, Гуєр, Вос, Классен (Глінссон, 62), Тейлор, Дарамі, Броббі, Годтс.
Шахтар (1 тайм): Різник, Топалов, Матвієнко, Бондар, Гочолеішвілі, Бондаренко, Криськів, Судаков, Кащук, Зубков, Сікан.
Шахтар (2 тайм): Твардовський, Топалов (Корнієнко, 62), Матвієнко (Ракіцький, 62), Бондар, Гочолеішвілі (Козік, 74), Бондаренко (Траоре, 74), Тоіров, Судаков (Кастільйо, 74) Очеретько, В’юнник, Келсі.

18 липня 2023 17:45







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 6-й тур. Колос – ЛНЗ. Огляд матчу

 

16 вересня 2024 22:01

Україна, 6-й тур. Полісся – Верес. Огляд матчу

 

15 вересня 2024 20:50

Україна, 6-й тур. Лівий берег – Кривбас. Огляд матчу

 

15 вересня 2024 18:09