Сьогодні 16 жовтня 2024 р.

Динамо – Рух 0:0. Україна, 7-й тур. Нічийний звіт

Ігор ЛІННИК, «Футбольний клуб»

Команда Олександра Шовковського зазнала першої втрати очок у новому сезоні УПЛ.

Головний тренер киян на матч проти «Руху» виставив знову ротаційний варіант основного складу, зважаючи на те, що «Динамо» на відміну від гостей проводило чергову гру посередині тижня. І хоча цей фактор не міг бути вирішальним, львів’яни побачили для себе можливість скористатися з нього.

Із стартових хвилин рухівці діяли на такт-півтора швидше за суперника, завдяки чому їм вдавалося добре накривати біло-синіх на чужій половині поля. Динамівці десь із півгодини нічого не могли із цим вдіяти – вихід в атаку в них аж ніяк не виходив. Натомість гості перманентно створювали небезпечні нагоди біля воріт Бущана.

Схоже, активність та цілісність ансамблю Пономарьова значною мірою дивувала не лише трибуни стадіону Лобановського, а й самих його господарів, що інколи ледве встигали блокувати постріли гостей з дальньої відстані, а іноді й дарували львів’янам дійсно щедрі подарунки.

«Найкращим» із них став несподіваний «пас» Бущана на рухівця Карабіна, який миттєво вивів свого нападника Краснопіра сам на сам із кіпером «Динамо» – на щастя для господарів той виправив власну помилку, у шпагаті витягнувши м’яч, що був спрямований у нижній кут.

Команда Шовковського оговталася та помітно додала у русі в останній треті першого тайму і до перерви встигла створити дві чудові нагоди для взяття воріт безробітного до цього Ледвія.

Одного разу Ярмоленко, пройшовши праворуч, виводив на удар Буяльського, який у вирішальну мить заплутався у власних ногах. А вдруге вже активність самого Буяльского перетворилася на зручний момент для Ваната, що поцілив з двохметрової відстані над поперечиною.

У другому таймі «Рух» продовжив добряче тиснути на господарів, які вочевидь переживають наразі певний тимчасовий спад після виданого на старті сезону спурту. Але «Динамо», намагаючись зберегти раніше набрану очкову ходу, теж шукало свої можливості. Із кожною п’ятихвилинкою воно додавало напору та як на конвеєрі проводило широкоформатні позиційні атаки із залученням флангів.

Львів’яни оборонялися не лише дуже дисципліновано та організовано, а й кожного разу шукаючи нагоду для разючої контратаки. Адже попереду в них постійно рухався невтомний Краснопір, до якого за першої-ліпшої нагоди охоче долучалися ще й Федор чи Квасниця, чи Карабін, або усі вони разом.

Так, у середині другого тайму «Рух» знов упритул наблизився до гола, коли Карабін спочатку поцілив у штангу, а згодом Краснопір вдруге не використав вихід сам на сам із Бущаном. У відповідь «Динамо» зусиллями Шапаренка також огризнулося влучанням у поперечину! Отже, гра перейшла у фазу, де кожний її епізод міг стати вирішальним.

Досвід та довша лава запасних дозволили киянам наприкінці матчу додати ще. Однак бодай для одного гола та перемоги все одно чогось не вистачило. Таким чином суперники розійшлися з миром, і це перша втрата очок «Динамо» у новому сезоні УПЛ.

ДИНАМО (Київ) – РУХ (Львів) – 0:0
Динамо:
 Бущан, Тимчик, Себальйос, Михавко, Вівчаренко (Дубінчак, 86), Бражко, Ярмоленко (Брагару, 72), Шапаренко (Рубчинський, 86), Кабаєв (Герреро, 82), Буяльський (Піхальонок, 72), Ванат.
Рух: Ледвій, Дідик, Холод, Сич, Роман, Підгурський, Притула (Клайвер, 84), Федор, Квасниця (Рунич, 77), Карабін (Семотюк, 84), Краснопір (Климчук, 88).
Попередження: Холод (44).

21 вересня 2024 19:59







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 7-й тур. Динамо – Рух. Огляд матчу

 

21 вересня 2024 20:40