Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Динамо – Верес 3:0. Україна, 5-й тур. Звіт про перенесений матч

Влад МИРЕНКО, «Футбольний клуб»

Ярмоленко забив свій 106-й гол в чемпіонатах України, а Пономаренко – перший, чого вкупі з м’ячем Шепелєва вистачило киянам для упевненої перемоги.

Пам’ятаючи про дуже прикру і не зовсім справедливу осічку в гостьовому матчі, а також з урахуванням кадрових втрат, кияни не чекали легкої гри. Щоправда, і суперники не змогли виставити оптимальний склад, хоча й у цьому їм вдавалось достатньо ефективно оборонятись, майже постійно перебуваючи всією командою за лінією м’яча.

У порівнянні з попереднім драматичним матчем проти «Дніпра-1» тренер біло-синіх Олександр Шовковський поміняв фланги оборони: дискваліфікованого Тимчика замінив Караваєв, а ліворуч, вочевидь, в рамках ротації замість Вівчаренка вийшов Дубінчак. Втрату дискваліфікованого Шапаренка було вирішено компенсувати переводом Ярмоленка на позицію інсайда (поруч із Буяльським), тоді як Волошин номінально грав на правому фланзі атаки.

Кажу номінально не даремно, бо Ярмоленко насправді діяв у достатньо вільній ролі, на власний розсуд зміщуючись ширше – або здвоюючись із Волошиним, або підштовхуючи його іти ближче до Ваната. Останній, до слова, теж діяв дуже широким (і глибоким) фронтом, багато відкриваючись під м’яч, шукаючи його ледь не всюди.

Крім того молодий центральний нападник киян намагався діяти оригінально, вигадував цікаві варіанти, щоб допомогти своїй команді пройти щільний захист гостей. Саме він на шостій хвилині створив перший момент, перехопивши невдалий пас Ющишина, але сам же воротар «Вереса» виправив ситуацію, кинувшись в ноги форварду.

Той же Ванат пробивав з меж штрафної площі після класної комбінації киян, але удар був заблокований. Зрештою настирливість нападника принесла результат на 40-й хвилині: Ванат заробив штрафний, який якісно виконав Бражко, поціливши у щілину в стінці «Вереса»; Ющишин, вірогідно, такого не чекав, невдало відбивши перед собою, а Ярмоленко коліном переправив м’яча у сітку.

На 53-й хвилині лише відчайдушний підкат захисника не дозволив Ванату пробити з кількох метрів після гарного пасу Волошина, який після перерви перейшов на лівий край (там він часто мінявся з Кабаєвим, який більше грав у напівфланзі, а після заміни Ярмоленка повернувся на попередню позицію).

Гості відповіли гарною контратакою, але Бущан впевнено відбив небезпечний удар Дахновського. Згодом уже Ющишин виручив «Верес», випередивши Буяльського, якого в прорив кинув Караваєв. На 65-й хвилині Сирота, який у перерві вийшов замість Михавка, дуже небезпечно пробив головою – Ющичиш перевів м’яч у перекладину, а потім ще й парирував добивання Попова. За мить Ванат трішки не встиг замкнути простріл з лівого флангу.

Час біг, і мимоволі виникали згадки про матч у Рівному, де кияни не збільшили свою перевагу, а в кінцівці втратили перемогу. На 70-й хвилині, коли тільки своєчасний вихід Бущана за межі штрафної площі не дозволив Дахновському вискочити один на один, цей момент відчувався ще сильніше.

Тренерський штаб господарів кинув у бій Пономаренка, який замінив знервованого Ваната, і достатньо швидко 18-річний нападник забив свій перший гол у вищому дивізіоні, гарно розібравшись у ситуації після ідеального пасу Волошина. Невдовзі Пономаренко чудовою проникаючою передачею вивів Волошина віч-на-віч, але вінгер біло-синіх вирішив не бити, а віддав на порожні ворота Шепелєву – іще одному гравцю, якого Шовковський випустив у другому таймі.

ДИНАМО – ВЕРЕС – 3:0
Голи
: Ярмоленко (40), Пономаренко (80), Шепелєв (85)
«Динамо»: Бущан, Караваєв, Попов, Михавко (Сирота, 46), Дубінчак, Бражко, Волошин, Ярмоленко (Шепелєв, 66), Буяльський (Царенко, 86), Кабаєв (Беніто, 86), Ванат (Пономаренко, 75).
«Верес»: Ющишин, Гакман, Мельник, Вовченко, Сміян, Банада, Кльоц (Кучеров, 67), Шастал (Дахновський, 46), Кухарук (Кучеренко, 67), Шарай (Шестаков, 70), Гайдучик (Світюха, 79).
Попередження: Ванат (74) – Кучеренко (75)

1 травня 2024 17:25







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35