Сьогодні 16 жовтня 2024 р.

Перша ліга. Особистості та цифри 12-го туру



Ігрова програма 12-го туру

Група А

Група Б

неділя, 13 жовтня

понеділок, 14 жовтня

Металіст ‒ Нива (Тернопіль) – 2:0

Металург – ФК Кудрівка – 1:3

ФК Минай – Агробізнес – 3:1

Кремінь – Вікторія – 0:3

Буковина – Поділля – 1:1

Діназ ‒ СК Полтава – 3:1

Епіцентр і Прикарпаття

Матч ЮКСА ‒ ФСК Маріуполь не відбувся

пропускали тур

Металіст 1925 пропускав тур


Тренер туру – Олександр Рябоконь («Діназ»)
Коли Рябоконь повернувся в футбол, очоливши «Діназ», було видно, що він намагається зберегти найкращі напрацювання Головка та додати команді певної дещиці досвіду в вигляді своїх улюбленців – Картушова, Чепурненка, Огірі. Тривалий час оновлена команда шукала свій стиль, напрацьовувала зв’язки. Саме зараз, у розпал осені, стало зрозуміло, що задумав головний тренер. Відібравши п’ять очок із шести в потужної «Вікторії», здолавши в очному протистоянні безпосереднього конкурента – «Металург», вишгородський клуб тепер завдав першої в чемпіонаті поразки лідеру. Хоча СК «Полтава» прибула в бойовому складі, господарі виставили нову тактичну схему з трьома центрбеками, дуже здорово малими силами діяли на чужій половині поля та проявили чудову реалізацію. «Діназ», який ще не так давно був на останньому місці, зараз отримує шанси поборотися за групу «Чемпіонська».

undefined



Джокер туру – Кирило Пасічник («Поділля»)
Великі молодці гравці із лави запасних: Данило Приходько закріпив перевагу «Металіста» в матчі з Нивою, Олександр Євтушенко забив третій м’яч «Кудрівки» в Запоріжжі (а асистував йому Артем Легостаєв), Назарій Нич поставив крапку в перемозі «Вікторії» в Карлівці. Проте серед тих, хто вийшов на заміну, не було голу важливішого ніж той, який провів Кирило Пасічник. Ще на початку гри центрбек вимушено замінив травмованого центрхава Савченка, а в другому таймі виправився за не найкращу дію при голі суперників і забив сам. З відчутним рикошетом від Безуглого він забив після кутового від Гемеги. Цей гол допоміг хмельничанам врятуватися від третьої поразки поспіль, та ще й на полі в потужно укомплектованої та амбітної «Буковини». Цікавий факт: до «Поділля» екс-захисник збірної Казахстану Пасічник грав якраз за чернівчан…

Статистика: 6 матчів у чемпіонаті, 1 гол.

undefined




Найкращий молодий гравець туру – Максим Багачанський («Металіст»)
В останніх турах «Металіст» застосував кілька перестановок, які чудово зайшли та прижилися в грі команди Аніщенка. Одне з них – переведення номінального центрального півзахисника Багачанського на правий фланг. Зважаючи на те, що Синчук відправився в юнацьку збірну, а Дігтярю, який також дуже багато пограв на міжнародному рівні за Україну, потрібен відпочинок, а брати Луціви травмовані, це дуже своєчасне рішення. Максим в останніх турах дуже продуктивно вів комбінаційну гру харків’ян. Він став співавтором двох перших голів у матчі з Нивою.

Статистика: 10 матчів у чемпіонаті, 2 асисти.

Гол туру – Максим Чеглов («Вікторія» → «Кремінь»)
Ну що ж це таке! У звітному турі у нас голи після пасів п’ятками, після асистів воротаря, після красивих комбінацій. Але ж вибрати треба тільки один, а тут такий голасо!

Гол можна подивитися на відео з 2:40


Герой туру – Артур Ременяк (ФК «Минай»)
Гравець «Минаю», який забив двічі в матчі з непереможним до того лідером.

Статистика: 8 матчів у чемпіонаті, 4 голи.

undefined



Скандал туру
Автобус донецького «Олімпіка», на якому їздить ФСК «Маріуполь», залишає стадіон НТК імені Віктора Банникова. Команда гостей так і не вийшла на поле, щоб зіграти проти ЮКСА. Після гри було заявлено про заборгованість у кілька місяців перед гравцями.

Долю матчу вирішить КДК УАФ, а в випадку ще однієї неявки ФСК «Маріуполь» буде знято із змагань із припиненням членства в ПФЛ і дії атестату.

Факт туру
Олександр Бандура («Діназ») видав першу в сезоні гольову передачу від воротаря – з його першого м’яча забив у підсумку Андрій Новіков.

Ще кілька цікавинок:
– всього за один звітний тур у Першій лізі не залишилося команд без поразок: СК Полтава у Демидові перервала 10-матчеву безпрограшну серію (7 перемог і 3 нічиї з середини травня, коли програла Агробізнесу), Агробізнес у Минаї – 11-матчеву безпрограшну (10 перемог і 1 нічия з травня, після поразки Інгульцю) та 9-матчеву переможну (з початку нового чемпіонату)
– ФК Минай виграв вперше за вісім турів (за 7 попередніх ігор: 3 нічиї та 4 поразки)
– Безвиграшна гостьова серія Поділля у чемпіонатах триває 10 ігор: 7 нічиїх та 3 поразки
– ФК Кудрівка при Василю Баранову в чемпіонаті ще не програвала – у 7 іграх: 4 перемоги та 3 нічиї
– Безвиграшна серія Металурга триває у Першій лізі 9 ігор: 3 нічиї та 6 поразок
– по два та асисти записав у двох останніх турах Олексій Литовченко (Кудрівка)
– 10-й гол у Першій лізі забив Андрій Сторчоус (Кудрівка)
– 50-й матч у Першій лізі провів Андрій Волошин (Діназ)
– уже 4 результативну заміну провів Андрій Аніщенко з Металіста (найкращий показник у Групі А та в цілому чемпіонаті – разом із Дмитром Чирикалом із ЮКСА)

15 жовтня 2024 14:35







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга-2024/25, 12-й тур. ТОП-5 голів

 

15 жовтня 2024 10:00

Перша ліга-2024/25, 11-й тур. ТОП-5 голів

 

11 жовтня 2024 11:00

Перша ліга-2024/25, 10-й тур. ТОП-5 голів

 

07 жовтня 2024 20:00