Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Перша ліга, 3-й тур другого етапу. Особистості та цифри туру

Ігрова програма 3-го туру

undefined



ТРЕНЕР ТУРУ – ВАЛЕРІЙ ІВАЩЕНКО (ОБОЛОНЬ)
Четверо травмованих і один дискваліфікований – всі вони не могли допомогти киянам у центральному матчі туру, тим не менш, Оболонь з кількома перестановками досягла виїзної перемоги над житомирянами, обігнавши в таблиці Полісся та повернувши перше місце. Валерій Іващенко зі своїм штабом досягнув потрібного результату в виїзді до фаворитів сезону, скориставшись ослабленням їхньої центральної вісі та створивши дієвий редут проти технічних, обдарованих атакувальних гравців господарів.

ДЖОКЕР ТУРУ – ОЛЕГ НИЧИПОРЕНКО (ЕПІЦЕНТР)
Цього сезону Ничипоренко програє конкуренцію в центрі захисту, а в середній лінії, де він провів велику частку кар’єри в аматорських командах Житомирщини та Київщини, його в Епіцентрі не використовують. Але бачення поля, пас і – головне – гарматний удар лишаються при ньому. Олег замінив півзахисника Миронюка на 78-й хвилині, а через три хвилини, отримавши поперечний пас ледве не в центрі поля, здалеку пробив так, що юний воротар запоріжців пустив «мишку» під собою. Матч Епіцентр не врятував, проте 29-річний Ничипоренко подарував йому надію. Він забив перший м’яч оновленого стадіону імені Тонкочєєва, вперше від середини 90-х Кам’янець-Подільський побачив Першу лігу.

Статистика: 12 матчів у чемпіонаті, 1 гол, 1 асист.

НАЙКРАЩИЙ МОЛОДИЙ ГРАВЕЦЬ ТУРУ – ОЛЕКСАНДР ЧЕРНОВ (ОБОЛОНЬ)
20-річний вінгер охоче зміщувався з правого флангу в центр і навіть наліво, багато комбінував, старанно відпрацьовував. Після його загострень могли забивати одноклубники (можливо, найкращий момент мав Груша, та пробив поспішно й неточно), а сам Чернов завдав багато труднощів ослабленій і перекроєній обороні житомирян.

Статистика: 15 матчів у чемпіонаті, 1 гол, 1 асист.

ГОЛ ТУРУ – ДМИТРО МИРОНЕНКО (ФК ЧЕРНІГІВ-ШВСМ → ДІНАЗ)
Нам було що подивитися в цьому турі. Красивий «сольник» прикарпатця Хоми, шалений дальній удар з гри Ничипоренка з Епіцентру (хай половину справи зробила помилка воротаря), проте з лауреатом важко потягатися – це класика штрафних від головного виконавця стандартів чернігівців. Цитуємо звіт: «На 69-й хвилині прямим ударом зі штрафного Дмитро Мироненко знову вивів господарів вперед – 2:1». Хоча Дмитро матчі з Діназом отримав пошкодження, його гол приніс перемогу «тиграм» і повернув їм лідерство в утішному турнірі.

Гол можна подивитися на відео з: 4:40


ГЕРОЙ ТУРУ – СЕМЕН ДАЦЕНКО (ГІРНИК-СПОРТ)
Гравець, який забив у ворота своїх колишніх одноклубників переможний м’яч для своєї нової команди.

Статистика: 10 матчів у чемпіонаті, 1 гол.

undefined



ФАКТ ТУРУ
Кожанов забив після виходу на заміну – це шостий «джокер» наставника Карпат Тлумака, і жоден тренер не виконав результативних замін більше.

Ще кілька цікавинок:
– Гірник-Спорт забив 150-й гол на своєму полі за час виступів у Першій лізі
– чернігівець Анатолій Романченко забиває другий тур поспіль – і знову з пенальті
– Оболонь повернула собі лідерство в Чемпіонській групі, а ФК Чернігів-ШВСМ ‒ у Групі на вибування

Турнірна таблиця «Чемпіонської групи»

Турнірна таблиця «Група вибування»

24 квітня 2023 11:28







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга-2024/25, 4-й тур. ТОП-5 голів

 

03 вересня 2024 14:45

Перша ліга-2024/25, 3-й тур. ТОП-5 голів

 

29 серпня 2024 09:00

Перша ліга-2024/25, 2-й тур. ТОП-5 голів

 

20 серпня 2024 13:00