Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Будківсьский, Кудрик, Вакула та ще вісім гравців. «Полісся» представило новачків

«Полісся» вдало розпочало сезон у Першій лізі. У першому турі на виїзді команда обіграла івано-франківське «Прикарпаття». В тому матчі перший гол у грі, а заразом і свій перший гол у офіційних матчах за «Полісся» забив нападник житомирян Пилип Будківський.

Сьогодні – про нього та про інших новачків житомирського клубу, які приєднались до «вовків» у міжсезоння.

Ми вже згадали про Пилипа Будківського, отже з нього і почнемо: нападник зростом у 196 сантиметрів, якого деякі вболівальники «Полісся» вже охрестили «житомирським Златаном Ібрагімовичем», приєднався до команди в січні 2022 року. Термін контракту – 1,5 роки.

Останнім клубом гравця була «Десна», за яку Пилип виступав із січня 2020 року. Нападник провів за чернігівську команду 52 матчі, забив 11 голів та зробив 5 результативних передач. Раніше виступав за «Шахтар», «Іллічівець», «Севастополь», «Зорю», а також грав у бельгійських та французьких командах.

За професійну кар’єру забив вже 44 голи. Ще 26 голів Пилип наколотив за збірні України різних вікових категорій.

Ще один форвард, який прийшов до житомирян в січні 2022 року – Сергій Кисленко. Сергій пограв за «Геліос-Академію», «Львів», «Калуш», та тернопільську «Ниву».

У 62 мачтах за тернополян Кисленко забив 24 голи. Це приблизно 0,4 голу кожному матчі. Погодьтесь дуже непогано для нападника. Ну, а ще Кисленко має в своєму активі титул кращого бомбардира Кубку України 2017/18 років.

Голкіпер Олег Кудрик став гравцем «жовто-зелених» взимку 2022 року. Олег має дуже переконливі досягнення в юнацькому футболі: він був бронзовим та срібним призером Чемпіонатів України серез юнацьких команд, ну, а в сезоні 2014/2015 отримав срібну медаль юнацької Ліги чемпіонів УЄФА. У професійній кар’єрі дорослого гравця Олег виступав за «Шахтар», «Карпати» та «Маріуполь». Свій перший матч за «Полісся» він відстояв «на нуль».

Богдан Кушніренко підсилив захист житомирського «Полісся» взимку 2022 року. Богдан встиг пограти Арсенал» (Київ), «Металіст», «Чорноморець», «Полтава», «Миколаїв», «Ворскла». За полтавчан Богдан також зіграв в кваліфікації Ліги Конференцій сезону 21/22.

Ще один футболіст, який підсилив захисні редути команди – Вадим Червак. Молодий гравець у професійній кар’єрі дебютував одразу в Прем’єр-лізі за полтавську «Ворсклу». Згодом вирішив спробувати себе в Європі. За кордоном у Чехії захисник виступав за празьку «Спарту», а згодом за футбольний клуб «Влашим». Після того пограв за словацький «Земплін».

В липні 2022 року Вадим підписав трирічний контракт із житомирським «Поліссям».

Стратегія футбольного клубу «Полісся» передбачає повернення футбольних талантів до Житомира та розвиток вже існуючого потенціалу, повідомляє сайт клубу. Залучення саме житомирських футболістів це головна задача, яку окреслив президент клубу Геннадій Буткевич. Тому без новачків, які розпочинали свій футбольний шлях у Житомирі, неможливо було обійтись.

А отже, давайте знайомитись:

Півзахисник Данило Волинець – футболіст, який тренувався у Житомирі в ДЮСШ «Фенікс», а пізніше переїхав до Дніпра, до школи «Дніпро-75». Півзахисник Микита Петрук так само розпочав тренуватись у Житомирі, а згодом продовжив навчання в академії львівського «Руху». Тепер вони – гравці «Полісся» і надзвичайно приємно, коли житомиряни розпочинають свій шлях у великому футболі саме в місцевій команді.

Воротар Артем Поспєлов. Вихованець академії донецького «Шахтаря», який у професійній кар’єрі встиг пограти за «Маріуполь» у Прем’єр-лізі та «Авангард» у Першій. До житомирського «Полісся» приєднався у січні 2022 року.

Захисник Ян Морговський приєднався до команди у січні 2022 року. Уродженець Житомирської області пройшов усі щаблі навчання та роботи у футбольному клубі «Поділля». Спочатку він навчався в молодіжній академії у Хмельницькому, а згодом разом із командою пройшов від обласного та аматорського чемпіонату до Першої ліги. Ну, а далі Ян розділить шлях із житомирським «Поліссям».

Півзахисник Євгеній Микитюк. Молодий та перспективний вихованець київського «Динамо». До команди він приєднався влітку 2022 року. Вже встиг забити один м’яч за «Полісся». Хоч це відбулось в контрольному поєдинку, але не відміняє тієї впевненості, з якою Євген розібрався із захисниками суперника і поклав м’яч точнісінько у ворота.

Півзахисник Владислав Вакула. Вихованець академії донецького «Шахтаря». На професійному рівні виступав за «Шахтар», «Ворсклу» та «Маріуполь». Влад приєднався до команди на правах оренди взимку 2022 року. Пройшов збори, але згодом відбув в розташування «Шахтаря». Втім, Вакула все ж повернувся до рідної Житомирщини і виступатиме за вовків.

1 вересня 2022 19:51







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга-2024/25, 4-й тур. ТОП-5 голів

 

03 вересня 2024 14:45

Перша ліга-2024/25, 3-й тур. ТОП-5 голів

 

29 серпня 2024 09:00

Перша ліга-2024/25, 2-й тур. ТОП-5 голів

 

20 серпня 2024 13:00