Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Анонс перших матчів плей-офф за право грати у Першій лізі

У суботу пройдуть перші перехідні матчі за право грати у Першій лізі сезону-2024/25.

ФК «Хуст» (Закарпатська область) – ПФК «Звягель» (Житомирська область)
12:00. Місто  Хуст. Стадіон  «Карпати»

Господарі посіли шосте місце в групі «Вибування» Першої ліги, гості – третє в Другій лізі. При цьому суперники знайомі ще з Другої ліги, де до заключного туру в минулому сезоні боролися за медалі (і ФК Хуст їх здобув, срібні, вийшовши в плей-оф за місце в Першій лізі та посівши його завдяки перемозі над ФСК Маріуполь. Наведемо результати очних матчів минулого сезону:
ПФК Звягель – ФК Хуст – 1:1 (1:0)
21.10.2022. 8 тур. Звягель. Стадіон «Авангард».
Голи: Червінський (42) – Луців (90)

ФК Хуст – ПФК Звягель – 2:2 (2:2)
21.05.2023. 17 тур. Хуст. Стадіон «Карпати».
Голи: Борисенко (10, 25) – Авер'янов (4, з пенальті, 18).

Як бачимо, в сезоні-2022/23 переможця суперники визначити не змогли. Це належить їм зробити в стикових матчах поточного сезону.

Регулярний чемпіонат хустяни завершили поразкою 1:7 вдома від Діназу, проте загалом навесні виступали сильно й ледве не зберегли місце в Першій лізі без стикових матчів. Після перемоги 2:0 на початку травня в Горішніх Плавнях ФК «Хуст» не знає перемог упродовж уже трьох турів (три поразки із загальним рахунком 3:12). Причому, два поспіль матчі закарпатці програли вдома.

Проте варто відзначити, що на другому етапі підопічні Циткіна суттєво поліпшили свої результати. Якщо восени в групі «А» вони набрали 11 очок, то навесні в групі «Вибування» – на чотири більше. За кількістю забитих м'ячів (16 у 10 матчах) ФК «Хуст» входить у п'ятірку найкращих у всій Першій лізі та на 3-4 місці в своїй нижній десятці. На відміну від звягелян, ФК «Хуст» уже має досвід плей-офф. У матчах із ФСК «Маріуполь» (1:1, 1:0) команда під орудою Циткіна завоювала підвищення в класі за спортивним принципом.

Що стосується ПФК «Звягель», то команда зимувала на першому місці, проте конкуренти навесні відіграли стабільніше. Після домашньої поразки 0:2 від «ЮКСА» звягеляни майже два місяці йдуть без поразок – 6 матчів, чотири перемоги та дві нічиї. П'ять із цих шести матчів ПФК «Звягель» зіграв під керівництвом Вірта, причому в чотирьох останніх забивав буквально на останніх хвилинах – у компенсований час другого тайму. Неверлузен із Житомирщини!

* * *
Історія протистоянь:
2: +0=2-0; 3:3

Вдома в ФК «Хуст»

1: +0=1-0; 2:2
Всі матчі – в Другій лізі.



«ЮКСА» (Тарасівка) – «Металург» (Запоріжжя)

13:30. Місто  Київ. Стадіон НТК «ім. В. Баннікова»

Друге місце Другої ліги-2023/24 проти сьомого місця групи «Вибування» Першої ліги. Суперники незнайомі один одному, тому що ніколи раніше не зустрічалися. Додамо, що «ЮКСА» проводить дебютний сезон у змаганнях під егідою ПФЛ. Під керівництвом Цимбала команда завершила ігрову програму регулярного чемпіонату достроково (останній тур пропускала через зняття з турніру Васту). В випадку, якби «Дружба» не виграла на Львівщині, «ЮКСА» стала б чемпіоном Другої ліги та підвищилася в класі напряму. Проте натомість гол Сторчоуса ближче до ендшпілю принесла золоті медалі мирівчанам. Отже, «хрестоносці» змушені були продовжити робочий сезон і зіграти матчі плей-офф ПФЛ.

Після мінімальної поразки 12 квітня від «Дружби» (0:1) «ЮКСА» не знає поразок уже п'ять матчів поспіль – вигравши всі п'ять наступних матчів із загальним рахунком 19:2. За останній місяць тарасівчани не лише не втрачали вдома очок, а й не пропускали (дві перемоги по 4:0).

Стосовно запоріжців, то вони були фаворитами групи «Вибування», але під час зимової перерви вимушено омолодили склад і, як наслідок, із дев'яти реально зіграних матчів програли вісім. Єдина перемога «Металурга» – 1:0 вдома над «Поділлям». Матч у Запоріжжі, до речі, мав безпосередній вплив на визначення переможця в утішному турнірі. «Буковина» в підсумку виграла нижню десятку турніру.

На виїзді запоріжці не можуть виграти з жовтня минулого року (перемога 3:1 у Чернігові). Шість поразок поспіль вони отримали в гостях (2:15). Але варто мати на увазі, що «Металург» минулого сезону грав стикові матчі за вихід в УПЛ (1:0, 1:6 із «Вересом»). А найголовніше, молода команда вже в ході другого етапу, після початку весняної частини сезону, поповнилася кількома більш досвідченими новачками – а головне, повернула лідера півзахисту Крапивного.

* * *
Історія протистоянь:
команди між собою не зустрічалися

1 червня 2024 10:04







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга-2024/25, 4-й тур. ТОП-5 голів

 

03 вересня 2024 14:45

Перша ліга-2024/25, 3-й тур. ТОП-5 голів

 

29 серпня 2024 09:00

Перша ліга-2024/25, 2-й тур. ТОП-5 голів

 

20 серпня 2024 13:00