Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Перша ліга, 9-й тур другого етапу. Особистості й цифри туру

Ігрова програма 9-го туру

undefined



ТРЕНЕР ТУРУ – ВІТАЛІЙ ПЕРВАК («ЛІВИЙ БЕРЕГ»)
Маючи на меті забезпечити собі бронзові медалі, кияни прибули до Львова не в оптимальному складі – дискваліфікований центральний півзахисник Співакова, травмований його колега за амплуа Якимів, який на високому рівні закривав центр оборони. У далекій від оптимальної формі низка провідних, стилеутворюючих гравців. Пропустивши від «Карпат» три м’ячі до 34-ї хвилини, «Лівий берег» зумів перегрупуватися, спроститися та відігратися. Здорово граючи під тиском, використовуючи стандарти та гарно діючи на відбираннях і перехопленнях по всій ширині поля, кияни зуміли зробити неймовірне – відіграти три голи. Це неймовірно загострило чемпіонську боротьбу напередодні заключного туру.

undefined 


ДЖОКЕР ТУРУ – ВАСИЛЬ ЦЮЦЮРА («ПРИКАРПАТТЯ»)
Молодий Беспалько, безперечно, заслужив на свій шанс у стартовому складі й десятки разів правий тренерський штаб «Прикарпаття», що підпускає молодь до гри. Проте саме з виходом на заміну Цюцюри на другий тайм господарі змогли втілити свої задуми в конкретну гостроту. Переможний гол перед самою кінцівкою, коли Василь першим зорієнтувався після флангової подачі, був не випадковим – до того він, щонайменше, тричі загострював гру з конкретною загрозою.

НАЙКРАЩИЙ МОЛОДИЙ ГРАВЕЦЬ ТУРУ – ОЛЕКСАНДР ЖОВТЕНКО (ФСК «МАРІУПОЛЬ»)
19-річний зимовий новачок вперше отримав можливість зіграти за ФСК «Маріуполь» в офіційних матчах – і відразу ж у стартовому складі в виїзному матчі проти «Кудрівки-Ниви». Жовтенко не просто старанно відіграв непростий поєдинок у Бучі, граючи в трійці центру захисту з досвідченими Тереховим і Фатєєвим, а ще й відкрив рахунок на 75-й хвилині після хорошого підключення на стандарт. Азовці не змогли вийти в плей-офф УПЛ, але дебют у групі «Чемпіонська» вийшов у них гідним.

ГЕРОЙ ТУРУ – РОМАН БОДНЯ («БУКОВИНА»)
Гравець, який забив сам і оформив асист на Новотрясова в переможному матчі в Горішніх Плавнях, який повернув чернівчан на перше місце в групі «Вибування».

undefined 


КУРЙОЗ ТУРУ

Головний тренер «Поділля» Віталій Костишин відібрав у арбітра Олександра Титова (Донецьк) червону картку й показав йому. Проте на «Славутич-Арені» з них двох вилучений мав бути тільки один, і це був не суддя:)

До честі Костишина, після матчу він вибачився перед Титовим.



ФАКТ ТУРУ

«Лівий берег» офіційно забезпечив собі бронзові медалі в дебютному сезоні в Першій лізі

undefined 


«Кремінь», «Гірник-Спорт» і «Чернігів» понизилися в класі – якщо нічого не зміниться в плані форс-мажору, вони проведуть сезон 2024/25 у Другій лізі.

Ще кілька цікавинок:
– «Буковина» провела 480-й матч у Першій лізі: +171=105-204 (м’ячі 536-587), 420-й матч «Поділля» у Першій лізі: +142=119-159 (м’ячі 460-502)
– 100-й матч у Першій лізі провів Арсен Слотюк («Лівий берег»), перший – Богдан Васецький («Полтава»), Олександр Жовтенко («Маріуполь»)
– 25-й гол у Першій лізі забиває Артем Сітало («Інгулець», 1-й м’яч у грі), 10-й – Володимир Одарюк («Полтава»), Павло Федосов («Чернігів», 1-й м’яч у грі), 5-й – Станіслав-Нурі Малиш («Інгулець»), 1-й – Олександр Жовтенко («Маріуполь», у 1-й грі), Данило Сидоренко («Кремінь», у 37-й)

20 травня 2024 19:20







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга-2024/25, 4-й тур. ТОП-5 голів

 

03 вересня 2024 14:45

Перша ліга-2024/25, 3-й тур. ТОП-5 голів

 

29 серпня 2024 09:00

Перша ліга-2024/25, 2-й тур. ТОП-5 голів

 

20 серпня 2024 13:00