Сьогодні 17 жовтня 2024 р.

Перша ліга, 9-й тур. Дебютний успіх Рябоконя

«Футбольний клуб»

У неділю відбулися два заключні матчі туру, в одному з яких «Діназ» Олександра Рябоконя здобув свою першу перемогу в сезоні.

«Діназ» під керівництвом Олександра Рябоконя залишався єдиною командою у нинішньому сезоні, яка ще не перемагала. Проте, свою минулу гру вишгородці можуть занести до активу, адже вдалося відібрати очки у «Вікторії» (1:1).

У домашній зустрічі з «Металургом» до середини першого тайму команди обмінялися моментами. У господарів удар Черткоєва парирував Байда, а у запоріжців з меж штрафної повз ворота пробив Фальковський. Футбол у Демидові не можна було назвати нудним. Нарешті наприкінці першої половини зустрічі «Діназ» відкрив рахунок. Картушов віддав у штрафну, а Черткоєв забив у дальній кут – 1:0. 24-річний півзахисник забиває другий матч поспіль.

Запоріжці після перерви намагалися відігратися, але створити проблеми Бандурі їм не вдавалося. А ось «Діназ» міг збільшувати свою перевагу, коли Байда парирував удар Картушова. Допомогти гостям зрівняти рахунок міг стандарт, але удар Палюха після подачі зі штрафного парирував Бандура. У компенсований час Чепурненко реалізував пенальті і зняв всі питання про переможця. Таким чином, це дебютна у сезоні перемога підопічних Рябоконя.

Тим часом ЮКСА, яка три матчі поспіль виграла, приймала «Вікторію». Початок зустрічі порадував вболівальників забитими м'ячами. Вже на другій хвилині «хрестоносці» відкрили рахунок. Габріель подав зі штрафного, а Юзефович головою пробив у дальній кут – 1:0. Дуже швидко гостям вдалося відігратися. Євдокимов вдарив по нозі Паламарю і арбітр призначив пенальті. Одинадцятиметровий впевнено реалзіував сам Руслан – 1:1. Мали всі шанси ще до перерви вдруге у матчі виходити вперед господарі, але довести атаки до логічного завершення не змогли. Варто згадати удар Венді, коли м'яч влучив у стійку.

На початку другого тайму врятував гостей Литвиненко, коли парирував удар Габріеля. Після перерви було багато боротьби, але з конструктивом відчувалися проблеми. Матч так і завершився внічию. ЮКСА відпускає у відрив «Полтаву».

Усі три суботні зустрічі 9-го туру в змаганнях команд групи А Першої ліги завершились з однаковим рахунком. В Чернівцях «Буковина» здолала «Минай» – 2:1. Точно з таким же рахунком «Епіцентр» переміг «Поділля», а «Металіст» – «Прикарпаття».

А розпочався черговий тур у Першій лізі в п’ятницю двома поєдинками в групі «Б».

У центральному протистоянні «Металіст 1925» на столичному стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського приймав лідера «Полтаву».

Харків’яни мали підстави, аби завдати супернику дебютної поразки в поточному розіграші, але своїми шансами не скористалися. Полтавці також у першому таймі змарнували декілька відмінних нагод, однак на першій компенсованій хвилині все ж відшукали шлях до воріт господарів, забивши в «роздягальню».

Як виявилося, цей влучний удар Максима Марусича став єдиним у матчі й дозволив команді Володимира Сисенка закріпитися на чолі таблиці, на чотири очки відірвавшись від найближчого переслідувача ЮКСА (закриє тур 29 вересня домашньою грою з «Вікторією).

У свою чергу підопічні Патріка ван Леувена перервали безпрограшну п’ятиматчеву серію, опустившись на четверту сходинку.

Осічкою «Металіста 1925» скористався «Маріуполь», котрий зумів зламати опір одного з аутсайдерів «Кременя». Колектив Олега Краснопьорова вийшов уперед, реалізувавши пенальті, футболісти Ігоря Климовського встановили рівновагу, але останнє слово залишилося за досвідченим Андрієм Богдановим. Маріупольці піднялися на третє місце, на один заліковий бал випередивши харків’ян.

ГРУПА «А»

28 вересня

БУКОВИНА (Чернівці) – МИНАЙ – 2:1
Голи:
Шинкаренко (21), Кольцов (27, З пенальті) – Безуглий (61, автогол).
Вилучення: Шинкаренко (90+3).

ЕПІЦЕНТР (Кам'янець-Подільський) – ПОДІЛЛЯ (Хмельницький) – 2:1
Голи:
Ліповуз (49), Беженар (61) – Сніжко (65).

МЕТАЛІСТ (Харків) – ПРИКАРПАТТЯ (Івано-Франківськ) – 2:1
Голи:
Підручний (11, 55) – Цюцюра (61).


ГРУПА «Б»

27 вересня

МАРІУПОЛЬ – КРЕМІНЬ (Кременчук) – 2:1
Голи:
І.Зубков (27, з пенальті), Богданов (67) – Молько (59).

МЕТАЛІСТ 1925 (Харків) – ПОЛТАВА – 0:1
Гол:
Марусич (45+1).

29 вересня

ДІНАЗ (Вишгород) – МЕТАЛУРГ (Запоріжжя) – 2:0
Голи:
Черткоєв (18), Чепурненко (90+1, з пенальті).

ЮКСА (Тарасівка) – ВІКТОРІЯ (Суми) – 1:1
Голи:
Юзефович (3) – Паламар (15, з пенальті).

Турнірні таблиці

29 вересня 2024 16:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга-2024/25, 12-й тур. ТОП-5 голів

 

15 жовтня 2024 10:00

Перша ліга-2024/25, 11-й тур. ТОП-5 голів

 

11 жовтня 2024 11:00

Перша ліга-2024/25, 10-й тур. ТОП-5 голів

 

07 жовтня 2024 20:00