Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Перша ліга, плей-офф. ЮКСА і «Звягель» підвищилися у класі

ЮКСА і «Звягель» у матчах-відповідях плей-офф за місце у Першій лізі перемогли відповідно «Металург» та «Хуст».

У Запоріжжі «Металург» приймав ЮКСА. Тиждень тому підопічні Миколи Цимбала у непростому протистоянні завдяки легіонерам виграли у запоріжців – 3:1.

Вже у дебюті протистоянні гості взяли м'яч під власний контроль і заслужено відкрили рахунок. Есеола з декількох метрів холоднокровно переправив м'яч у дальній кут – 0:1. Запоріжці були не готовими до такого тиску суперника. Легіонери ЮКСА отримували задоволення від футболу і прагнули забити якомога більше. В середині тайму мав забивати Євдокимов, але він не влучив у порожні ворота. Запоріжцям пощастило, що вони до перерви пропустили всього одного разу.

У другій половині зустрічі гості впевнено грали за рахунком, адже розуміли, що доля двоматчевого протистояння вже вирішена. У середині другого тайму Венді з меж штрафної розстріляв ворота Ніколаєнка – 0:2. Таким чином, «хрестоносці» реалізували чисельну більшість. На 82-й хвилині Ховайко реалізував вихід один на один – 0:3. Після вилучення Баранюка на 84-й хвилині запоріжці взагалі посипалися. Ішимський помилився, а Євдокимов переправив м'яч у сітку – 0:4.

«ЮКСА» у наступному сезоні гратиме у Першій лізі, а «Металург» – в Другій лізі.

Іншу путівку до Першої ліги розіграли «Хуст» та «Звягель».

Тиждень тому «Хуст» вигравав, але наприкінці зустрічі представники Другої ліги змогли відігратися.

Сьогодні у першій половині зустрічі було багато боротьби, але футболісти обох команди не притискалися до власних воріт і намагалися при першій можливості доставити м'яч до заключної третини поля. Проте, забити до перерви не вдалося. На перерву команди пішли без голів, але гру не можна було назвати нудною.

На початку другого тайму шикарну можливість забити втратили господарі. Після розіграшу кутового удар Кисленка парирував Бєліменко. Знову блискуче зіграв голкіпер «Хуста». Ігрова перевага господарів поля зростала і вони все ж досягнули свого. Блізніченко подав з кутового, а Томандзото головою пробив у дальній кут – 1:0. Для нього це дебютний гол за «Звягель». Таким чином, «Звягель» у наступному сезоні гратиме у Першій лізі.

Плей-офф за Першу лігу. Матчі-відповіді

МЕТАЛУРГ – ЮКСА – 0:4 (заг. 1:7)
Голи:
Есеола (9), Венді (61), Ховайко (82), Євдокимов (90+3).
Вилучення: Костюченко (М, 52), Баранюк (М, 84).

ЗВЯГЕЛЬ – ХУСТ – 1:0 (заг. 2:1)
Гол:
Томандзото (66).

8 червня 2024 15:22







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга-2024/25, 4-й тур. ТОП-5 голів

 

03 вересня 2024 14:45

Перша ліга-2024/25, 3-й тур. ТОП-5 голів

 

29 серпня 2024 09:00

Перша ліга-2024/25, 2-й тур. ТОП-5 голів

 

20 серпня 2024 13:00