Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Перша ліга, 7-й тур другого етапу. Особистості та цифри туру



Ігрова програма 7-го туру другого етапу

undefined



ТРЕНЕР ТУРУ – ВОЛОДИМИР ЦИТКІН (ФК «ХУСТ»)
Власне, Циткін дивує другий сезон поспіль. Спершу – коли в дебютному сезоні в ПФЛ привів ФК «Хуст» до медалей і підвищення в класі через плей-офф при солідній конкуренції зі сторони «Чайки», «Звягеля» та «Ниви» (Вінниця). Тепер – коли в групі «Вибування» веде команду до збереження прописки в Першій лізі. В цьому році тільки «Карпати» та «Інгулець» набрали більше очок за закарпатців – по 16, тоді як ФК «Хуст» у шести матчах здобув 15 очок. Граючи в досить стильний футбол із унікальною для ПФЛ тактичною схемою 4-4-2/4-4-1-1, Циткін на практиці доводить, що можна зібрати ігровий ансамбль при скромних ресурсах і досягнути прогресу тих футболістів, які повірять у його тренерську філософію та думку. Ключовий матч у Горішніх Плавнях виграно завдяки дублю Приходька, якого Володимир Борисович знайшов на глибинному аматорсько-студентському рівні. Це – уособлення тієї великої роботи, яку виконав ФК «Хуст», щоб нівелювати відставання від усіх інших учасників чемпіонату в фінансах, загальнокомандному досвіді та можливостях комплектації.

undefined



ДЖОКЕР ТУРУ – МИКОЛА КОГУТ («ЛІВИЙ БЕРЕГ»)
Якось так виходить навесні, що брати Когути не так часто грали одночасно. Ось і в Волочиську проти колишніх одноклубників лише трішки більше 20 хвилин грали разом (від виходу Миколи до заміни Івана). Проте яку ж велику роль вони відіграли в перемозі «Лівого берега»! Микола Когут, вийшовши на заміну замість Мисика на 62-й хвилині, встиг забити сам і заробити пенальті під другий гол. Тобто, обидва взяття воріт у матчі на Хмельниччині створені зусиллям цього «джокера». Інші вдалі заміни – Кайдалов із асистом під третій гол «Металіста», Квасов із третім голом «Інгульця», Кост із гольовою передачею на Хому в перемозі «Прикарпаття», Борисенко із «Діназом» із підсумковим другим голом – також заслужили на наше добре слово своєю грою.

НАЙКРАЩИЙ МОЛОДИЙ ГРАВЕЦЬ ТУРУ – АНДРІЙ АНДРЕЙЧУК («БУКОВИНА»)
Хет-трик і гольова передача – чудовий показник для одного матчу, Андрейчук оформив його в Чернігові. А загалом у семи матчах після приходу в «Буковину» Андрій оформив шість результативних дій. Вихованець «Прикарпаття» Андрейчук, який пройшов школу ФК «Олександрія», в чернівецькому клубі демонструє хороший футбол і в своєму віці (21 рік) однозначно ще буде додавати й прогресувати.

ГОЛ ТУРУ – ДМИТРО МИРОНЕНКО (ФК «ЧЕРНІГІВ» → «БУКОВИНА»)
Та за шо? То «пісні» тури, коли вибрати просто нема чого, а тут такі голи – всі як на підбір! Шикарні голи Сітала та Квасова з «Інгульця» – удари правою з лету після пасів на хід, як під копірку. Розкішний штрафний хустянина Приходька. Нарешті, прямий удар із кутового Дігтяря з «Металіста». Кожен із цих голів гідний потрапити в підбірку найкращих у сезоні! Проте у нас є несподіваний лауреат від майстра дальніх ударів.

Гол можна подивитися на відео

ГЕРОЙ ТУРУ – АРТЕМ СІТАЛО («ІНГУЛЕЦЬ»)
Нападник «Інгульця» забив двічі в місті-герої Бучі та допоміг своїй команді достроково гарантувати собі медалі.

undefined



ФАКТ ТУРУ
«Інгулець» досягнув того відриву, який дозволяє йому констатувати – нижче третього місця не опуститися, медалі забезпечені, тепер треба попрацювати над їхньою якістю та благородством.

Ще кілька цікавинок:
– «Прикарпаття» здобуло 200-ту перемогу у Першій лізі
– «Карпати» вперше зіграли з результатом 0:0
– 280-й матч «Гірника-Спорту» у Першій лізі: +93=64-123 м’ячі 308:388, 150-й – Інгульця: +76=36-38 м’ячі 213:134
– Дебютували у Першій лізі Олександр Баранюк, Дмитро Гуменяк (обидва – «Металург»), Станіслав Козлов («Гірник-Спорт»)
– 20-й гол у Першій лізі забив Андрій Хома («Прикарпаття»), 10-й – Євгеній Рязанцев («Металіст»), 5-й – Петро Луців («Металіст»), Андрій Андрейчук («Буковина», 3-й м’яч у грі), 1-й – Антон Федоров («Поділля», у 6-й грі), Іван Борисенко («Діназ», у 5-й)

5 травня 2024 12:28







Матеріали на тему

Перша ліга, другий етап. 7-й тур. «Інгулець» наближається до «Карпат»
4 травня 2024 16:10




Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга-2024/25, 4-й тур. ТОП-5 голів

 

03 вересня 2024 14:45

Перша ліга-2024/25, 3-й тур. ТОП-5 голів

 

29 серпня 2024 09:00

Перша ліга-2024/25, 2-й тур. ТОП-5 голів

 

20 серпня 2024 13:00