Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Іващенко: «Оболонь» рухається веред. Усе буде добре»

Головний тренер Оболоні Валерій Іващенко підбив підсумки виступів команди в осінній частині сезоні, а також поділився враженнями від формату змагань та розповів про плани на майбутнє

– Пане Валерію, минулий сезон, який був перерваний через війну, Оболонь під вашим керівництвом закінчила четвертою? Цього року ви впевнено вийшли до Чемпіонської групи і маєте дуже високі шанси вийти до УПЛ напряму. Можна сказати, що команда з вами прогресує?
– Приємно почути схвальні відгуки про роботу всього нашого колективу. Результат говорить сам за себе. Всі живемо у період війни, тому є певні труднощі у формуванні команди. Минулого року завершили першу частину сезону і поїхали готуватися до Туреччини, але там нас застала війна.

З початком військових дій футбол відійшов на другий план, тому довелося формувати нову команду. На той час 80% футболістів залишилися за кордоном. Завдяки нашому президенту Олександру Слободяну вдалося зберегти команду. Добре, що зараз проводимо чемпіонат і можемо займатися своєю улюбленою справою. Крок за кроком рухаємося вперед.

– В команду прийшли 13 новачків. Для вашого тренерського штабу було справжнім випробуванням всіх об’єднати єдиною метою?
– Формування команди додає багато нових знань тренерам, які переглядають футболістів. На трансферному ринку не так багато гравців, які нам підходили, тому шлях був непростий, але цікавий і корисний. Завжди легше приходити на все готове, проте ми не боїмося роботи. Вважаю, що з гідністю пройшли це випробовування. Нам вдалося створити команду, яка зараз бореться за підвищення у класі. Попереду багато роботи, але ми до цього готові.

– Що можете сказати про новий формат змагань?
– Ми звикли до традиційного формату змагань, але варто зважати на те, що в країні війна. Насамперед важливо було розпочати чемпіонат. У період невизначеності було складно, але ми з усим впоралися. Головне, що маємо нагоду грати у футбол. Завдяки ЗСУ, футбольним функціонерам займаємося своєю улюбленою справою. Зараз не час на щось скаржитися, а треба працювати.

Все було зроблено для того, щоб мінімізувати негативні наслідки війни. Думаю, що територіальний поділ на групи – справедливий, адже зараз непросто всім клубам. З розумінням ставимося до рішень функціонерів і рухаємося вперед. Думаю, що все буде добре.

– Який матч Оболоні вам найбільше сподобався з точки зору виконання командою тренерських настанов? Тобто, близький до вашого бачення футболу.
– Завжди непросто грати на початку чемпіонату. До того ж, у першому турі довелося відразу протистояти своєму головному конкуренту – ЛНЗ. У черкаського клубу хороша команда з кваліфікованими виконавцями. Розуміли, що варто стартувати достойно, але це було непросто зробити з огляду на оновлення складу. Задоволений від того, що нам старт сезону вдався.

Відзначу, що не могли розраховувати на всіх гравців у стартових турах через травми та коронавірус. У нас хворіли коронавірусом шість футболістів, але Оболонь з гідністю подолала всі перепони на своєму шляху. Важливо було підвести всіх футболістів до єдиного знаменника, адже всі були у різному фізичному стані. Через травми не мали змогу грати в оптимальному складі, але маємо те, що маємо.

Щодо найцікавіших матчів, то відзначу домашнє протистояння з Полтавою. Це була емоційна гра, яка тримала у напрузі. Щасливі, що змогли вирвати перемогу наприкінці зустрічі. Ця перемога додала команді впевненості у власних силах.

– Напевно, головним відкриттям не лише Оболоні, а й Першої ліги став Ігор Краснопір? У першому ж матчі проти ЛНЗ ви його випустили з перших хвилин на поле...
– Задоволений, що вдалося підписати контракт з Ігорем. Краснопір відразу справив хороші враження своєю грою. Тренерський штаб повірив у цього футболіста, але йому варто ще багато працювати. Краснопір своєю працею заслужив на місце на полі.

– Чи є розуміння, де ви шукатимете підсилення, яке точно буде необхідне навесні?
– У всіх футболістів Оболоні наразі чинні контракти. Якщо хтось захоче змінити клуб, то будемо спілкуватися. Поки всі працюють і готуються розпочати зимові міжсезонні збори. Щодо підсилення, ми вже спілкувалися з президентом клубу. Прагнемо підписати декількох гравців, але поки що конкретики немає. Готуватимемося з тими футболістами, які є у нашому розпорядженні.

– Ваше враження від чемпіонської гонки в Групі Б цього сезону, де ви з ЛНЗ мінялися місцями нагорі таблиці. Прикро, що не вдалося на фініші обійти черкасців?
– Апетит завжди приходить під час їжі. Завжди налаштовуємося лише на перемогу. Футболісти мають бути переможцями. ЛНЗ – гідний суперник, проти якого було цікаво грати. Вважаю, що зіграли непогано, але не було стабільності, а також не вистачило досвіду. Втратили багато залікових пунктів у матчах, де мали перемагати. Також варто відзначити рівень суперників, адже прохідних ігор не було. Головне, що на осінню частину сезону виконали завдання. Прагнутимемо навесні зіграти ще краще.

– Ваші побажання українцям у 2023 році.
– Хочу всім побажати здоров’я та терпіння. Бажаю перемоги у війни з загарбниками. Хочу, щоб наша країна розвивалася в усіх сферах. Україна це країна, яка гідна завжди лише перемагати. У нас низка талановитих людей, які достойні бути найкращими. Перемога буде за нами. Всім мирного неба над головою.

15 грудня 2022 14:55







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга-2024/25, 4-й тур. ТОП-5 голів

 

03 вересня 2024 14:45

Перша ліга-2024/25, 3-й тур. ТОП-5 голів

 

29 серпня 2024 09:00

Перша ліга-2024/25, 2-й тур. ТОП-5 голів

 

20 серпня 2024 13:00