Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Антюх: «У Кубку України залишилося тричі перемогти, і трофей твій»

26-річний півзахисник луганської «Зорі» Денис Антюх один із лідерів нинішньої команди. Має достатньо досвіду виступів в УПЛ, де він раніше грав у «Колосі» та київському «Динамо».

– Денисе, як би ти оцінив виступ «Зорі» у нинішньому сезоні української Прем’єр-ліги?

– Ви знаєте, що влітку до нас прийшов новий головний тренер – Ненад Лалатович, після чого знову відбулася зміна наставника. Тепер ми тренуємось під керівництвом Валерія Кривенцова. Поступово ми починаємо розуміти, що від нас вимагає Валерій Сергійович. Мені здається, що ми додаємо як гру. Сподіваюся, що ми піднімемося в турнірній таблиці на те місце, на яке заслуговуємо.

– Валерій Кривенцов трохи більше місяця тренує «Зорю». Взаємний процес притирання вже завершено?
– За місяць Валерій Кривенцов уже встиг усе нам пояснити. Зрозуміло, що ми не виконуємо все ідеально. Ми хоч почали вигравати як у Лізі конференцій, так і у Кубку України. Перемоги, безперечно, допомагають будь-якій команді. Сподіваюся, що і в УПЛ ми почнемо перемагати.

– Денисе, чому гравці «Зорі» так нервують, як, наприклад, в Ісландії, де ти і Герреро не використовували добрі моменти для взяття воріт?

– У нас завжди так: ми створюємо багато гольових моментів біля воріт супротивника, але мало реалізовуємо свої шанси. Це нервує. Не вистачає холоднокровності, щоб пас віддати точний або забити гол у добрій ситуації. Працюємо над цим на тренуваннях.

– У минулому турі «Зоря» не зіграла матч чемпіонату проти «Шахтаря». Правильно, що був перенос цієї зустрічі?

– Мабуть, правильно. Відразу після гри в Ісландії ми вирушили до аеропорту. Наш рейс до Варшави затримали на три години. Лише вранці ми прилетіли до столиці Польщі та поїхали автобусом до Києва. Довгий час ми були на кордоні Польщі та України і тільки вночі ми приїхали до Києва. Безумовно, така дорога вимотує. Максимум, що ми провели б одне передігрове тренування перед матчем з гірниками. Тому я підтримую це перенесення.

– З ким би ти хотів зіграти у чвертьфіналі Кубка України?

– Усі команди добрі залишилися. Не має значення, з ким нам грати.

– Через Кубок України легше пробитися до єврокубків, ніж через чемпіонат?

– Зрозуміло, що у Кубку України залишилося тричі перемогти, і ти – володар почесного трофею. А в УПЛ шлях довгий. У чемпіонаті України ми маємо завдання виправити нинішню ситуацію.

13 жовтня 2023 14:39







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

LIVE! 17:00. Кубок України, 3-й попередній етап. Металіст 1925 (Д2) – Верес

 

22 серпня 2024 09:00

Кубок України, 3-й попередній етап. Карпати – Чорноморець. Огляд матчу

 

21 серпня 2024 19:20

Кубок України, 3-й попередній етап. Колос – Оболонь. Огляд матчу

 

21 серпня 2024 18:30