Сьогодні 16 вересня 2024 р.

ПФЛ: «Полтава» и «Нефтяник» не заслуживают «кабинетных поражений»

Профессиональная футбольная лига Украины высказала официальную позицию по поводу ситуации с матчами 1/4 финала Кубка Украины «Полтава» «Шахтер» и «Нефтяник» «Динамо», которые не состоялись из-за проблем с полями. 

Вот что сказано в заявлении ПФЛ на официальном сайте:

«…Прес-служба ПФЛ проаналізувала подібні ситуації, коли матчі не відбулися (відмінені арбітром) через несприятливі погодні умови і вони - не рідкість. Так, 4 березня 2012 року матч Прем’єр-ліги «Таврія» – «Металург» Д відмінено через снігову заметіль. Поле сімферопольського стадіону «Локомотив» виявилося повністю засипане снігом. Співробітники арени разом із представниками МВС України з самого ранку інтенсивно прибирали сніг з газону, тим не менш очищена частина виявилася сильно замороженою. Тоді згідно з рішенням ДК ПЛ матч було ПЕРЕНЕСЕНО та проведено у інший день.

Можна згадати і матч Ліги чемпіонів УЄФА у Києві, коли київське «Динамо» приймало мадридський «Реал» у листопаді 1999 року при -11°С. Керівник департаменту УЄФА з забезпечення УЄФА Рене Еберле у той час повідомляв навіть, що київський матч став прецедентом для розроблення організацією неписаних правил проведення матчів у холодну пору року. Проте матч відбувся…

У будь-якому випадку такі ситуації мають вирішуватися, керуючись спортивним принципом і здоровим глуздом. Клуби першої ліги були допущені до кубкових змагань і виконували обумовлені регламентні норми, їх арени включено до реєстру стадіонів, на яких дозволено проводити матчі Всеукраїнських змагань серед команд клубів ПФЛ сезону 2016/17. Так, для наших клубів сильні морози в ніч перед матчем і в день матчу – це класичний форс-мажор, тобто обставини непереборної сили. Тому і «Полтава», і «Нафтовик-Укрнафта» заслужили на те, щоб зіграти історичні для себе поєдинки. І точно ані вони, ані їхні вболівальники, ані всі любителі футболу не заслуговують «кабінетної поразки». Адже жодного разу в історії Кубка України учасник півфіналу не визначався у кабінетах, а виключно з дотриманням спортивного принципу».

2 грудня 2016 18:47







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

LIVE! 17:00. Кубок України, 3-й попередній етап. Металіст 1925 (Д2) – Верес

 

22 серпня 2024 09:00

Кубок України, 3-й попередній етап. Карпати – Чорноморець. Огляд матчу

 

21 серпня 2024 19:20

Кубок України, 3-й попередній етап. Колос – Оболонь. Огляд матчу

 

21 серпня 2024 18:30