Сьогодні 16 вересня 2024 р.

Севидов: «Играть резервным составом против команды УПЛ – самоубийство»

1/16 фіналу відсіяла чергову порцію учасників Кубка України (вже не залишилося в ньому не лише аматорів, а й представників команд другої ліги). На стадії 1/8 фіналу турніру приєднається шістка найкращих клубів країни. Що думають про майбутню гру наставники клубів першої ліги, які пробилися до 1/8 фіналу? На питання відповів Олександр Севідов, головний тренер ФК «Іллічівець».

– Чи задоволені суперником?
– Сприйняли суперника як належне, адже вплинути на жеребкування у нас не було жодної можливості. Добре, що не дісталися команди з верхівки УПЛ – «Динамо» або «Шахтар». Я не можу сказати, що нам буде легко зі «Сталлю», однак, будемо намагатися дати бій. Раді, що команда Прем'єр-ліги приїздить до Маріуполя. Люди скучили за такими суперниками. Не можу сказати, що у нас немає шансів. Етап складається з однієї гри, постараємось дати бій команді з елітного дивізіону.

– Чи не виникне проблем зі складом або чимось іншим, що може перешкодити вашій команді витримати гру на два фронти?
– Дуже сподіваюсь, що жодних проблем перед цим матчем у нас не виникне. Найважливіше і найскладніше, про що слід турбуватися в футболі, це травми футболістів. Сподіваюсь, що все буде добре. Скажімо, є надія, що до гри у нас деякі хлопці повернуться до складу. Зіграти серед тижня зі «Сталлю» в Кубку, думаю, не складе проблем.

– Чи стоїть конкретне завдання на Кубок, чи мета – пройти якомога далі, і привезти в місто гранда?
– Особливих завдань перед нами не стоїть. Але спортсмени люди честолюбні: якщо немає завдань, то навіщо взагалі виходити на футбольне поле? Ми хочемо перемогти, у нас є певна перевага власного поля. Сподіваємося і «Сталь» пройти, і привезти до Маріуполя ще сильнішого суперника.

– Чи будуть у команді додаткові преміальні за проходження в чвертьфінал?
– Ми не отримуємо преміальні за ці етапи. Граємо, щоб нести радість своїм уболівальникам. Зараз це важливіше.

– Як відомо, орієнтир для клубів нижчих дивізіонів у Кубку України – 1/2 фіналу. Чи бачите ви після жеребкування, що хтось з першої ліги на це здатний?
– Буде запеклий бій у Полтаві. Складно буде «Волині» в Охтирці, ми там грали не так давно, там специфічне поле, команда вміє грати від оборони, очікуючи на свій шанс. Думаю, клуби ПФЛ піднесуть сюрприз.

– В попередніх матчах Кубку «Іллічівець» грав резервним або хоча б експериментальним складом. Це принципова позиція, і на «Сталь» буде такою ж, чи це вже не час для подібних перебудов?
– Думаю, зіграємо основним складом. На той момент буде тижневий цикл підготовки. Зараз ігри на пятий денб. Фактично три гри за 8 днів, дуже щільний графік. Тому нам доводилось дати хлопцям відпочити. Та й грати резервною командою проти команди з УПЛ схоже на самогубство.

– Ви працювали в «Сталі» та «Металургові». Для Вас цей матч буде принциповим?
– Напевно, ні. Я працював в багатьох командах, це футбольне життя. Звичайний матч. Ось тільки інше підґрунтя, налаштування інше – кубкове. Внутрішня мотивація присутня, звісно. Не вірю, що є люди, які бажають вилетіти з якогось турніру.

– Що у клубу в пріоритеті: чемпіонат чи кубок?
– Зрозуміло, що для нас чемпіонат є пріоритетом. Але Кубок – це почесний турнір. Не знаю жодного тренера, котрий скаже, що готовий просто так проміняти свій шанс. Тим паче, хочемо перевірити свої сили на команді рівня Прем'єр-ліги. І це головна мотивація.

25 жовтня 2016 13:20







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

LIVE! 17:00. Кубок України, 3-й попередній етап. Металіст 1925 (Д2) – Верес

 

22 серпня 2024 09:00

Кубок України, 3-й попередній етап. Карпати – Чорноморець. Огляд матчу

 

21 серпня 2024 19:20

Кубок України, 3-й попередній етап. Колос – Оболонь. Огляд матчу

 

21 серпня 2024 18:30