Сьогодні 19 жовтня 2024 р.

Всеукраинская футбольная ассоциация студентов получила нового президента

20 грудня у Будинку футболу відбулася VII звітно-виборча конференція Всеукраїнської футбольної асоціації студентів. Делегати зібрання обрали нового очільника ВФАС, віце-президентів та виконком організації.
 
Розпочинаючи конференцію перший віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко відзначив високі досягнення керівництва ВФАС та студентської збірної України, яка за останні 15 років двічі здобувала золоті та одного разу срібні медалі студентського чемпіонату світу. Після цього делегати затвердили звіт президента та ревізійної комісії ВФАС та перейшли до питання про обрання нового керівника.
 
Діючий президент ВФАС Олег Первушкін відмовився брати участь у виборах. До початку конференції на цю посаду було висунуто дві кандидатури: Івана Крулька та Олега Лащука. Однак, Лащука вирішив зняти свою кандидатуру до голосування.
 
Присутні делегати одноголосно обрали Івана Крулька новим президентом. Почесним президентом став Олег Первушкін, віце-президентами – Олег Лащука та Вадим Місюра. Також сформовано новий склад виконавчого комітету, до якого увійшли 12 чоловік, серед яких представники Міністерства освіти та науки, Міністерства молоді та спорту, студентського профсоюзу.
 
Новообраний президент ВФАС Іван Крулько подякував команді ВФАС за участь у підготовці до конференції та розповів про плани розвитку організації: «У нас є всі можливості, щоб залучити до спільної роботи на новому рівні органи державної влади – Міністерство освіти та науки і Міністерство молоді та спорту. Найголовніший наш партнер – Федерація футболу України. Комплексний підхід та загальні зусилля в найближчий час нададуть можливість для того, щоб студентський футбол в нашій країні став масовим. До роботи з асоціацією має бути залучена переважна більшість вищих учбових закладів України».
 
Іван Крулько зауважив, що організація може розраховувати на підтримку парламенту в створенні сприятливих умов для розвитку футболу та спорту загалом: «Бюджетний комітет Верховної Ради вже підтримав поправку, згідно з якою не менше 10 відсотків коштів державного фонду регіонального розвитку мають бути спрямовані на розвиток спортивної інфраструктури».
 
Учасників конференції привітав президент Федерації футболу України Андрій Павелко: «Вітаю усіх з новим етапом розвитку студентського футболу. Впевнений, що усі присутні мають об’єднатися для досягнення нових цілей, на прикладі студентського футболу ми маємо пройти шлях реформ. Хочу запевнити, що зі свого боку Федерація футболу та я особисто будемо надавати асоціації всебічну підтримку».
 
Наприкінці конференції очільник ФФУ нагородив Олега Первушкіна медаллю «За заслуги» Федерації футболу України.

21 грудня 2016 11:25







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 968-го дня повномасштабної війни

 

18 жовтня 2024 19:05

Звернення Президента України Володимира Зеленського на початку 967-го дня повномасштабної війни

 

17 жовтня 2024 09:31

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 965-го дня повномасштабної війни

 

15 жовтня 2024 20:04