Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Зеленський: «Abrams уже в Україні й готуються підсилити наші бригади»

Міністр оборони Рустем Умєров повідомив Президенту Володимиру Зеленському, що танки Abrams американського виробництва вже доставлено в Україну.

Про це глава держави повідомив у Telegram. «Хороші новини від міністра Умєрова. Abrams вже в Україні й готуються підсилити наші бригади. Вдячний союзникам за виконання домовленостей! Шукаємо нові контракти, розширюємо географію постачання», – заявив він.

Також, за словами Зеленського, він заслухав доповідь міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка щодо ліквідації наслідків обстрілів Одеси та інших населених пунктів.

«Підготовка до зими. Прем’єр-міністр Шмигаль розповів про захист критичної інфраструктури, підготовку укриттів і «Пунктів незламності». Готуємо рішення, щоб їхній пошук був максимально простим і швидким», – додав президент.

Танки Abrams для України
19 вересня глава Пентагону Ллойд Остін під час засідання «Рамштайна» заявив, що танки Abrams скоро будуть на полі бою в Україні. Він також зазначив, що внесок США у військову допомогу Україні «був потужним і залишається таким».

The New York Times з посиланням на анонімних чиновників американського Міністерства оборони повідомило, що перші танки Abrams американського виробництва вже доставлено в Україну.

Посадовці не назвали кількість машин, що вже прибули в Україну, але запевнили, що ще більше танків Abrams буде відправлено в найближчі місяці. Загалом США обіцяли передати для потреб ЗСУ 31 такий танк.

25 вересня 2023 17:17







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ігор Кочетов – збірна України, провал Павелка, футбол під час війни, реформи київського футболу

 

06 вересня 2024 13:30

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 925-го дня повномасштабної війни

 

05 вересня 2024 21:20

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня повномасштабної війни

 

04 вересня 2024 19:50