Сьогодні 18 жовтня 2024 р.

Британія передасть Україні ракети Starstreak, протитанкові ракети і високоточні боєприпаси

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що його країна поставить Україні військову допомогу ще на 100 млн фунтів стерлінгів. Про це повідомляє The Guardian.

Під час спільного брифінгу з канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Лондоні Джонсон повідомив, що Україна отримає переносні зенітно-ракетні комплекси Starstreak, 800 протитанкових ракет і високоточні боєприпаси, здатні «затримуватися в повітрі», а також каски, бронежилети та прилади нічного бачення.

Коментуючи можливість передачі Україні танків, британський прем'єр сказав, що «готовий розглядати все, що стосується оборонного озброєння, щоб допомогти українцям захистити себе і свій народ».

Джонсон також відреагував на ракетний удар російських окупантів по вокзалу в Краматорську, внаслідок якого загинули щонайменше 50 людей, які чекали на евакуаційний потяг:

«Атака на вокзал на сході України показує, як опустилася колись хвалена армія Путіна... Невибіркові обстріли мирних жителів є воєнним злочином, і злочини Росії в Україні не залишаться непоміченими або безкарними».

Нагадаємо, раніше британський міністр оборони Бен Воллес повідомив, що Велика Британія направить в Україну бронетехніку, зокрема машини Mastiff.

8 квітня 2022 22:05







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського на початку 967-го дня повномасштабної війни

 

17 жовтня 2024 09:31

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 965-го дня повномасштабної війни

 

15 жовтня 2024 20:04

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 964-го дня повномасштабної війни

 

14 жовтня 2024 19:12