Сьогодні 19 жовтня 2024 р.

Первые решения нового Исполкома ФФУ

По материалам оф. сайта ФФУ

У п’ятницю, 17 квітня, у Будинку футболу відбулося засідання Виконавчого комітету Федерації футболу України. Обговорення понад двох десятків питань тривало близько трьох годин, після чого відбувся брифінг президента ФФУ Андрія Павелка для представників мас-медіа.

Нове обличчя ФФУ
На початку засідання Виконком затвердив нову організаційну структуру ФФУ, зокрема, склад президії, постійних комітетів, тощо. Анонсоване раніше перезавантаження національної асоціації вилилося у появу у складах комітетів багатьох представників нової футбольної формації. Так, до складу Комітету національних збірних увійшли Андрій Шевченко та Андрій Русол, Анатолій Тимощук працюватиме у складі Ради стратегічного розвитку професіонального футболу, а Олег Лужний виконуватиме обов’язки заступника голови Комітету професіонального футболу.

Героям України – подарунки від ФФУ
Члени Виконкому хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих військовослужбовців, які полягли за українську незалежність в зоні проведення АТО. У контексті благодійної діяльності ФФУ, заплановано передати у власність постраждалим бійцям та їх сім’ям 20 квартир у Дніпропетровську. ФФУ придбала зазначене житло в 2004 році на умовах пайової участі. «Сподіваємося, що герої, які захищали нашу країну, будуть раді такому подарунку», – сказав Андрій Павелко.

Фінал Ліги чемпіонів у Києві
Очільник ФФУ акцентував увагу на кількох перспективних проектах, реалізація яких має вивести роботу національної асоціації на якісно новий рівень. В першу чергу, мова йде про подачу заявки в УЄФА на проведення фіналу Ліги чемпіонів 2017/2018 або 2018/2019 на НСК «Олімпійський» у Києві. На думку Андрія Павелка, цей крок стане новим позитивним витком у розвитку іміджу ФФУ та українського футболу у цілому: «Мета даної ініціативи – повернення України на футбольну карту Європи в якості одного з амбітних гравців. А це, у свою чергу, передбачає залучення країни до проведення змагання найвищого рівня, яким є фінал Ліги чемпіонів УЄФА».

У пошуках українських талантів
Виконком ФФУ затвердив новаторське рішення для вітчизняного аматорського футболу. В Україні буде організовано національний турнір серед збірних команд регіонів, переможець якого братиме участь в Кубку регіонів УЄФА. Проект Концепції цих змагань ФФУ планує обговорити з усіма її колективними членами як в центрі, так і на місцях. «Я впевнений, що «Ліга Регіонів ФФУ» по-справжньому сколихне українські регіони, і ми переконаємося в тому, наскільки багата на футбольні таланти наша земля», – зазначив керманич національної асоціації.

Допомога постраждалим на Сході України
ФФУ підтримала ідею провести матч ветеранів збірних Польщі та України. Планується, що в ньому зіграють футболісти, які брали участь у зустрічах цих команд у відбірковій кампанії чемпіонату світу 2002 року. Згідно із задумом, поєдинок має відбутися 7 червня 2015 на Національному стадіоні у Варшаві і буде носити благодійний характер. Всі виручені від продажу квитків кошти організатори спрямують на допомогу громадянам, постраждалим на Сході України. За словами голови національної асоціації, ця тема є особливо актуальною для ФФУ, оскільки її представники регулярно провідують в госпіталях поранених в зоні АТО бійців. «Ми щиро вдячні нашим польським колегам за солідарну підтримку України в цей важкий для країни час», – додав Андрій Павелко.

Останній шанс для «Сталі»
Згідно з клопотанням президента Професіональної футбольної ліги Сергія Макарова, Виконком ФФУ затвердив рішення Ради ліги ПФЛ про припинення участі алчевської «Сталь» у змаганнях серед команд першої ліги в сезоні 2014/2015 рр. і зарахування її до складу учасників на наступний сезон у порядку виключення з регламентних норм. Нагадаємо, «Сталь» відмовилася від участі у другому колі чемпіонату першої ліги нинішнього сезонуу зв'язку із загостренням ситуації в зоні АТО.

Привітання хлопцям Петракова
Андрій Павелко привітав збірну України U-20 і її тренера Олександра Петракова з виходом до фінальної частини чемпіонату світу в Новій Зеландії: «Федерація в повному обсязі профінансує навчально-тренувальний збір у Києві та Новій Зеландії з тим, щоб була виконана програма підготовки до фінальної частини світової першості. Якщо знадобиться, ми офіційно звернемося до клубів з проханням своєчасно забезпечити приїзд всіх необхідних футболістів на навчально-тренувальні збори. Також хочу проінформувати, що Виконавчий комітет ФФУ прийняв рішення про преміювання гравців, тренерів та технічного персоналу юнацької збірної».

Вояж збірних до Австрії
Виконком ФФУ прийняв пропозиції тренерських штабів національної та молодіжної збірних України з організації навчально-тренувальних зборів. Підготовка «синьо-жовтих» триватиме з 6 по 13 червня в Австрії. Також там заплановано провести міжнародні товариські матчі між національними збірними України та Грузії і молодіжними збірними України та Чехії

Виконком ФФУ також розглянув ряд інших важливих робочих питань. Було прийнято регламентуючі документи, які стосуються аматорських та жіночих змагань. Функціонери проголосували за затвердження регламенту ФФУ щодо діяльності посередників та внесення змін до Регламенту зі статусу і трансферу футболістів.

Національні жіночі збірні серед гравців віком до 19, 17 та 15 років отримали наставників – Наталію Зінченко, Сергія Сапронова та Володимира Реву. Крім того, у 2015 році ФФУ планує продовжити планомірну роботу щодо забезпечення загальноосвітніх шкіл футбольними м'ячами та інвентарем для проведення уроку футболу.

 

17 квітня 2015 19:48







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 968-го дня повномасштабної війни

 

18 жовтня 2024 19:05

Звернення Президента України Володимира Зеленського на початку 967-го дня повномасштабної війни

 

17 жовтня 2024 09:31

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 965-го дня повномасштабної війни

 

15 жовтня 2024 20:04