Сьогодні 18 жовтня 2024 р.

Голкіпер із Канади долучився до лав захисників України

Цими днями до України прикуто надзвичайно багато уваги з боку усього світу, бо наша країна зазнає чергового витку агресії у свій бік.

Без допомоги у цей скрутний час аж ніяк, тому обнадійливі новини час від часу надходять із різних боків.

Зокрема, безпосередньо на полі бою долучитися до українських захисників вирішив 22-річний екс-голкіпер канадського «Гвельф Юнайтед», що базується в Онтаріо, Святик Артеменко.

Юний гравець безпосередньо перед початком активних бойових дій повернувся на Батьківщину задля того, аби виступати в одному з клубів, але в підсумку був вимушений одразу вирушити до Одеси, де зараз проходить воєнний вишкіл.

«Певна річ, що в мене присутнє таке внутрішнє почуття, коли ви знаєте, що можете померти, і що це ненормально.

Але ви повинні вміти виживати у ситуації, яка для вас склалася. Моя гордість за свою країну набагато випереджає страх.

У Одесі вже потрохи починають вмикати сигнали повітряної тривоги. Уторгнення може відбутися протягом наступних кількох годин, днів, або взагалі не відбутися – ми не знаємо точно, коли саме, проте зараз ми знаходимося у стані максимальної готовності.

Я більше не є громадянином України, однак першою моєю думкою, коли я почув про події тут, було стати на захист своєї рідної країни та її народу», – сказав футболіст у своєму інтерв’ю.

Менеджер «Гвельф Юнайтед» Кіт Мейсон високо оцінив хоробрість Артеменка:

«Цей хлопець – надзвичайна людина. Він мав життєвий досвід в Україні, тому для мене не є дивиною те, що він висловив бажання її захищати. Він з тих, хто завжди відстоює правильні речі.

Ми дуже пишаємося ним через те, що він вважає це правильним, що відчуває, що не може відвернутися від своєї країни», – заявив керманич.

Додамо, що раніше Святик Артеменко вже проходив воєнний вишкіл у Канаді, проте не мав досвіду застосування зброї на полі бою.

Футболіст також закликав усіх небайдужих мешканців Канади долучитися до зборів грошей на зброю, одяг та їжу для українських військових та цивільних.

3 березня 2022 09:19







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського на початку 967-го дня повномасштабної війни

 

17 жовтня 2024 09:31

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 965-го дня повномасштабної війни

 

15 жовтня 2024 20:04

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 964-го дня повномасштабної війни

 

14 жовтня 2024 19:12