Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Оперативна інформація станом на 22.00 03.07.2024

Слава Україні! Розпочалась вісімсот шістдесят перша доба широкомасштабної збройної агресії Російської федерації проти України.

Сили оборони продовжують рішуче протидіяти спробам противника просунутися в глибину території України, спрямовують зусилля на зриві виконання окупантами завдань наступу.

З початку доби відбулося 135 бойових зіткнень. Російський агресор намагається використати перевагу в живій силі та підтримку з повітря. Протягом доби терористи завдали по території України 6 ракетних ударів з використанням 16 ракет. Крім того, ворог здійснив 36 авіаційних ударів (скинув 51 КАБ), задіяв 303 дрони-камікадзе та понад 2600 обстріляв позиції наших військ і населених пунктах із використанням різних типів зброї.

На Харківському напрямку російські терористи 11 разів, за підтримки авіації, штурмували позиції наших підрозділів в районах Липців, Вовчанська і Глибокого. В районі Вовчанська на даний час триває бій. Ситуація контрольована.

За наявною на цей час інформацією, протягом доби ворог втратив 111 осіб вбитими та пораненими і 64 одиниці озброєння та військової техніки. Зокрема, знищено танк та сім автомобілів. Окрім того, пошкоджено одну гармату та три бойових броньованих машини. Підрахунок триває.

Чотири рази ворог атакував наші позиції на Куп’янському напрямку. Бої точилися поблизу Стельмахівки, де три атаки було відбито, ще одна - продовжується.

На Лиманському напрямку за день російські війська 29 разів атакували українських захисників. В районах населених пунктів Греківка, Невське, Макіївка, Терни відбито 23 атаки, п’ять атак ворога триває. Також триває бій в Серебрянському лісі. Ситуація контрольована.

На Сіверському напрямку наші війська відбили 3 атаки противника поблизу Верхньокам’янського та Виїмки. Противник успіху не мав.

На Краматорському напрямку зазнали невдачі п’ять спроб загарбників просунутися поблизу Калинівки. На даний час триває одне боєзіткнення.

На Торецькому напрямку ситуація напружена. Окупанти 17 разів намагалися потіснити українських захисників поблизу Деліївки, Торецька, Північного та Нью-Йорка.

Інтенсивно атакує ворог наших воїнів на Покровському напрямку.  Впродовж дня агресор загалом здійснив 34 штурмових і наступальних дії. Найбільша активність російських окупантів зберігається в районах Калинового, Новоолександрівки, Воздвиженки, Євгенівки, Прогреса, Яснобродівки, Уманського і Карлівки. 24  атаки українські захисники вже відбили, ще 10 боєзіткнень тривають. Зокрема, біля Євгенівки, Воздвиженки та Калинового. За попередніми підрахунками на цьому напрямку сьогодні наші воїни ліквідували та поранили понад 320 військовослужбовців ворога. Також знищено і пошкоджено 6 артилерійських засобів, підбито танк противника. Втрати загарбників уточнюються.

На Курахівському напрямку на цей час доби нараховується 12 бойових зіткнень. Окупанти намагалися безуспішно просунутися в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Парасковіївка та Костянтинівка.

На Времівському напрямку ворог провів чотири спроби штурму позицій наших воїнів поблизу населених пунктів Водяне, Урожайне та Макарівка. Успіху не мав.

Противник активізувався на Оріхівському напрямку, де за день здійснив дев’ять безуспішних атак неподалік населених пунктів Роботине та Щербаки.

На Придніпровському напрямку три штурмових дії ворога на лівобережжі Дніпра успіху не мали. Втрат позицій не допущено.

На інших напрямках суттєвих змін в обстановці не відбулося.

Сьогодні слід відзначити українських захисників з 44 окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола. Вони продовжують ефективно зменшувати бойовий потенціал російських окупантів на Запоріжжі. Точно та інколи навіть ефектно.

+++

Оперативна інформація станом на 16.00 03.07.2024

Сьогодні зранку противник завдав удару трьома крилатими ракетами наземного базування «Іскандер-К», чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59 та п'ятьма ударними БпЛА типу «Shahed».

Основний напрямок удару – Дніпропетровщина.

Силами та засобами зенітних ракетних військ Повітряних Сил збито 11 повітряних цілей: крилату ракету «Іскандер-К»; чотири керовані авіаційні ракети Х-59; п'ять ударних БпЛА типу «Shahed» та БпЛА оперативно-тактичного рівня «Орлан-10».

Від початку доби ворог продовжує нарощувати темпи наступальних дій на Донеччині.  Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла, і складає понад 90. Українські захисники впевнено стримують натиск російських окупаційних військ та завдають ворогу значних втрат.

Прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей продовжують потерпати від цинічних артилерійських обстрілів з території російської федерації. Від вогню ствольної артилерії та РСЗВ постраждали райони населених пунктів  Дмитрівка, Таратутине, Миропільське, Гірськ, Нововасилівка, Стара Гута, Чуйківка. Крім цього, окупанти проводять диверсійно-розвідувальну діяльність.

Разом з тим, під постійним бомбардуванням перебуває Харківщина. Сьогодні, зі сторони Бєлгорода (рф) та Шебекіного (рф), терористи завдали авіаційних ударів КАБами по районах населених пунктів Липці, Малі Проходи, Нескучне, Слобожанське.

Водночас, відбито шість ворожих атак у районі Вовчанська та Липців.

На Куп’янському напрямку противник два рази безуспішно штурмував оборонні рубежі наших підрозділів у районі  Стельмахівки. Задіював для підтримки авіацію – вдарив КАБами  в районах населених пунктів Борова та Піщане. Українські воїни стійко тримають оборону. На даний час триває одне бойове зіткнення.

На Лиманському напрямку за день загарбницька армія здійснила  19 атак на позиції українців поблизу Невського, Макіївки, Греківки, Тернів та у Серебрянському лісі. Десять боєзіткнень завершилися без успіху для противника, ще дев’ять – тривають.

 Ворог продовжує шукати слабкі місця в нашій обороні на Сіверському напрямку.  Поблизу Виїмки оборонцями української землі відбито одну атаку противника.

На Краматорському напрямку окупанти здійснюють чотири штурми позицій нашого війська поблизу Калинівки. Бої тривають.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак збільшилась до 12. Ворог, за підтримки авіації, концентрує свої зусилля на спробах просунутись у бік Білої Гори, Торецька, Деліївки, Північного та Нью-Йорка. Триває три бойових зіткнення.

На Покровському напрямку найбільша кількість протистоянь. З початку доби окупанти здійснили вже 19 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій в районах Воздвиженки, Новоолександрівки, Прогреса, Євгенівки, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Калинового. Сили оборони стримують натиск та відбили 13 атак, шість боєзіткнень – ще  тривають.

На Курахівському напрямку наші захисники відбили 11 атак ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Костянтинівки та Парасковіївки.

На Времівському напрямку відбито два ворожих штурми неподалік Водяного та Урожайного. Окупанти застосувал  КАБи та некеровані авіаційні ракети в районах Времівки та Старомайорського.

На Гуляйпільському напрямку мала місце одна безуспішна спроба атаки, в районі Чарівного.

Ситуація на Оріхівському напрямку загострилася. З початку доби українські воїни відбили дві атаки в районах Новоандріївки та Роботиного. Сім атак противника в районах Новоданилівки, Щербаки та Роботиного тривають. Також противник задіяв авіацію у районі Кам’янського.

На Придніпровському напрямку ворог теж безуспішно двічі атакував наших оборонців поблизу Кринок. Райони населених пунктів Козацьке, Тягинка, Бургунка та Шляхове зазнали ударів КАБами.

+++

Оперативна інформація станом на 08.00 03.07.2024

Протягом минулої доби зафіксовано 158 бойових зіткнень.

За уточненою інформацією, за вчора агресор завдав по позиціях наших військ та населених пунктах два ракетних удари (із застосуванням двох ракет), 45 авіаційних ударів (задіяв 67 КАБів), здійснив понад три тисячі обстрілів, 81 з них - із реактивних систем залпового вогню.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Противник завдавав авіаційних ударів зокрема в районах населених пунктів Малі Проходи, Липці, Веселе, Нескучне, Тихе, Вовчанські Хутори, Стариця, Сотницький Козачок, Синьківка Харківської області; Райгородок, Спірне, Нью-Йорк, Велика Новосілка, Катеринівка та Одрадне Донецької області; Марфопіль на Запоріжжі; Інгулець, Миколаївка і Токарівка Херсонської області.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні (штурмові) дії за підтримки авіації, загалом тут відбулося вісім бойових зіткнень в районах населених пунктів Вовчанськ і Глибоке.

На Куп’янському напрямку кількість боєзіткнень за добу склала 13. Сили оборони відбивали атаки противника в районах Синьківки Харківської області та Стельмахівки на Луганщині. Основні зусилля ворог прикладав у районі Синьківки - там відбулося близько 80 відсотків від усіх протистоянь на напрямку.

На Лиманському напрямку наші війська стали на заваді 18 атакам окупантів в районах населених пунктів Греківка, Макіївка, Невське Луганської області і Терни на Донеччині.

На Сіверському напрямку Силами оборони відбито п'ять атак в районах Івано-Дар’ївки, Спірного та Виїмки Донецької області.

На Краматорському напрямку українські захисники зупинили 14 спроб противника прорвати нашу оборону в районах Кліщіївки, Калинівки, Іванівського і Часового Яру Донецької області.
На Торецькому напрямку агресор значно активізувався - вчиняв 32 атаки, зокрема, у районах населених пунктів Торецьк, Північне, Південне, Залізне та Нью-Йорк на Донеччині.

На Покровському напрямку наші оборонці відбивали 51 атаку окупантів поблизу населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Євгенівка, Новоселівка Перша, Лозуватське, Яснобродівка, Макарівка, Калинове, Пантелеймонівка і Уманське Донецької області. Основні зусилля ворог концентрував у районі Новоолександрівки - провів там понад половину своїх атак.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районі населених пунктів Георгіївка, Красногорівка і Парасковіївка, де ворог 10 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку противник здійснив три штурми наших позицій в районах Водяного та Костянтинівки Донецької області.

На Оріхівському напрямку відбулось одне бойове зіткнення біля Роботиного на Запоріжжі.
На Придніпровському напрямку окупанти і надалі намагаються вибити підрозділи Сил оборони з позицій на плацдармах. Усі чотири атаки росіян успіху не мали.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями, противник зберігає військову присутність, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює населені пункти з території РФ, зокрема, постраждали Хрінівка, Рясне, Миропілля, Баранівка та Дегтярне.

Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують бойовий потенціал ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення та у тилу.

За добу, що минула, авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили склад боєприпасів; два засоби ППО, артилерійську систему, пункт управління і шість районів зосередження особового складу та ОВТ.

У підсумку, минулої доби загальні втрати російських загарбників склали 1180 осіб. Також, знищено і пошкоджено 16 танків, 17 бойових броньованих машин, 57 артилерійських систем, одну РСЗВ, два засоби ППО, 27 БпЛА ОТР, ракету, 63 автомобіля та 12 одиниць спеціальної техніки.

Ставайте до лав до Сил оборони! Переможемо разом!

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 03.07.24 орієнтовно склали

undefined



Оперативна інформація станом на 22.00 02.07.2024

3 липня 2024 22:50







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ігор Кочетов – збірна України, провал Павелка, футбол під час війни, реформи київського футболу

 

06 вересня 2024 13:30

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 925-го дня повномасштабної війни

 

05 вересня 2024 21:20

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня повномасштабної війни

 

04 вересня 2024 19:50