Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Оперативна інформація станом на 22.00 30.06.2024

Слава Україні! Вісімсот п’ятдесят восьма доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

На даний час відбулося 124 бойових зіткнення. Найгарячішим напрямком протягом дня залишався Покровський. Ситуація в районах бойових дій складна, втім, під контролем наших захисників.

Протягом доби противник завдав по території України три ракетні удари (чотири ракети) та 46 авіаційних ударів (загалом скинув 63 КАБ), застосував 401 дрон-камікадзе. Здійснив понад 3300 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах із використанням різних типів озброєння.

На Харківському напрямку мало місце дев’ять штурмових дій ворога в районах Вовчанська та Глибокого. Дві з яких іще тривають. Ситуація під контролем Сил оборони.

Куп’янський напрямок. Відбулося вісім боєзіткнень. Окупанти атакували в районах Стельмахівки, Піщаного та Синьківки. Всі атаки відбито. На Лиманському напрямку агресор протягом дня 16 разів намагався прорвати нашу оборону в районах Невського, Макіївки, Тернів та Торського. 10 атак відбито, бої тривають. Ситуація контрольована.

На Сіверському напрямку Сили оборони успішно відбили шість атак ворога поблизу Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки. Один бій ще триває.

На Краматорському напрямку загарбники вісім разів штурмували позиції підрозділів Сил оборони в районі Часового Яру. Чотири атаки відбито. Точаться бої.

Окупанти протягом дня діяли і на Торецькому напрямку. Загалом ворог намагався шість разів атакувати в районах Північного, Південного та Торецька. Всі штурмові дії противника відбито.

Напруженою залишається обстановка на Покровському напрямку. Ворог не полишає спроб вклинитись в наші бойові порядки в районах населених пунктів Прогрес, Новоолександрівка, Воздвиженка, Євгенівка, Новоселівка Перша, Яснобродівка. Всього наразі відбулось 39 атак, сім - триває.

З попередньою інформацією на цьому напрямку втрати агресора склали 387 військовослужбовців, три танка, 10 ББМ, 3 артсистеми, сім одиниць автомобільної техніки. Пошкоджено 10 танків, 10 ББМ, 10 артсистем та п’ять автомобілів.

На Курахівському напрямку протягом дня окупанти 17 разів атакували позиції Сил оборони. Два боєзіткнення ще тривають. Сили оборони здійснюють заходи щодо посилення рубежів та недопущення просування противника.

На Времівському напрямку ворог тиснув в районах Водяного, Урожайного, Костянтинівки та Макарівки. Всі атаки відбито. Противник успіху не мав.На Гуляйпільському напрямку відбито одну атаку. Інших боєзіткнень не відбувалось.

На Оріхівському напрямку відбито три атаки ворога в районах Роботиного та Малої Токмачки.

Протягом червня авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали ударів по понад 330 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 25 пунктах управління, 62 засобах протиповітряної оборони, п’яти базах та складах пально-мастильних матеріалів та 20 складах боєприпасів.

Загалом, за червень місяць втрати ворога склали: 33713 окупантів, 352 танки, 589 ББМ, 1393 артсистем, 22 одиниці РСЗВ, 58 засобів ППО, три літаки, 997 БпЛА, 1758 автомобільної та 284 одиниць спеціальної техніки.

Відзначимо бойову роботу воїнів 108 окремої бригади територіальної оборони ЗС України. На своєму напрямку вони демонструють завзяту бойову роботу, професіоналізм і зразковий показник знищеної живої сили та техніки противника.

Слава українським воїнам!Боротьба триває!Слава Україні!

***

Оперативна інформація станом на 19.00 30.06.2024

Протягом дня агресор шукає шляхи аби вклинитися в нашу оборону та спробувати вибити українські підрозділи із зайнятих рубежів. Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 109. Найбільш активні загарбники на Покровському напрямку. Разом з тим, українські захисники дають гідну відсіч окупантам, нищать особовий склад і техніку ворога.

Харківський напрямок. Сьогодні агресор намагався атакувати тут вісім разів. Тривають бої в районі Вовчанська. Противник активно застосовує авіацію з території рф, бомбардуючи райони Липців, Токарівки Другої, Веселого, Нескучного, Дергачів, Слобожанського та Харкова.

На Куп’янському напрямку українські оборонці від початку доби відбивали сім штурмових дій окупаційних військ. Тривають бої біля Синьківки та Стельмахівки.

Лиманський напрямок. Сили оборони стримують ворога в районах Невського та Торського. Загальна кількість боєзіткнень досягла 11.

На Торецькому напрямку кількість штурмів загарбників збільшилась до шести. Триває бій неподалік Південного.

На Покровському напрямку окупанти не зменшують тиску. Від початку доби ворог 36 разів атакував оборонні рубежі українських захисників. Тривають дев’ять штурмових дій, зокрема йдуть бої в районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Євгенівки та Новоселівки Першої.

Додались по дві ворожих спроби атакувати на Курахівському та Времівському напрямках. На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Підтримуйте українське військо! Боротьба триває! Переможемо! Слава Україні!

***

Оперативна інформація станом на 16.00 30.06.2024

Від початку доби на фронті відбулося 90 бойових зіткнень. Сили оборони зупиняють ворога та руйнують його плани. Окупанти збільшили кількість атак на Харківському напрямку. Відбито п’ять спроб просунутися в бік наших позицій. Активних бойових дій наразі немає.

Схожа ситуація на Куп’янському напрямку, де агресор штурмував з початку доби п’ять разів. Інша активність ворога відсутня.

Лиманський напрямок. Уже дев’ять штурмових дій агресора за сьогодні. Ворог діяв в районах Невського та Торського, два боєзіткнення в районі Невського ще тривають.

На Краматорському напрямку відбуваються бої в районі Часового Яру. Всього уже шість разів окупанти атакували на даному напрямку, чотири штурми ще продовжуються.

На Торецькому напрямку ворог застосував авіацію. Завдано ударів КАБ в районах Нью-Йорка, Залізного та Торецька.

На Покровському напрямку агресор атакує в районах Воздвиженки, Новоолександрівки, Євгенівки та Сокола. Всього 29 штурмових дій за сьогодні, з них шість ще тривають.

На Времівському напрямку триває бій в районі Макарівки.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.Сили оборони адекватно реагують на дії загарбників, вживають необхідні заходи для стабілізації обстановки.

Приєднуйтеся до Сил оборони! Переможемо! Слава Україні!

***

Оперативна інформація станом на 13.00 30.06.2024

Наразі загальна кількість ворожих атак на лінії бойового зіткнення досягла 73. Найбільшу активність ворог проявляє на Покровському напрямку. Ситуація в районах бойових дій залишається складною, втім контролюється Силами оборони України.

На Харківському напрямку без суттєвих змін. Ворог застосовує авіацію та бомбардував КАБами райони населених пунктів Вовчанськ та Стариця (з напрямку Шебекіно, Бєлгородська обл., рф), та Гур’їв Козачок на півночі Харківщини.

На Куп’янському напрямку нараховується чотири атаки ворога, одна з яких в районі Піщаного ще триває.

На Лиманському напрямку боєзіткнення відбуваються в районі Макіївки та Торського. Загалом, від початку доби окупаційні сили уже чотири рази намагалися просунутися на цьому напрямку.

Тривають бої в районі Спірного та Верхньокам’янського на Сіверському напрямку. Кількість штурмових дій ворога тут зросла до шести.

На Краматорському напрямку окупанти атакують в районах Часового Яру та Кліщіївки. Сумарна кількість штурмових дій з початку доби - п’ять.Російський агресор проявляє активність на Торецькому напрямку, а саме в районі Торецька, Північного та Південного. Загалом ворог намагався 5 разів потіснити наших захисників. Одне боєзіткнення ще триває.

Найбільша активність ворогу з початку доби на Покровському напрямку. Уже 23 рази російські війська намагалися тут атакувати, тривають боєзіткнення в районах Воздвиженки, Новоселівки Першої та Сокола.

Курахівський напрямок. З початку доби загарбники намагалися покращити своє положення уже 15 разів. Наразі штурмові дії ворогом не проводяться.

На Времівському напрямку точаться бої в районах Костянтинівки та Макарівки. Іще три атаки з початку доби вже відбито.

На Оріхівському напрямку за сьогодні відбулося три боєзіткнення.

На Придніпровському напрямку ворог активних наступальних дій не проводить. Завдав ракетний удар та бомбардував КАБами позиції наших військ.

На решті напрямків обстановка без особливих змін. Підтримуйте Збройні Сили України! Боротьба триває! Слава Україні!

***

Оперативна інформація станом на 10.00 30.06.2024

Протягом минулої доби зафіксовано 138 бойових зіткнень.

За уточненою інформацією за минулу добу загалом ворог завдав по позиціях наших військ та населених пунктах два ракетних удари, із застосуванням трьох ракет, 48 авіаційних ударів (зокрема, із застосуванням 90 КАБ), здійснив майже 3500 обстрілів, в тому числі 119 із застосуванням реактивних систем залпового вогню. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти інфраструктури.

Загалом, минулої доби загальні втрати російських загарбників склали 1140 осіб, сім танків, 19 бойових броньованих машин, 53 артилерійські системи, одна РСЗВ, два засоби ППО, 46 БпЛА ОТР, дві ракети, 75 автомобілів та 12 одиниць спеціальної техніки.

За добу, що минула, авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили пункт управління, склад пально-мастильних матеріалів та чотири райони зосередження особового складу противника.

З початку доби відбулося 47 бойових зіткнень, агресор завдав вісім авіаційних ударів (16 КАБ) та 38 ударів дронами-камікадзе, здійснив 667 обстрілів позицій наших військ.На Харківському напрямку наші війська успішно відбили одну атаку окупантів в районі Глибокого. За минулу добу, за уточненою інформацією, ворог втратив на цьому напрямку 168 осіб особового складу, одну бойову броньовану машину, одну артсистему та 11 автомобілів. Пошкоджено танк, чотири артсистеми та чотири автомобілі.

Куп’янський напрямок. Триває бій в районі Стельмахівки. Ситуація контрольована.На Лиманському напрямку наші війська стримують дві атаки противника біля Невського та Макіївки.

На Сіверському напрямку ворог атакує в районах Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки. Всього п’ять штурмових дій, три з яких уже відбито.

На Краматорському напрямку наші війська стримують три атаки противника в районі Іванівського та Часового Яру. Ще одну штурмову дію успішно відбито.

На Торецькому напрямку окупанти двічі безуспішно намагалися покращити своє становище в районах Північного та Південного.

Гаряче на Покровському напрямку. Сили оборони з початку доби відбивали 15 атак противника. 10 штурмових дій зупинено. П’ять атак в районах Прогресу, Новоолександрівки, Воздвиженки, Євгенівки та Новоселівки Першої тривають.

На цьому напрямку за попередню добу втрати ворога склали: 343 віськовослужбовця, два танка, дві ББМ, сім одиниць автомобільної техніки та дві артсистеми. Пошкоджено чотири бойові броньовані машини, сім автомобілів та сім артсистем.

Курахівський напрямок. Загалом вже 10 атак противника за сьогодні. Вісім спроб ворога прорвати наші рубежі успіху не мали, дві атаки тривають.

На Времівському напрямку наші війська відбивають дві атаки противника в районі Водяного. Також успішно зупинено штурмові дії ворога в районі Урожайного.

На Гуляйпільському напрямку підрозділи наших військ відбивають одну атаку противника на напрямку Чарівного. Оріхівський напрямок. Сили оборони зупинили дві атаки противника в районі Роботиного.

На решті напрямків активних дій окупанти не проводили.

Завдяки гнучкості системи нашої оборони і злагодженості дій підрозділів, українські воїни впевнено тримають позиції та нищать окупантів.

Приєднуйтесь до Сил оборони! Боротьба триває! Разом переможемо! Слава Україні!

undefined

30 червня 2024 23:20







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ігор Кочетов – збірна України, провал Павелка, футбол під час війни, реформи київського футболу

 

06 вересня 2024 13:30

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 925-го дня повномасштабної війни

 

05 вересня 2024 21:20

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня повномасштабної війни

 

04 вересня 2024 19:50