Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Оперативна інформація станом на 22.30 30.05.2024

Слава Україні! Триває вісімсот двадцять сьома доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави.

Оборонна операція наших військ триває. З початку доби відбулося 100 бойових зіткнень. Найгарячішою залишається ситуація на Курахівському і Покровському напрямках.

Російські загарбники намагаються використати перевагу в живій силі і техніці та підтримку з повітря. Сили оборони тримають противника під вогневим контролем, виснажуючи окупантів по всій лінії бойового зіткнення. Українська авіація завдала ураження по 20 районах зосередження особового складу російських окупантів. Підрозділи ракетних військ та артилерії уразили один засіб ППО, дві артилерійські системи та один район зосередження особового складу противника.

Протягом доби противник завдав по території України один масований ракетно-авіаційний удар, застосувавши 19 ракет різних типів, два ракетних удари (із використанням трьох ракет), 52 авіаційні удари (зокрема 74 КАБами), застосував 554 дрони-камікадзе та здійснив понад 2980 обстрілів по позиціях наших військ та населених пунктах із використанням різних типів озброєння.

На Харківському напрямку протягом доби відбулися два бойові зіткнення. Спроба противника просунутися в районі населеного пункту Стариця була зупинена рішучими діями українських захисників.

На Куп’янському напрямку противник дев’ять разів намагався витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Відбито шість штурмових дій окупантів у районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Степова Новоселівка, М’ясожарівка та Дружелюбівка. Втрат позицій не допущено, ситуація контрольована. На даний час продовжуються бої поблизу Дружелюбівки, Андріївки та Іванівки.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито спробу противника атакувати позиції у Серебрянському лісі. Ситуація під контролем Сил оборони.

На Сіверському напрямку кількість атак агресора за сьогодні зросла до 11. Наші захисники зупинили вісім штурмових дій ворога в районах Білогорівки та Роздолівки. Водночас у зазначених районах ще тривають три боєзіткнення. Втрат позицій не допущено.

На Краматорському напрямку відбулося дев’ять бойових зіткнень. Захисниками України відбито вісім спроб російських окупантів атакувати поблизу населених пунктів Калинівка, Білогорівка, Кліщіївка, Андріївка та Часів Яр. Ситуація напружена. Наші підрозділи проводять активні заходи для посилення стійкості оборони.

На Торецькому напрямку зупинено атаку окупантів від Зайцевого в бік Курдюмівки, втрат позицій тут також не допущено.

На Покровському напрямку російські загарбники здійснювали 21 спробу відтіснити наших захисників із займаних позицій. Не мали успіху дев’ять атак противника з району населеного пункту Очеретине. Крім того, наші воїни відбили вісім штурмів поблизу Сокола, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Уманського. Ще по два бойові зіткнення продовжуються неподалік від Сокола й Очеретиного.

На Курахівському напрямку обстановка залишається напруженою. З початку доби підрозділи Сил оборони ставали на заваді 21 атаці ворога. Успішно відбито 17 штурмових дій поблизу Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та Водяного. Водночас противник не полишає спроб протиснути наші оборонні рубежі в районі Красногорівки, де відбуваються ще чотири бойові зіткнення. Ситуація під контролем наших військ.

На Времівському напрямку відбулося п’ять боєзіткнень. Із них чотири ворожі штурми захлинулися в районах Урожайного та Старомайорського. Триває відбиття ще однієї російської атаки поблизу Урожайного. Ситуація контрольована Силами оборони України.

На Оріхівському напрямку кількість штурмових спроб противника зросла до п’яти. Було відбито дві атаки в районі Малої Токмачки. Відбуваються бої в районах населених пунктів Малі Щербаки та Новоандріївка. Ситуація напружена. Наші війська проводять заходи щодо стабілізації обстановки та недопущення просування росіян вглиб української території.

На Придніпровському напрямку відбито вісім спроб ворога відтіснити наші підрозділи на плацдармах на лівому березі Дніпра, неподалік від Кринок. Ситуація контрольована.

На решті напрямків суттєвих змін ситуація не зазнала.


***

Оперативна інформація станом на 19.00 30.05.2024

Від початку доби на фронтах російсько-української війни відбулося 84 бойові зіткнення, із них половина – на Курахівському та Покровському напрямках. Сили оборони України стримують натиск та дають відсіч ворогу.

На Куп’янському напрямку наші воїни відбивали сім атак загарбників. Триває бій поблизу Андріївки. Нових авіаударів російські терористи завдали по районах населених пунктів Новоосинове (три керовані авіабомби) та Богуславка (один КАБ).

На Лиманському напрямку бойових зіткнень не додалося, однак агресор ударив десятьма КАБами: шість бомб – по району Дронівки, чотири – по Ямполю.

На Сіверському напрямку тривають бойові зіткнення поблизу Роздолівки і Білогорівки. Чотири КАБи ворог скинув на село Закітне, ще два – на місто Сіверськ, одна керована авіабомба росіян прилетіла по Верхньокам’янському.

На Краматорському напрямку відбулося дев’ять бойових зіткнень. Сили оборони тримають російських окупантів під вогневим контролем та проводять активні заходи.

На Покровському напрямку ворог за підтримки авіації здійснив 21 спробу прорвати рубежі нашої оборони. Бойові зіткнення тривають у районі Сокола (на двох ділянках), Новоолександрівки та Прогресу. По Олександрополю окупанти били п’ятьма КАБами, ще одну таку бомбу задіяли для бомбардування Нью-Йорка на Донеччині. Уманське і Новоселівка зазнали атак некерованими авіаційними ракетами – 12 та 11 відповідно.

На Курахівському напрямку в районі міста Красногорівка українські воїни відбивають чотири штурмові дії противника. Загалом росіяни здійснили 21 атаку.

Втрати противника на Покровському і Курахівському напрямках разом на даний час: безповоротні – 155 російських окупантів, поранені – 203. Знищено чотири танки, сім бойових бронемашин, п’ять авто та одну артсистему. Пошкоджено ще два танки, 3 ББМ, дві гармати та два автомобілі.

На Времівському напрямку ворог випустив у районі Старомайорського 12 некерованих ракет.

На Придніпровському російські окупанти вдарили чотирма НАРами поблизу Олешківських Пісків.

На решті напрямків – без особливих змін. 


***

Оперативна інформація станом на 16.30 30.05.2024

Кількість бойових зіткнень протягом доби на цей час зросла до 69. Крім Покровського напрямку, ворог нарощує інтенсивність штурмових дій на Курахівському та Сіверському напрямках. Українські воїни наносять по противнику вогневе ураження, вживають усіх необхідних заходів для недопущення прориву нашої оборони.

Від початку доби російські терористи вже п’ять разів здійснювали мінометні обстріли з території Брянської області РФ по селах Чернігівщини та Сумщини. Так, по українських Клюсах били через кордон від російського Нового Свєта, по нашій Дем’янівці – з району села Хінєль (РФ), по Миколаївці (Україна) – з напрямку російської Ломаковки. Село Степок Сумської області зазнало артилерійського обстрілу з «виходами» біля Репяховки (Бєлгородська область РФ).

На Харківському напрямку ворог на даний час скинув уже 10 керованих авіабомб. Зокрема, два КАБи, випущені з району міста Короче Бєлгородської області РФ, вдарили по українському населеному пункту Юрченкове.

На Куп’янському напрямку відбито атаку загарбників біля Синьківки. Триває бойове зіткнення в районі населеного пункту М’ясожарівка. Загальне число штурмових дій, які росіяни здійснювали з початку доби, – п’ять. По наших позиціях біля Сергіївки агресор завдав авіаудару з використанням шести некерованих ракет.

На Сіверському напрямку число бойових зіткнень за сьогодні зросло до десяти. Тривають запеклі бої в районах Роздолівки і Білогорівки.

На Краматорському напрямку триває бойове зіткнення поблизу Андріївки. Противник на цьому напрямку загалом вісім разів намагався прорвати нашу оборону. Ситуація контрольована.

На Торецькому напрямку російські терористи завдали ударів чотирма КАБами по Торецьку, а по населеному пункту Дружба – 10 некерованими авіаракетами.

На Покровському напрямку кількість боїв і надалі залишається найвищою. Тут ворог здійснив уже 18 наступальних спроб. П’ять бойових зіткнень тривають у районі Новоолександрівки. Також наші воїни продовжують давати відсіч агресору біля Євгенівки та Уманського.

На Курахівському напрямку, де загальна кількість російських штурмів сягнула 15, найгарячіші бої тривають у районі міста Красногорівка. Три КАБи загарбники скинули по Карлівці, два – по Водяному, ще однією такою бомбою вдарили по Іллінці.

На Времівському напрямку ворог атакує Урожайне за підтримки авіації – по селу застосували два КАБи.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.


***

Оперативна інформація станом на 14.30 30.05.2024

Від початку доби кількість бойових зіткнень зросла до 49. Найбільша активність ворога і надалі спостерігається на Покровському напрямку. Сили оборони утримують позиції та жорстко відповідають на спроби загарбників іти вперед.

На Сумщині противник завдав мінометних обстрілів із території Росії по прикордонних селах Бачівськ та Ободи.

На Харківському напрямку відбулося два бойові зіткнення. Одну атаку противника відбито. На іншій ділянці наші підрозділи вживають активних заходів вогневого ураження російських загарбників.

Удар ракетою С-300 по Харкову агресор завдав із району населеного пункту Мала Данилівка Бєлгородської області РФ. Ворожі війська били п’ятьма керованими авіабомбами по Вовчанську (із напрямку російської Мясоєдовки) і трьома КАБами – по Нескучному (з напрямку Ушаковки, РФ).
На Куп’янському напрямку кількість штурмових спроб окупантів зросла до трьох. Триває бойове зіткнення в районі населеного пункту Іванівка.

Противник сьогодні активний і на Сіверському напрямку. Тут російські загарбники вже сім разів ходили в атаку. Триває відбиття трьох ворожих штурмів поблизу Роздолівки, ще один бій триває в районі Білогорівки. Українські воїни дають відсіч окупантам, ситуація під контролем.

На Краматорському напрямку кількість бойових зіткнень за сьогодні збільшилася до шести. Штурмові дії росіян поблизу Калинівки, Кліщіївки і Нового відбиті. Продовжується бій біля Андріївки.

На Покровському напрямку агресор підтримує високу інтенсивність атак та вже 12 разів намагавсь покращити тактичне положення. Найгарячіша зона на мапі бойових дій – район села Новоолександрівка Донецької області, де на даний час наші воїни відбивають три ворожі штурми. Також тривають бої поблизу Євгенівки та Уманського. Зупинено атаку окупантів у напрямку населеного пункту Прогрес.

На Курахівському напрямку Сили оборони цієї доби відбивали вже вісім ворожих атак. Два бойові зіткнення тривають у районі Красногорівки, де росіяни намагаються прорвати наші рубежі оборони.

Також два бої продовжуються біля Урожайного. Загалом на Времівському напрямку ворог сьогодні тричі вдавався до атак.

Три бойові зіткнення тривають на Оріхівському напрямку. Тут підрозділ противника проводить штурм із Мирного на Малі Щербаки. Ще одне місце протистояння – поблизу села Новоандріївка. Ситуація контрольована, росіяни отримують гідну відсіч.

На Придніпровському напрямку кількість бойових зіткнень на лівобережних плацдармах зросла до трьох.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала. Наші воїни напоготові, щоб зламати наступальні плани ворога.


***

Оперативна інформація станом на 10.30 30.05.2024

Сили оборони України продовжують ведення оборонної операції та зосереджують основні зусилля в Таврійському, Донецькому і Слобожанському операційних районах. Українські воїни утримують позиції та знищують наступальний потенціал російських окупантів.

Протягом минулої доби відбулося 116 бойових зіткнень.

За уточненою інформацією, загалом російський агресор учора завдав по позиціях наших військ та населених пунктах п’ять ракетних ударів із застосуванням п’яти ракет, 58 авіаударів (зокрема із застосуванням 94 КАБів), понад три тисячі обстрілів, в тому числі 127 – із застосуванням реактивних систем залпового вогню. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Противник завдавав авіаційних ударів у районах населених пунктів Липці, Нескучне, Білий Колодязь, Глибоке, Синельникове, Зелене, Уди, Циркуни, Руська Лозова, Вільча й Вовчанськ Харківської області; Білогорівка Луганської області; Дронівка, Лиман, Зарічне, Євгенівка, Воздвиженка, Сіверськ, Верхньокам’янське, Ступочки, Олександропіль, Дружба, Північне, Костянтинівка, Велика Новосілка та Урожайне Донецької області.

За добу, що минула, Повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили 14 районів зосередження особового складу та два інші важливі об’єкти противника.

Минулої доби загальні втрати російських загарбників склали близько 1160 осіб. Також ворог втратив 10 танків, 22 бойові броньовані машини, 35 артилерійських систем, одну РСЗВ, 22 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 53 автомобілі та 11 одиниць спеціальної техніки.

Сьогодні, станом на цей час, відбулося 28 бойових зіткнень. Загарбники здійснили 534 обстріли позицій наших військ та населених пунктів із різних типів озброєнь, у тому числі – 11 з РСЗВ. Також російські війська завдали чотири авіаудари із застосуванням семи керованих авіабомб і задіяли для своєї безпідставної агресії 63 дрони-камікадзе.

У ніч на 30 травня 2024 року російський агресор завдав масованого ракетно-авіаційного удару по території України із застосуванням восьми зенітних керованих ракет С-300/С-400 по Харківщині (пуски з прикордонних районів території Російської Федерації), 11 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95МС (район пусків – Саратовська область, РФ) та 32 ударних БпЛА типу Shahed із Приморсько-Ахтарська (РФ) та мису Чауда (тимчасово окупована росіянами територія українського Криму). У результаті протиповітряного бою збито сім крилатих ракет Х-101/Х-555 та 32 «шахеди» в межах Хмельницької, Дніпропетровської, Черкаської, Кіровоградської, Запорізької, Одеської, Херсонської, Київської та Вінницької областей.

На Харківському напрямку відбито одну атаку російських окупантів від Мурома на Старицю. Втрат позицій не допущено.

Ворог перекидає на цей напрямок додаткові резерви з інших ділянок. Наші війська продовжують заходи з посилення стійкості оборони.

За минулу добу загальні втрати загарбників на цьому напрямку склали 155 осіб, із них 64 – безповоротні, та 49 одиниць озброєнь і військової техніки. Знищено одну артилерійську систему, 16 автомобілів, три одиниці спецтехніки. Пошкоджено – один танк, одну РСЗВ, сім артсистем та чотири автомобілі противника. Крім того, уражено дев’ять бліндажів та три склади боєприпасів.

На Куп’янському напрямку з початку доби наші захисники успішно відбили атаку російських загарбників у районі Степової Новоселівки. Триває бій поблизу Петропавлівки.

Учора окупанти втратили на Куп’янському напрямку 108 осіб вбитими та пораненими. Серед іншого, знищено танк, склад боєприпасів та наземний дрон окупантів.

На Лиманському напрямку триває бойове зіткнення в Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку ворог здійснив уже шість спроб прорвати наші оборонні рубежі. Українські воїни вмілими діями відбили атаку росіян у районі Білогорівки. Триває відбиття п’яти штурмових дій противника поблизу Роздолівки.

На Краматорському напрямку від початку доби наші підрозділи стали на заваді трьом атакам противника. У районі Кліщіївки штурм уже відбито. Тривають бої на локаціях мікрорайон Новий та Калинівка.

Ворог активізувався на Торецькому напрямку. Сьогодні триває бойове зіткнення поблизу Курдюмівки. Втрат наших позицій не допущено, ситуація під контролем.

На Покровському напрямку українські захисники зупинили дві штурмові дії російських загарбників біля населеного пункту Сокіл. Від початку поточної доби втрати окупантів становлять уже 77 осіб убитими й пораненими. Крім іншого, ворог позбувся двох танків і чотирьох бойових бронемашин.

Вчорашня активність росіян на цьому напрямку призвела до втрати 264 осіб, з них 124 – безповоротні. Знищено один танк, шість ББМ, засіб РЕБ, два авто й міномет противника. Пошкоджено два танки і чотири бойові броньовані машини.

На Курахівському напрямку наразі відбувалося сім бойових зіткнень. Відбито п’ять ворожих атак у районах Красногорівки, Костянтинівки та Георгіївки. Ситуація під контролем Сил оборони. Надалі тривають бої поблизу Красногорівки й Уманського.

На Времівському напрямку триває бій у районі населеного пункту Старомайорське, а на Оріхівському напрямку – поблизу Малих Щербаків.

На Придніпровському напрямку, на плацдармі на лівому березі річки Дніпро, відбито атаку ворога в районі Олешківських Пісків.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Сили оборони вживають усіх заходів для зриву злочинних намірів противника. Відповідно до поставлених завдань працюють наша артилерія, ракетники, авіація та оператори безпілотних систем.


***

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 30.05.24 орієнтовно склали:

особового складу ‒ близько 506260 (+1160) осіб,
танків ‒ 7710 (+10) од,
бойових броньованих машин ‒ 14913 (+22) од,
артилерійських систем –  13101 (+35) од,
РСЗВ – 1088 (+1) од,
засоби ППО ‒ 815 (+0) од,
літаків – 357 (+0) од,
гелікоптерів – 326 (+0) од,
БПЛА оперативно-тактичного рівня – 10532 (+22),
крилаті ракети ‒ 2222 (+0),
кораблі /катери ‒ 27 (+0) од,
підводні човни – 1 (+0) од,
автомобільної техніки та автоцистерн – 17849 (+53) од,
спеціальна техніка ‒ 2153 (+11).

undefined


Дані уточнюються.

Бий окупанта! Разом переможемо! Наша сила – в правді!

Оперативна інформація на 29.05.2024

30 травня 2024 23:55







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ігор Кочетов – збірна України, провал Павелка, футбол під час війни, реформи київського футболу

 

06 вересня 2024 13:30

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 925-го дня повномасштабної війни

 

05 вересня 2024 21:20

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня повномасштабної війни

 

04 вересня 2024 19:50