Сьогодні 8 вересня 2024 р.

У Криму Повітряні сили знищили російський десантний корабель «Новочеркаськ»

Сьогодні вночі Збройні сили України знищили великий десантний корабель «Новочеркаськ», що перебуває на озброєнні Чорноморського флоту ВМФ Росії.

Про це повідомив Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук у своєму Telegram-каналі. «А флоту на Росії стає все менше! Цього разу услід за флагманом ЧФ РФ – крейсером «Москва», прямує великий десантний корабель «Новочеркаськ», – написав він.

Він подякував пілотам Повітряних Сил та усім причетним за філігранну роботу. «Одягайте штани і «по-домашнєму уєзжайтє» з нашого Криму, поки ще не пізно!» – додав Олещук. У Повітряних силах додали, що ВДК «Новочеркаськ» перевозив безпілотні літальні апарати типу «Shahed».

Як відомо, цей корабель призначений для висадки морського десанту на необладнане узбережжя та перекидання морем військ та вантажів. Він здатний транспортувати різні види бронетехніки, включаючи танки. 24 березня 2022 року, на початку повномасштабної війни в Україні, «Новочеркаськ» вже було пошкоджено під час удару по порту Бердянська.

Уранці в Повітряних силах підтвердили знищення знищили 13 ударних БПЛА та великого десантного корабля росіян.

«Близько 02:30 26 грудня тактична авіація Повітряних сил атакувала крилатими ракетами великий десантний корабель Чорноморського флоту РФ «Новочеркаськ» в районі Феодосії. Результат – «на ліцо»!», – йдеться у повідомленні Повітряних сил.

Також там додали, що з 18:30 25 грудня по 03:00 26 грудня противник атакував з південно-східного напрямку ударними БпЛА типу Shahed. Усього було зафіксовано пуски 19 «шахедів» із районів Балаклава – Крим та Приморсько-Ахтарськ – РФ.

«В результаті протиповітряного бою силами та засобами Повітряних сил та Сил оборони України знищено 13 ударних БпЛА Shahed-136/131 у межах Одеської, Херсонської, Миколаївської та Хмельницької областей».

undefined

26 грудня 2023 09:23







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ігор Кочетов – збірна України, провал Павелка, футбол під час війни, реформи київського футболу

 

06 вересня 2024 13:30

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 925-го дня повномасштабної війни

 

05 вересня 2024 21:20

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня повномасштабної війни

 

04 вересня 2024 19:50