Сьогодні 18 жовтня 2024 р.

Унікальні методи відновлення та реабілітації футболістів «Руху»

Спільний медико-спортивний проект футбольного клубу «Рух» у співпраці з «Українською Спортивною Клінікою», який не має аналогів в Україні.

Центр спортивної науки, медицини та реабілітації функціонує у структурі «Руху» вже два місяці та надає весь спектр медичних послуг, як-то, діагностика, хірургія та реабілітація. Фахівці «Української Спортивної Клініки» щоденно моніторять функціональний стан вихованців Академії «Руху», гравців юніорської та основної команд та вносять їхні дані у базу. Окрім цього, тут проходять обстеження й інші спортсмени, що забезпечує клуб зовнішніми інвестиціями. Сучасне обладнання та кваліфіковані спеціалісти для зручності клієнтів зібрані в одному місці, що є по суті унікальним явищем. 

Ігор ДЕДИШИН, генеральний директор ФК «Рух»: «Якісна медицина є наріжним каменем будь-якого професійного футбольного клубу. Футбол – контактний вид спорту, і гравці переносять великі фізичні навантаження. Відтак, ми у футбольному клубі «Рух» робимо акцент, щоб створити медичну службу такого рівня, яка дозволить мінімізувати кількість травм і час відсутності того чи іншого гравця у тренувальному та ігровому процесах. Я вважаю, що це абсолютно новий проект в українському футболі. Ми створюємо центр спортивної науки, медицини та реабілітації. Його унікальність в тому, що тут в одному місці під одним дахом наші фахівці будуть надавати повний спектр послуг, починаючи від діагностики, продовжуючи хірургією, ортопедією та закінчуючи реабілітацією. Послуги центру є доступними не лише для гравців основної і юніорської команд та вихованців Академії, а й для наших зовнішніх клієнтів, зокрема, для спортсменів з інших видів спорту та людей, які звикли вести активний спосіб життя. У нас є все, щоб цей центр функціонував на високому рівні: будівлі, сучасне обладнання і найважливіше – кваліфіковані спеціалісти. Важливо також, що цей центр буде виконувати не лише прикладну функцію, але й освітню. Прагнемо підняти кваліфікацію медспеціалістів на новий рівень і бути таким своєрідним хабом, який займатиметься пошуком та розвитком кадрів.

Ми не одні у цьому проекті. Разом з нами в команді є фахівці з «Української Спортивної Клініки», яка вже себе добре зарекомендувала на ринку за останні 10 років. Волею долі, вони переїхали до Львова, і ми об’єднали наші зусилля. Разом ми будемо йти до нової амбітної цілі: створення центру, який відповідатиме статусу FIFA Medical Center of Excellence. Наразі в Україні немає жодного медичного закладу з таким сертифікатом. Прагнемо бути в цій великій європейській сім’ї, бо це дасть нам змогу ще більше навчатись і розвиватись. Завдяки такій синергії з «Українською Спортивною Клінікою», яку очолює Олег Касатка, наш футбольний клуб у плані медицини отримає нове дихання.

Я дуже тішусь, що футбольний клуб «Рух» має такі можливості і готовий до таких інвестицій. Бо те, що ми тут робимо – це інвестиції у майбутнє. Інвестиції в наших дітей, які займаються тут, в Академії, інвестиції в основну команду. Ми робимо крок для того, щоб «Рух» відповідав усім вимогам і параметрам сучасного клубу європейського рівня».

Олег КАСАТКА, генеральний директор «Української Спортивної Клініки»: «Українська Спортивна Клініка» – це два центри, які до війни працювали у Харкові та Києві, але через повномасштабне вторгнення ми були змушені припинити свою діяльність у цих містах. Волею обставин опинились у Львові, поспілкувались із керівництвом «Руху» та дійшли згоди в тому, що разом можемо зробити потужний проект, який не лише відповідатиме вимогам сучасного футбольного клубу, але й вимогам спортсменів усіх рівнів. У нас два потоки пацієнтів та клієнтів: внутрішні та зовнішні. Внутрішніми клієнтами є вихованці Академії, гравці юнацької та основної команд. Нашим зовнішнім клієнтом може стати кожен, хто хоче отримати допомогу у нашому центрі. Зазвичай, це професійні спортсмени та люди, які ведуть активний спосіб життя.

Ми бачимо, що футбольний клуб «Рух» – дуже амбітний проект, який постійно прагне розвиватись. Не лише у спортивному напрямку, інфраструктурі, але й у медичній сфері. Наша мета – якнайшвидше повернути спортсмена до його професійної діяльності та уникнути рецидиву травм у майбутньому. Наш центр спортивної науки, медицини та реабілітації дійсно масштабний проект. Він буде займати площу 1200 квадратних метрів в одній з будівель на території Академії «Руху». Зараз там тривають ремонтні роботи. І вже невдовзі ми туди переїдемо. Там і відбуватиметься лікування, діагностика, спортивна підготовка, відновлення спортсменів та дослідницька діяльність. У нас амбітні цілі, і ми хочемо стати центром, який акредитований FIFA. Впевнені, що своєю щоденною працею та завдяки зусиллям багатьох людей нам до снаги досягнути цієї мети».

22 вересня 2022 19:15







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського на початку 967-го дня повномасштабної війни

 

17 жовтня 2024 09:31

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 965-го дня повномасштабної війни

 

15 жовтня 2024 20:04

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 964-го дня повномасштабної війни

 

14 жовтня 2024 19:12