Сьогодні 19 жовтня 2024 р.

ЮНИСЕФ и ФФУ: рука об руку

Детский фонд ООН и Федерация футбола Украины в рамках тесного сотрудничества посвятили отборочный матч ЕВРО-2016 детям, пострадавшим от военного конфликта на Донбассе.

12 жовтня 2015 року в Києві в Національному спортивному комплексі «Олімпійський» відбувся відбірковий матч між збірними України та Іспанії на участь у Чемпіонаті Європи з футболу 2016. Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в рамках співпраці з Федерацією футболу України присвятив цей матч дітям, які постраждали від збройного конфлікту на сході України.

З восьми мільйонів дітей, які живуть в Україні, сотні тисяч вже відчули на собі важкі наслідки збройного конфлікту. Багато з них були вимушені переселитись з рідних міст та селищ в інші регіони України. Партнер ЮНІСЕФ благодійний фонд «Дитинець» надає підтримку саме таким дітям в Києві, які цього разу взяли участь в урочистій церемонії відкриття матчу і супроводженні футболістів на ігрове поле.

Діти-переселенці та їхні батьки отримали величезний заряд позитивних емоцій від участі в цьому заході. До початку гри діти намалювали свої побажання футболістам, одягнули справжню спортивну форму національних збірних, познайомилися з футболістами, співали державний гімн, а також отримали подарунки від Федерації футболу України і Дитячого фонду ООН. Після виходу на поле з футболістами діти разом із батьками вболівали за улюблену команду.

«Пройтись зі своїм кумиром перед багатотисячним стадіоном – справа кількох хвилин, а для дітей – один із найкращих спогадів на все життя. Такі заходи допомагають їм повірити в те, що все у цьому світі можливо досягнути», – зазначила волонтер ЮНІСЕФ Анастасія Богуш.

Футбол має величезний потенціал змінювати життя на краще і привертати увагу до проблем найуразливіших із нас – до проблем дітей. ЮНІСЕФ разом з Федерацією футболу України об’єднає зусилля заради того, щоб привернути увагу до дітей та важливості захисту їх прав. ЮНІСЕФ запрошує до співпраці представників організацій, які займаються проблемами різних категорій дітей, задля сумісного проведення подібних заходів.

Із початку партнерства ЮНІСЕФ і Федерації футболу України, яке розпочалось у 2014 році, відбулось сім матчів, в яких взяли участь представники різних уразливих категорій дітей, в тому числі діти, які постраждали від конфлікту на сході України, діти-переселенці, діти з інвалідністю та діти, які живуть з ВІЛ/СНІДом.

Для отримання більш детальної інформації, будь ласка, звертайтесь до:

Вероніка Ващенко, ЮНІСЕФ Київ, +38 044 254 2439, vvashchenko@unicef.org
Ольга Самойлова, ЮНІСЕФ Київ, +38 044 254 2439, osamoilova@unicef.org

Про ЮНІСЕФ: Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) працює над покращенням життя дітей та сімей на всій території України з 1997 року. ЮНІСЕФ є світовим лідером із захисту прав та інтересів дітей. Фонд працює у понад 190 країнах світу заради захисту й підтримки дітей з моменту їх народження і до початку дорослого життя. Програми Фонду фінансуються з добровільних внесків фізичних осіб, компаній, закладів та урядів. Більше інформації: www.unicef.org.ua.

19 жовтня 2015 15:09







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 968-го дня повномасштабної війни

 

18 жовтня 2024 19:05

Звернення Президента України Володимира Зеленського на початку 967-го дня повномасштабної війни

 

17 жовтня 2024 09:31

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 965-го дня повномасштабної війни

 

15 жовтня 2024 20:04