Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Сенат Польщі ухвалив постанову про визнання влади РФ терористичним режимом

У середу, 26 жовтня, Сенат Польщі визнав владу російської федерації терористичним режимом у відповідь на вторгнення армії країни-агресора в Україну. Відповідну резолюцію підтримали всі сенатори, які були присутні у залі засідань, повідомляється на сайті Сенату.

«Сенат Республіки Польща вкотре рішуче засуджує російську агресію і закликає всі країни, які виступають за мир, демократію та права людини, визнати уряд російської федерації терористичним режимом», – йдеться у документі.

Зазначається, що у засіданні взяли участь 85 сенаторів, які підтримали ухвалення резолюції одноголосно. У тексті документа вказано, що Україна – країна, яка стоїть на захисті демократії та свободи, а її громадяни викликають захоплення всього вільного світу.

Крім того, в ухвалі польські сенатори зазначили, що російські окупанти тероризують мирне населення України, знищуючи об'єкти цивільної інфраструктури, а такою катують, вбивають військових, викрадають дітей, вивозячи їх на територію РФ. Сенат Польщі прямо називає ці злочини «актами державного тероризму»

«Саме тому Росія повинна бути переможена і позбавлена ​​можливості наражати на небезпеку своїх сусідів», – резюмували сенатори в резолюції.

26 жовтня 2022 17:37







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ігор Кочетов – збірна України, провал Павелка, футбол під час війни, реформи київського футболу

 

06 вересня 2024 13:30

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 925-го дня повномасштабної війни

 

05 вересня 2024 21:20

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня повномасштабної війни

 

04 вересня 2024 19:50