Сьогодні 16 вересня 2024 р.

Оперативна інформація станом на 22.00 05.07.2024

Слава Україні! Триває вісімсот шістдесят третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

На даний час відбулося 119 бойових зіткнень. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Покровському напрямку, також ворог активний на Лиманському і Торецькому напрямках.

Протягом доби противник завдав по території України шість ракетних (із застосуванням 12 ракет) та 47 авіаційних ударів (задіяв, зокрема, 63 КАБи), використав для ураження 422 дрони-камікадзе. Здійснив 2797 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах.

На Харківському напрямку ворог п’ять разів атакував неподалік Глибокого та Липців.  Три штурмові дії агресора  успішно відбито українськими захисниками. Триває бій у двох локаціях в районі Глибокого. Ситуація контрольована.

На Куп’янському напрямку ворог протягом дня п’ять разів намагався просунутися до наших позицій неподалік Синьківки. Чотири атаки противника вже успішно відбито Силами оборони. Бій продовжується.

На Лиманському напрямку сьогодні ворог досить активний - атакував 21 раз в районах Невського, Серебрянського лісу, Греківки, Макіївки та Тернів. Ще точаться два боєзіткнення, всі інші - наші воїни зупинили. Втрати російських окупантів уточнюються.

На Сіверському напрямку противник сім разів намагався прорвати нашу оборону в районах Білогорівки, Спірного та Виїмки. Успіху не мав. Ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку активність ворога обмежилась шістьма бойовими зіткненнями. Чотири атаки в районах Іванівського, Кліщіївки та Часового Яру захлинулись. Загарбники зазнали втрат і відійшли. Ситуація напружена - триває бій у двох локаціях біля Калинівки.

Найбільшу активність противник проявив сьогодні на Покровському напрямку. Усього, від початку доби, окупанти 38 разів намагалися вклинитися в нашу оборону в районах Новоселівки Першої, Прогреса, Євгенівки, Калинового, Новоолександрівки, Яснобродівки, Воздвиженки та Нетайлового. Наразі, 25 атак ворога відбито, 13 боєзіткнень тривають. Наші оборонці вживають заходів для стабілізації обстановки та недопущення просування противника вглиб української території.

Окупанти концентрують зусилля для просування у бік Новоолександрівки та Новоселівки Першої. Зазнають значних втрат - за попередньою інформацією сьогодні наші воїни знешкодили на Покровському напрямку 331 окупанта, 123 з них - безповоротно. Знищено чотири ворожих автомобіля і дві гармати, зокрема, російську САУ 2С19 «Мста-С». Ще п’ять різних гармат і танк загарбників значно пошкоджено.

На Курахівському і Времівському напрямках ворог по 7 разів атакував наші позиції. Найбільшу активність проявив у районі Костянтинівки. Ще тривають бої у двох локаціях.

Двічі окупанти безуспішно штурмували наші позиції на Оріхівському напрямку, в районі Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку ситуація суттєвих змін не зазнала, втрат позицій та територій не допущено. Українські воїни успішно відбили п’ять атак російських загарбників на лівобережжі Дніпра.

+++

Оперативна інформація станом на 22.00 05.07.2024

Від початку доби ворог продовжує нарощувати темпи наступальних дій на Лиманському і Покровському напрямках.  Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 84. Українські захисники впевнено стримують натиск російських окупаційних військ та завдають ворогу значних втрат.

Разом з тим, під постійним бомбардуванням ворожої авіації перебуває Харківщина. Сьогодні, зі боку російських міст Бєлгород та Шебекіно терористи загалом завдали п’ять авіаударів – скинули дев’ять КАБів. Цілили у райони українських населених пунктів Вовчанськ, Глибоке та Руська Лозова.

Водночас, відбито два ворожих штурми поблизу Глибокого на Харківському напрямку. Без втрат позицій. Ще два боєзіткнення там продовжуються. 

На Куп’янському напрямку противник два рази без успіху штурмував наші позиції у районі  Синьківки. Авіація окупантів двічі била некерованими авіаракетами поблизу Степової Новоселівки - сумарно випущено два десятки НАРів. Окрім того, дві керовані авіабомби вибухнули біля Курилівки. 

На Лиманському напрямку  за день загарбницька армія здійснила 17 атак на позиції українців поблизу Невського, Макіївки, Греківки, Тернів та у Серебрянському лісі. 11 боєзіткнень завершилися без успіху для противника, ще шість - тривають. Окупанти найактивніші у районі Тернів - там відбулося понад третину від усіх бойових зіткнень.

Продовжує ворог спроби пошуку слабких місць в нашій обороні на Сіверському напрямку. Поблизу Спірного, Білогорівки та Виїмки захисники української землі відбили шість атак противника. Зараз точиться бій неподалік Спірного. Ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку окупанти здійснили три безуспішні штурми позицій нашого війська поблизу Калинівки, Кліщіївки та Іванівського. Двічі били з озброєння армійської авіації по Часовому Яру.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак збільшилась до дев’яти. Противник, за підтримки авіації, по два рази намагався просунутись у бік Нью-Йорка та Торецька. Ще чотири атаки агресор здійснив поблизу Північного. Бої у трьох локаціях ще продовжуються. Загалом на напрямку загарбники завдали п’ять авіаударів.

На Покровському напрямку найбільша кількість боєзіткнень.  З початку доби окупанти здійснили вже 29 спроб витіснити наших захисників із займаних позицій в районах Калинового, Новоолександрівки, Євгенівки, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Нетайлового. Майже половину атак ворог провів біля Новоолександрівки і Новоселівки першої. Свої дії окупанти підтримували трьома авіаударами.

Сили оборони стримують натиск та відбили 17 штурмів противника, 12 боїв – ще тривають.

Продовжуються бої на Курахівському напрямку. Наразі українські захисники відбили шість атак окупаційної армії. Концентрує зусилля противник у бік Красногорівки. Окупанти бомбардували КАБами райони Максимільянівки і Костянтинівки.

На Времівському напрямку відбито три ворожих штурми у бік Костянтинівки, та два - біля Водяного. Противник скинув дів авіабомби біля Єлизаветівки.

На Оріхівському напрямку окупанти отримали жорстку відсіч неподалік Малої Токмачки. Окрім того, випустили 32 некерованих авіаракети у район Лугового.

Нашим угрупованням військ визначені та доведені завдання для посилення стійкості оборони. Українські захисники продовжують стримувати ворога та завдавати йому максимальних втрат.

+++

Оперативна інформація станом на 08.00 05.07.2024


Протягом минулої доби зафіксовано 155 бойових зіткнень.

За уточненою інформацією, за минулу добу противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах один ракетних удар із застосуванням однієї ракети, 59 авіаційних ударів (задіяв 111 КАБів), здійснив понад 4000 обстрілів, 115 з них - із реактивних систем залпового вогню.

Агресор завдавав авіаударів, зокрема, в районах населених пунктів Липці, Вовчанські Хутори, Охрімівка, Глушківка, Синькове Харківської області; Дробишеве, Лиман, Григорівка, Сіверськ, Предтечине, Торецьк, Нью-Йорк, Олександропіль, Новоолександрівка, Тимофіївка, Воздвиженка, Прогрес, Свиридонівка, Іванівка, Вовче, Уманське, Красногорівка, Петрівка, Селидове, Іллінка та Вишневе Донецької області; Дар’ївка, Тягинка, Одрадокам’янка Херсонської області.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні житлові будинки, об’єкти інфраструктури тощо.

За минулу добу, авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 13 авіаударів по живій силі противника, уразили дві гармати, один склад боєприпасів, 3 райони зосередження особового складу та ОВТ противника.

Загалом минулої доби втрати російських загарбників склали 1110 осіб. Також ворог втратив десять танків, 11 бойових броньованих машин, 54 артилерійських систем, 57 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 54 автомобіля та п’ять одиниць спеціальної техніки.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні (штурмові) дії. Тут відбулося 19 бойових зіткнень в районах населених пунктів Сотницький Козачок, Глибоке, Липці та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку кількість атак за добу склала чотири. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Синьківки, Стельмахівки та Новоселівки.

На Лиманському напрямку наші війська відбили 14 атак окупантів в районах населених пунктів Греківка, Макіївка, Терни та Невське.

На Сіверському напрямку Силами оборони відбито 10 штурмових дій поблизу Білогорівки, Верхньокам’янського, Кліщіївки та Виїмки.

На Краматорському напрямку Сили оборони зупинили 17 спроб противника прорвати оборону в районах Калинівки, Григорівки та Кліщіївки.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 30 атак неподалік населених пунктів Північне, Торецьк та Нью-Йорк.

На Покровському напрямку нашими захисниками відбито 38 штурмові дій в районах населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Калинове, Прогрес, Лозуватське, Новоселівка Перша, Євгенівка, Уманське та Яснобродівка, де загарбники, за підтримки авіації, намагалися витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районі населених пунктів Георгіївка, Красногорівка, Невельське, Парасковіївка, де ворог 11 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку ворог здійснив сім штурмів наших позицій в районі Водяного та Макарівки Донецької області.

На Оріхівському напрямку відбулось два бойових зіткнення в районах Малої Токмачки і Роботиного.

На Придніпровському напрямку окупанти і надалі намагаються вибити підрозділи Сил оборони з позицій на плацдармах. Дві атаки росіян успіху не мали.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Приєднуйтесь до Сил оборони! Боротьба триває!Разом переможемо!

5 липня 2024 23:35







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 936-го дня повномасштабної війни

 

16 вересня 2024 20:29

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 935-го дня повномасштабної війни

 

15 вересня 2024 21:00

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 934-го дня повномасштабної війни

 

14 вересня 2024 22:06