Сьогодні 18 жовтня 2024 р.

Олександру Липенку – 80! Вітання від «Динамо»

Сьогодні 80-річний ювілей відзначає Заслужений журналіст України Олександр Липенко!

Захоплення футболом зародилося у Олександра Анатолійовича ще з дитинства, як і любов до київського «Динамо». Зростаючи в Києві, він навчався у динамівській академії та виступав на позиції голкіпера в юнацькій команді «Динамо», у складі якої вперше в історії став чемпіоном СРСР в 1960 році – «біло-сині» тоді здолали в фіналі московський «Спартак».

Пізніше Олександр Липенко розпочав займатися регбі, отримав звання майстра спорту та став п'ятиразовим чемпіоном України у складі київського «Авіатора», а також срібним призером першості СРСР.

Після завершення активної ігрової кар'єри Олександр Анатолійович продовжив зв'язок зі спортом в іншому амплуа – спортивного журналіста, здобувши фахову перекладацьку освіту. За свою блискучу роботу та непересічний внесок в розвиток українського спорту Липенко був нагороджений найвищою журналістською відзнакою «Золоте перо» та званням «Заслужений журналіст України».

У день 80-річчя ювіляра привітав президент ФК «Динамо» Київ Ігор Суркіс.

***

Вельмишановний Олександре Анатолійовичу!

З нагоди Вашого ювілею прийміть від усієї динамівської родини та від мене особисто найщиріші вітання та побажання миру та злагоди, міцного здоров'я, благополуччя в родинному колі, невичерпних ідей і нев'янучої енергії.

Працьовитість, принциповість, інтелігентність, сила духу та вроджений багатогранний талант - це ті головні риси, якими Господь щедро наділив Вас для шляхетної справи, якій ви присвятили всього себе - популяризації українського футболу та київського «Динамо». Про Ваш унікальний внесок свідчать численні державні нагороди та звання заслуженого журналіста України, однак найбільше – повага та шана аудиторії.

Ваше динамівське серце б'ється в унісон зі здобутками та перемогами команди, а легендарний стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського завжди радо приймає Вас, адже саме там ви провели сотні днів і вечорів із мікрофоном біля краю футбольного поля, занурюючи глядачів у неповторну атмосферу спортивного свята.

Дякую Вам за безкорисливе, самовіддане служіння спорту №1 та зерна любові до нашого рідного клубу, які ви протягом багатьох десятиліть засіваєте в серцях уболівальників. Для поколінь динамівських фанів ви стали одним із невід'ємних символів нашого клубу, багаторічним голосом київського «Динамо» та провідником до багатої історії «біло-синіх». Ваш надзвичайний досвід, високий інтелект і благородні людські якості виховують нові покоління спортивних журналістів і слугують безмежною криницею знань для шанувальників футболу та київського «Динамо».

Бажаю Вам творчої наснаги, вдячних слухачів і учнів та лише позитивних емоцій від гри улюбленої команди, без якої, у тому числі завдячуючи Вам, неможливо уявити Київ! Многая та благая літа!

З повагою,
Президент ФК «Динамо» Київ
Ігор Суркіс

15 липня 2022 11:22







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського на початку 967-го дня повномасштабної війни

 

17 жовтня 2024 09:31

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 965-го дня повномасштабної війни

 

15 жовтня 2024 20:04

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 964-го дня повномасштабної війни

 

14 жовтня 2024 19:12