Сьогодні 18 жовтня 2024 р.

Конференция ПФЛ: в Премьер-лиге будет больше команд?

В Будинку футболу відбулась конференція ПФЛ, де розглядались протокольні та календарні справи щодо наступного сезону у першій і другій лігах. Однак головне, що прозвучало – ініціатива розширення УПЛ із наступного сезону.

За інформацією ЗМІ, ПФЛ на наступному виконкомі буде рекомендувати УПЛ розширити чемпіонат із наступного сезону. Про це сказав президент ПФЛ Сергій Макаров:

«Ми бачимо, що у цьому сезоні мінімум 8 із 16 клубів точно будуть ставити завдання виходу в УПЛ. Будемо просити виконком розширити лігу після цього сезону. Це наша позиція, ми будемо її відстоювати».

Які саме клуби декларували завдання виходу в УПЛ Сергій Макаров не уточнював, але можна припустити, що це будуть Чорноморець, Арсенал, Волинь, Металіст-1925, Інгулець, Рух, Оболонь-Бровар і Миколаїв.

ПФЛ навіть підготувала два варіанти регламенту для першої ліги. Один – звичний: переможець чемпіонату виходить в УПЛ напряму, а команди, що зайняли друге і третє місця грають перехідні матчі із клубами, що посіли десяте і одинадцяте місце УПЛ. А інший на випадок, якщо кількість учасників УПЛ на сезон-2020/21 буде збільшена до 16.

Тоді в УПЛ одразу виходять перші чотири команди першої ліги, а клуб, який став п’ятим, гратиме перехідні матчі із дванадцятою командою УПЛ.

27 червня 2019 17:40







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 968-го дня повномасштабної війни

 

18 жовтня 2024 19:05

Звернення Президента України Володимира Зеленського на початку 967-го дня повномасштабної війни

 

17 жовтня 2024 09:31

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 965-го дня повномасштабної війни

 

15 жовтня 2024 20:04