Сьогодні 19 жовтня 2024 р.

Пищур: «Пока тренируюсь в «Десне»

Нападник тренується в «Десні» і думає про майбутнє. Телефонний дзвінок застав Олександра Піщура у Чернігові, звідки гравець родом. Як уже повідомлялося раніше, нинішнього січня екс-форвард «Волині», «Зорі» та «Оболоні» з’явився у тренувальному таборі «Десни» й навіть «засвітився» на турнірі пам’яті Олега Макарова.

– Що ж криється за цим фактом? – з такого питання розпочалася розмова з Олександром. – У мене не лише завершився термін оренди у київській «Оболоні», а й закінчився контракт із луцькою «Волинню», – окреслив ситуацію нападник. – Тобто фактично я став вільним агентом.

– І вже «засвітилися» у команді рідного міста – Чернігова. А відтак чи не свідчить це про те, що ви втомилися від так званих футбольних мандрів?
– Олександр Дмитрович Рябоконь (головний тренер «Десни». – В. М.) із розумінням поставився до мого бажання пристати на нинішньому етапі до «деснянського берега». Втім, це ще не означає, що мій перехід до «Десни» – факт здійснений.

Скажу чесно: готовий розглянути ймовірні пропозиції з інших клубів. А нині із задоволенням виступаю на меморіалі Олега Макарова у складі чернігівської команди, яка добре укомплектована й за своєю ігровою поставою явно переросла рівень другої ліги.

Зосереджуюся на тому, щоб цілеспрямовано набирати необхідні фізичні й ігрові кондиції. Передовсім саме з цих міркувань і опинився зараз у «Десні». А де мені судиться провести весняний напівсезон – покаже час.

– Принагідно  про останню з ваших попередніх команд – «Оболонь». Багато писалося про те, що гравці стали заручниками непорядних дій окремих тамтешніх керівників футбольного клубу. А як насправді? З вами розрахувалися по контракту?
– Премії ми отримували. А ось зарплати за п’ять місяців так і недочекалися. Однак дарувати зароблене не збираємося. Вирішено подавати судовий позов до футбольних органів правосуддя.

– Так сталося, що вам – чернігівчанину – вперше одягнути футболку команди рідного міста, «Десни», судилося лише тепер, напередодні 32-річчя…
– Із пісні, як кажуть, слів не викинеш: коли закінчив ДЮСШ, то рік залишався без футболу. Мене називали Ліхтарем і не брали до жодної команди. Але, зрештою, підтримав Микола Вікторович Литвин, котрий очолив новостворене чернігівське «Динамо».

І він же через рік рекомендував мене у могильовське «Дніпро-Трансмаш». В елітному дивізіоні чемпіонату Білорусі я й провів три сезони. А повернувшись до України, вже отримував запрошення до команд, вищих за статусом, ніж «Десна».

– Ви визнавалися найкращим гравцем першої ліги, перемагали у змаганні бомбардирів цього дивізіону. Виступали у прем’єр-лізі, пограли не лише у Білорусі, а й у Словаччині. І все ж, навряд чи можна стверджувати, що футбольна Фортуна вас балувала. Нарікаєте на неї?
– Ні, хоча траплялося різне. Але ж хіба бувають троянди без колючок? А взагалі-то я не схильний оглядатися назад. Думаю про наступні футбольні баталії. Ще не всі матчі зіграні, не усі м’ячі забито (сміється).

27 січня 2013 14:33







Матеріали на тему

Пищур: «Фактически я свободный агент»
24 січня 2013 18:43


Пищур пробует закрепиться в «Бунедкоре»
21 січня 2013 16:00


Пищур на просмотре в «Десне»
17 січня 2013 15:06




Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 968-го дня повномасштабної війни

 

18 жовтня 2024 19:05

Звернення Президента України Володимира Зеленського на початку 967-го дня повномасштабної війни

 

17 жовтня 2024 09:31

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 965-го дня повномасштабної війни

 

15 жовтня 2024 20:04