Сьогодні 19 жовтня 2024 р.

Футзал. Украина рвется в бой

Завтра, 1-го листопада, національна збірна України з футзалу проведе свій перший матч на Чемпіонаті світу у Таїланді. Наша команда виступає у групі "А" та свій перший поєдинок зіграє проти збірної Парагваю. Також серед суперників – господарі турніру та збірна Коста-Ріки.

Минулого тижня слова підтримки гравцям та тренерам збірної під час особистої зустрічі висловив президент Федерації футболу України Анатолій Коньков. А напередодні відповідального матчу прес-служба ФФУ поспілкувалася з головним тренером національної збірної України з футзалу Геннадієм Лісенчуком.

– Геннадію Анатолійовичу, з яким настроєм та у якому стані наша команда починає Чемпіонат світу?
– Команда у доброму гуморі. Усі гравці тренуються із повною віддачею. Хлопці задоволені тим, що потрапили на Чемпіонат світу, та рвуться у бій. Готові до гри ключові гравці Максим Павленко («Енергія», Львів), Євген Рогачов («Енергія», Львів), Сергій Журба («Локомотив», Харків), брати Олександр та Дмитро Сорокіни (обидва - «Локомотив», Харків) та інші. Ранкове медичне обстеження під керівництвом командного лікаря В'ячеслава Попова показало, що всі футболісти здорові. Ті, у кого були пошкодження, успішно їх залікували та відновилися до початку Чемпіонату світу.

– Як Ви оцінюєте збірну Парагваю, з якою буде зіграно перший матч?
– Наш перший суперник – збірна Парагваю – дуже серйозна команда, яка, наприклад, перемогла чотириразового чемпіона світу з футзалу збірну Бразилії з рахунком 5:2. Бразильці грали з усіма своїми зірками, але нічого не змогли вдіяти проти згуртованої збірної Парагваю. Більшість парагвайців – рослі, міцні хлопці, які добре володіють м'ячем та мають великий досвід.

– Чого очікуєте від гри?
– Ми налаштовуємось на позитивний результат. Детально вивчили відео-звіти з ігор суперників. Парагвайці часто і успішно атакують, але можуть і пропускати.

– На Ваш погляд, яка команда є головним фаворитом групи "А"?
– В цілому, команди у нашій групі знаходяться приблизно на одному рівні. Збірну України зараховують до одного з фаворитів турніру: наша команда займає п'яту позицію у рейтингу європейських команд, та восьму – у світовому рейтингу, ми стабільно виступаємо у на міжнародних турнірах. Але, безумовно, наші суперники у групі − досвідчені команди. Парагвай має великий досвід ігор з грандами Південної Америки: збірними Аргентини, Бразилії та інших. Коста-Ріка − це взагалі лідер CONCACAF (Конфедерація Північної, Центральноамериканської та Карибської асоціації з футболу). А господарі турніру – Таїланд – посіли третє місце на Чемпіонаті Азії з футзалу, їх тренує відомий голландський тренер.

– Бажаємо Національній збірній вдалого виступу та перемоги!

Матч між збірними України та Парагваю відбудеться 1-го листопада о 12.00 (за київським часом) та буде транслюватися на Першому національному телеканалі.

31 жовтня 2012 17:51







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 968-го дня повномасштабної війни

 

18 жовтня 2024 19:05

Звернення Президента України Володимира Зеленського на початку 967-го дня повномасштабної війни

 

17 жовтня 2024 09:31

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 965-го дня повномасштабної війни

 

15 жовтня 2024 20:04