Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Російський удар по Вінниці: щонайменше 23 загиблих

Сьогодні у Вінниці російські крилаті ракети вдарили по центру міста. Близько 11:00 міська рада повідомила про вибухи. В соцмережах відразу з'явилися кадри з наслідками удару по Вінниці.

За пів години після вибухів голова Національної поліції України Ігор Клименко опублікував попередню інформацію про наслідки трагедії. Зафіксовано приліт трьох російських ракет, які влучили в будівлю з офісними приміщеннями, постраждали також розташовані поряд житлові будинки. На місці удару виникла пожежа, вогонь перекинувся на автостоянку, де спалахнули десятки автомобілів.

Невдовзі очевидці почали ділитися відомостями про те, в яких місцях зафіксували удар по Вінниці. Виявилося, що постраждав також Будинок офіцерів, в якому під час вибухів було багато людей.

Потім з'явилися кадри, з яких стало зрозуміло, що під час ракетного удару постраждав і медичний центр, розташований поряд із "Ювілейним". Повідомлялося, що під час вибуху всередині було багато людей.

У ДСНС повідомили, що удар припав по паркуванню поряд з будинком побуту та опублікували відео наслідків «прильоту».

Спочатку в поліції повідомили про шість поранених та двох загиблих, серед яких маленька дитина. Опівдні заступник глави Офісу Президент Кирило Тимошенко заявив про те, що кількість жертв збільшилася до восьми осіб. Буквально через 40 хвилин у Держслужбі з надзвичайних ситуацій уточнили, що кількість жертв зросла до 12, серед них немовля. Згодом дані постійно оновлювалися: 17, 20, 21, 22 загиблих.

Станом на 19:40 ДСНС мала такі дані:

Загиблі – 23 особи (з них 3 дитини).
Звернулася за допомогою – 115 осіб.
Госпіталізовано – 64 (з них 2 дитини).
У тяжкому стані перебуває 34 особи.
У критичному стані перебуває 5 осібю.
Триває пошук 42 людей.

Речник Командування повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив про те, що росіяни завдали ракетного удару по центру Вінниці за допомогою високоточних крилатих ракет «Калібр». Ракети окупанти запустили з підводного човна, що знаходиться в акваторії Чорного моря.

Начальник частини піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону ДСНС, полковник служби цивільної оборони Сергій Гайдиш розповів, що для завдання ракетного удару по Вінниці використовувалися ракети «Калібр» маркування 3М-14 е. Початкова вага цієї ракети – 1,77 тонни, довжина – 6 м 20 см. Бойова частина важить 450 кг. За словами Гайдиша, всього російська армія випустила по місту чотири ракети, дві з них вдалося збити силам протиповітряної оборони.

Вдень на удар по Вінниці відреагував президент України Володимир Зеленський, який звинуватив РФ у відвертому тероризмі, оскільки на місці удару немає жодного військового об'єкта.

«Щодня Росія знищує мирне населення, вбиває українських дітей, направляє ракети по цивільних об'єктах. Де немає нічого військового, –  наголосив глава держави. – Що це, якщо не відкритий терористичний акт?»

Для пошуку людей у Вінниці запустили гарячу лінію за телефонами: 67-01-20 та 103.


Росіяни влучили у готель і ТЦ у центрі Миколаєва

14 липня 2022 12:37







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ігор Кочетов – збірна України, провал Павелка, футбол під час війни, реформи київського футболу

 

06 вересня 2024 13:30

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 925-го дня повномасштабної війни

 

05 вересня 2024 21:20

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня повномасштабної війни

 

04 вересня 2024 19:50