Сьогодні 19 жовтня 2024 р.

ФФУ: знаковый год для развития массового футбола

У вівторок, 28 квітня, у Будинку футболу відбулось перше засідання нового складу Комітету масового футболу Федерації футболу України. В обговоренні нагальних питань розвитку цього важливого напрямку вітчизняного футболу взяли участь перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко та віце-президент ФФУ Василь Орлецький.
 
На початку засідання були розглянуті питання нормативного характеру. Зокрема, затверджено пропозиції щодо проекту вдосконалення Положення про Комітет масового футболу, а також розподілено функціональні обов’язки серед його членів.
 
Комітет розпочав роботу над створенням проекту Регламенту проведення «Ліги регіонів ФФУ». Планується, що змагання будуть організовані за кубковою системою, а команди визначатимуть сильнішого у декілька етапів (попередній етап, 1/8 фіналу, чвертьфінали, півфінали та фінал).
 
«Цей рік має стати знаковим для розвитку масового футболу в Україні. Йдеться про створення «Ліги регіонів ФФУ», на яку великі надії покладає не тільки Федерація, а й вище керівництво країни. Сподіваюся, цей турнір дозволить нам знайти майбутніх зірочок для національної збірної, грою яких ми будемо пишатися», – відзначив важливістьцих змагань Вадим Костюченко.
 
Не менш важливим став розгляд питань щодо вдосконалення Програми ФФУ з розвитку масового футболу в Україні на 2015-2019 роки. За словами функціонерів Федерації, зміни та доповнення, у першу чергу, стосуватимуться покращення системи управління масовим футболом, змагань в аматорському футболі, а також поліпшення матеріально-технічної бази у регіонах. Зокрема, протягом 2016-2017 років планується створення чотирьох регіональних аматорських ліг, у кожній з яких братимуть участь по 12-14 команд. Крім того, буде розглядатися можливість переходу усіх регіональних змагань на єдину систему «осінь-весна» у найближчі роки.
 
Зміни заплановані і в ряді інших важливих нормативних документів Комітету. До середини травня регіональні федерації мають внести пропозиції щодо вдосконалення положень про «систему зірок» ФФУ та про визначення кращих районних (міських) федерацій футболу.
 
Прогрес очікується на рівні висвітлення інформації у глобальній мережі Інтернет щодо функціонування регіональних федерацій футболу. ФФУ обиратиме кращий інформаційний ресурс серед сайтів своїх колективних членів. Також буде організовано конкурс серед регіональних ЗМІ у п’яти номінаціях (друковані ЗМІ, телебачення, інтернет-видання, радіо та фотожурналістика).
 
Наостанок було вирішено активізувати співпрацю з Міністерством молоді та спорту України та Комітетом з фізичного виховання та спорту МОН України, щоб оптимізувати організацію та проведення змагань з футболу на усіх рівнях на території України.

29 квітня 2015 19:18







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 968-го дня повномасштабної війни

 

18 жовтня 2024 19:05

Звернення Президента України Володимира Зеленського на початку 967-го дня повномасштабної війни

 

17 жовтня 2024 09:31

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 965-го дня повномасштабної війни

 

15 жовтня 2024 20:04