Сьогодні 18 жовтня 2024 р.

Береза: «Коли народ та армія єдині, ця країна є непереможною»

Почесний президент СК «Дніпро-1» Юрій Береза дав інтерв’ю програмі «Футбол News» про футбольні та військові справи.

Всі футболісти волонтерять

«У перші дні війни ми зробили коридори, щоб усі наші легіонери мали змогу залишити країну. Українські футболісти усі перебувають на території України. І не просто знаходяться тут, а активно волонтерять, з першого дня допомагають українській армії».

По-перше, переможемо. І займемося футболом

«Ми все ж таки зараз думаємо, як почати тренування з тими, хто залишився. Я вірю, що активна фаза війни не буде тривалою. По-перше, ми переможемо, і після цього нам потрібно буде займатися футболом. Коли створювався СК «Дніпро-1», я казав вболівальникам, що моєю мрією є почути гімн Ліги чемпіонів на стадіоні у Дніпрі».

Є сенс залишити наявне турнірне становище

«Я дивився, якою могла б бути доля сезону. Є варіант, як говорять, вважати його таким, який не відбувся. Вважаю, це несправедливо. Схиляюсь до варіанту, що, оскільки ми зіграли більшу частину чемпіонату, є сенс залишити наявне турнірне становище. Також є сенс не говорити про те, щоб хтось залишав Прем’єр-лігу. Думаю, можуть зайти дві команди з першої ліги, буде 18 команд. Це підказує логіка та світова практика».

Українська армія є найбільш ефективною

«Якщо ми говоримо про полк «Дніпро-1», то він існує і виконує певні завдання, відповідає за багато речей у Дніпрі. А я зараз є командиром батальйону Національної гвардії. Це новий батальйон, який був створений з нуля.

Стосовно подій на фронті, то треба констатувати факт: у нас триває чергове загострення війни, яка почалася у 2014 році. Але різниця величезна! У 2014-му році говорити про наші збройні сили можна було з великим-великим натягом. У нас було близько 4-4,5 тисячі високомотивованих патріотично налаштованих людей, які взяли до рук зброю. І ми змогли захистити Україну. Зараз у нас лише у Збройних силах близько 250 тисяч і не менше мільйона тих, хто готовий і взяв до рук зброю. У нас на сьогодні в Збройних силах ланка «командир взводу – командир роти – командир батальйону – командир бригади» є найкращою у світі! Я наголошую на цьому! І вона може діяти автономно. Потім аналіз всіх цих подій доведе, що сьогодні українська армія є найбільш ефективною. Навіть американці відзначили ефективність використання Javelin українцями. І є багато інших фактів, які ставлять українську армію та усіх українців на найвищий щабель військової відваги.

Ще один надважливий момент. ЗСУ та український народ – єдине ціле. Те, що казали за радянських часів: народ та армія єдині – будь-яка люди може знищити ворожий танк, як це роблять професіонали з армії Канади, США, Великобританії, Ізраїлю. Наші люди зрозуміли, що їхнє щастя у їхніх руках. Наша країна у руках народу. І коли народ та армія єдині, ця країна є непереможною…»

21 березня 2022 11:09







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського на початку 967-го дня повномасштабної війни

 

17 жовтня 2024 09:31

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 965-го дня повномасштабної війни

 

15 жовтня 2024 20:04

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 964-го дня повномасштабної війни

 

14 жовтня 2024 19:12