Сьогодні 18 жовтня 2024 р.

Зеленський: «Ми готові до діалогу, але не готові до капітуляції»

Президент України Володимир Зеленський дав інтерв'ю американському телеканалу ABC, розшифровку якого наводить nv.ua. У ньому Верховний головнокомандувач Збройних сил України повідомив, що охолов до НАТО, розповів про визнання бананових республік, а також війну, яку затіяв владимир путін.

ПРО НАТО: По-перше, ми готові до діалогу, але не готові до капітуляції. Питання не тільки в мені, а в людей, які мене обрали. Щодо НАТО я охолов з цього питання вже давно, після того, як ми зрозуміли, що НАТО не готове приймати Україну. Альянс боїться суперечливих кроків і конфронтації з Росією. Ми не хочемо бути країною, яка випрошує що-небудь на колінах. Я не хочу, щоб ми були такою країною, а я таким Президентом.

Про бананові республіки на території України: Я кажу про гарантії безпеки. Що стосується пунктів щодо тимчасово окупованих територій, цих невизнаних республік, які ніхто не визнав, крім Росії, ми могли вести переговори і знайти компроміс з приводу того, як ці республіки далі житимуть. Але що важливо для мене, це люди на цих територіях, хочуть вони бути частиною України і хто в Україні скаже, що він хоче, щоб ці території були з нами.

Питання набагато складніше, ніж просто визнання цих республік, це черговий ультиматум, а ми не готові до ультиматуму. Що має бути зроблено, це щоб російський диктатор Путін почав говорити, почав діалог, щоб вийшов із того інформаційного вакууму, без кисню, в якому він знаходиться. Він в цьому вакуумі. Він отримує інформацію, і ми не знаємо, наскільки вона реалістична ця інформація. Схоже, йому просто заплющують очі.

Про виїзд за кордон: Так, мені пропонували. Було багато інформації, кілька груп спецназу було направлено, щоб убити мене та мою сім'ю. Я сказав ні, як я можу зробити це, я громадянин моєї країни і обраний президент цим народом. Я хотів, щоб кінець був таким, як у вас, в американських фільмах. Хеппі енд для нашої країни.

Про путіна: Я вважаю, він здатний зупинити війну, яку почав, і навіть якщо він не думає, що почав її, він повинен знати одну важливу річ, яку не можна заперечувати, що зупинити війну це те, на що він здатний.

8 березня 2022 21:19







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського на початку 967-го дня повномасштабної війни

 

17 жовтня 2024 09:31

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 965-го дня повномасштабної війни

 

15 жовтня 2024 20:04

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 964-го дня повномасштабної війни

 

14 жовтня 2024 19:12